IJFC in slotfase naar winst tegen FC de Bilt 0-1

0 - 1

Mannen, 1, 2e klasse B

31 maart 2018 14:00

IJFC in slotfase naar winst tegen FC De Bilt 0-1

IJFC heeft in een zeer aantrekkelijke wedstrijd, waarin vele kansen voor beide doelen  te noteren waren,  door een laat doelpunt in de 87e minuut van Erwin van Soolingen de winst gepakt. Een gelijkspel met heel veel doelpunten was gezien de kansenverhouding een betere uitslag geweest, al had IJFC wel net iets meer kansen en het betere van het spel. Open kansen voor beide teams werden teniet gedaan door goed keeperswerk, paal  en lat. De kop van het verslag was al bedacht; “Wedstrijd van de gemiste kansen”, maar kon dus in de prullenbak.

IJFC ging van start met: Mike Maaswinkel, Mark vd Kleij, Jeffrey Stigter, Dylano Mellano, Gerben Renes, Stefan de Wit, Youri van Zwieten ( 83 Yuri de Kruijf ), Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Kevin Thie ( 65 Matthijs van Geffen) , Nino Poeketi ( 76 Tim van de Brugge).

De bekende, oud betaald voetbal scheidsrechter Roelof Luinge was de scheidrechter, die de wedstrijd goed en strak onder controle hield. Hij liet zich de hele wedstrijd met name verbaal nadrukkelijk gelden. De spits van FC de Bilt beklaagde zich in de openingsfase maar Roelof Luinge  was hier absoluut niet van gediend. Aan IJFC zijde maakten met name Ruben van Rooijen, Mike Maaswinkel en Youri de Kruijff kennis met de verbaal sterke Roelof Luinge.

De wedstrijd begon vanaf de eerste minuut met twee aanvallende teams en veel open kansen. De normaal super sterke defensie van IJFC liet deze wedstrijd redelijk wat kansen toe en t is mede aan keeper Mike Maaswinkel te danken dat IJFC de punten mee naar huis kon nemen.

In de 3e minuut de eerste kans voor de Bilt, maar het schot ging voorlangs. In de 6e minuut een grote kans voor IJFC. Nino Poeketi, was weer goed op dreef, omspeelde zijn directe tegenstander met een goede schijnbeweging en gaf een prachtige voorzet op Kevin Thie. Kevin kopte de bal goed in, maar helaas net naast. IJFC creëerde 3 goede kansen uit een gevaarlijke corner van Ruben van Rooijen, een schot van Nino Poeketi na een prima dribbel, redding keeper en ook het goede schot van Ruben van Rooijen werd gered door de keeper. Aan de andere kant moest Mike Maaswinkel redding brengen bij een poeier van 20 meter.  De wedstrijd bleef boeiend en beide teams kregen grote kansen. Eerst ging Nino Poeketi alleen op de keeper af, schot gered door de keeper, maar een minuut later weer gevaar aan IJFC zijde, want de vrijstaande spits schoot de bal hard op de paal. Geluk voor IJFC. De moeizaam startende Stefan de Wit kwam steeds beter in zijn spel en kwam regelmatig goed op. In de 17e minuut speelde Stefan zich weer goed vrij en gaf een perfecte voorzet op Ruben van Rooijen. Ruben bedacht zich geen moment en schoot de bal in één keer in, de keeper kon met moeite redding brengen. Het bleef kansen regenen, want in de 19e minuut speelde Kevin Thie zich goed vrij voor de goal met een prachtige actie en schoot keihard in, beetje gelukkige redding van de keeper. IJFC werd sterker en was meer aan de bal, maar moest alert blijven op de counters. In de 26e  een gevaarlijke counter met een snoeihard schot in de bovenhoek. Met een wereldredding, gestrekt onder de lat, dook keeper Mike Maaswinkel de bal uit de bovenhoek.  In de 38e minuut een utstekende vrij bal van de goed spelende Marc van der Klij, de bal werd met moeite tot corner verwerkt. IJFC zette nog even aan om een treffer te forceren, maar in de 46e minuut floot scheidsrechter Luinge voor de verdiende rust. Een prachtige eerste helft en zeker voor de neutrale toeschouwer was het, ondanks de 0-0 een zeer aantrekkelijke wedstrijd.

De tweede helft opnieuw een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Het publiek smulde met volle teugen. IJFC nam meteen het initiatief. Eerst was het Nino Poeketi die alleen op de keeper af ging na een slimme steekbal van Marc van der Klij, maar de keeper kon nog net redding brengen met de punt van zijn schoen, twee minuten later een prachtige corner van Ruben van Rooijen, hard ingekopt door Kevin Thie een centimeter naast de paal. In de 56e minuut een voorzet uit het niets en stond de spits van FC de Bilt plotseling vrij voor Mike Maaswinkel, maar zijn kopbal ging via de lat over. In de 70e minuut een schitterende aanval van IJFC via de goed spelende Youri van Zwieten,  Matthijs van Geffen en Marc van der Klij, kwam de bal richting de goed inlopende Stefan de Wit.  Stefan nam de bal ineens uit de lucht vol op zijn pantoffel. Met een keiharde knal belande de bal op de paal… het vuur spatte ervan af. Dat had een wereldgoal geweest. Twee minuten later stond de Bilt weer aan de andere kant voor de goal, maar het rolletje werd gelukkig goed gepakt door Mike Maaswinkel. Zijn verre uittrap bereikte Erwin van Soolingen. Het schot kon met moeite gepareerd worden. In de 84e minuut een verre bal van Dylano Mellema op Tim van de Brugge. Helaas raakte Tim in de loop de bal iets met de hand, maar zijn lob over de keeper van de Bilt was prachtig… binnenkant van de paal terug het veld in, maar toen had scheidsrechter Luinge al voor hands gefloten. En dan alsnog het venijn in de staart. Net als vorige week ging IJFC ook in de laatste minuten vol voor de winst. In de 87e  minuut…Yuri de Kruijf ging achter de bal staan en slingerde de bal hoog voor het doel. Stefan de Wit kopte de bal naar Marc van der Klei, die nam de bal aan op zijn borst en tikte de bal slim door op Erwin van Soolingen. De technisch zeer begaafde Erwin nam de bal, met zijn rug naar de goal, goed aan schoot de bal vanuit de draai in de verre hoek 0-1.

In de resterende tijd gaven aanvoerder Jeffrey Stigter en zijn mannen geen krimp meer en haalde de overwinning binnen. Met deze overwinning speelt IJFC zich vrijwel veilig en kan het langzamerhand naar boven kijken. Kevin Thie gaf het vorige week al aan: “ we gaan voor een plaats bij de eerste 6 “ en daar ziet het zeker naar uit. IJFC staat samen met Roda ’46 op de vierde plaats en doet het uitstekend voor het eerste jaar in de tweede klasse. Ook dit was weer een teamprestatie van ja welste . Het team knokt voor elkaar. Afgelopen week werd duidelijk dat de spelersgroep ook volgend jaar bij elkaar blijft  en dat is een goed teken. IJFC 2 haalde een prima overwinning bij Valleivogels 2 en won ook verdiend met 0-1.

Volgende week speelt IJFC de uitwedstrijd tegen FC Almere. Thuis werd kansloos verloren, maar het team is duidelijk gegroeid en gaat voor een positief resultaat. FC Almere won dit weekend knap van Odysseus met 1-2 en staat op dit moment op een derde plaats met maar twee punten achterstand op koploper Victoria dat gisteren gelijk speelde tegen Geinoord. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden. De spelers – supporters bus vertrekt om 12.15 uur.