3 - 0

IJFC 1

Mannen, 1, 2e klasse B

7 april 2018 14:30

Op een zonovergoten sportpark de Marken is IJFC tegen een geflatteerde 3-0 nederlaag aan gelopen. Op een verschrikkelijke knollentuin waar goed voetbal onmogelijk was wist FC Almere het beste met de omstandigheden om te gaan door consequent de lange bal te spelen. IJFC probeerde met name in de 1ste helft verzorgd te blijven voetballen maar het belabberde veld maakte dit onmogelijk. In de 2e helft hanteerde IJFC ook wat meer de lange bal zonder overigens voor veel gevaar te zorgen. Was het afgelopen week scheidsrechter Luinge die de uitblinker was, dat was zaterdag met dhr Bos iets minder. Opmerkelijk feit was dat trainer Peter van Herpen eind 1ste helft buiten de afrastering werd gestuurd door de scheidsrechter nadat van Herpen commentaar op de leiding gaf met; “lachwekkend”. Het sierde scheidsrechter Bos wel dat hij in de rust op zijn beslissing terugkwam en Peter van Herpen weer op de bank liet plaatsnemen.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Dylano Mellema ( 77 Matthijs van Rooijen) , Gerben Renes, Stefan de Wit ( 70 Matthijs van Geffen), Youri van Zwieten, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Kevin Thie en Nino Poeketi ( 88 Youri de Kruijf).

Een positief moment in de wedstrijd was de invalbeurt van Matthijs van Rooijen. Hij was ruim een half jaar uit de roulatie  door een zware blessure, opgelopen in de bekerwedstrijd tegen Brederodes. Zijn inzet op de training werd beloond.

Zoals gezegd was het veld echt een drama. De bal stuiterde alle kanten op en meestal de verkeerde op. IJFC is een voetballende ploeg, maar dat was deze wedstrijd echt onmogelijk. FC Almere met veel grote fysiek sterke spelers, bouwde niet op maar zocht telkens met lang ballen de voorhoede. Dat leverde in de 7e minuut een corner op , die net naast werd gekopt. De eerste kans voor IJFC was in de 9e minuut. Nino Poeketi omspeelde zijn tegenstander op snelheid en gaf een goede voorzet, maar Kevin Thie kon helaas net niet bij de bal komen. In de 15e minuut een hachelijke situatie voor de goal van FC Almere. Youri van Zwieten speelde Ruben van Rooijen goed aan in het strafschopgebied.  Ruben werd gehinderd door een verdediger en probeerde de bal in te schieten, op dat moment kwam de keeper onbesuisd uit de goal en torpedeerde Ruben van Rooijen. Heel IJFC riep om een strafschop…en in dit geval zou rood normaal geweest zijn, maar scheidsrechter Bos dacht hier anders over en gaf een achterbal. In de twintigste minuut een cornerbal voor FC Almere, de bal werd ingekopt door de grote en sterke spits.1-0. Een tegenslag voor IJFC dat op dat moment het betere van het spel had.

In de 22e minuut een terugspeelbal die door Mike Maaswinkel nog net weggewerkt kon worden. En paar minuten later goed doorzetten van Kevin Thie, hij blokte de bal goed,  maar helaas ging de bal naast. In de 30e minuut greep Youri van Zwieten goed in door met een sliding een hard schot te blokken. In de 35e minuut een schrikmoment FC Almere scoorde , maar de goal werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Drie minuten voor rust een goede corner van Ruben van Rooijen, op het hoofd van Stefan de Wit. Bal net over de lat. Rust 1-0.

IJFC ging de tweede helft ook meer de lange bal hanteren en dat was logisch. Helaas verloor IJFC vaak de duels en kreeg het ook niet veel ballen mee. In de 60e minuut een goede dieptebal van Marc van der Klij op de diepgaande Nino Poeketi, redding keeper. In de 62e minuut opnieuw een kans voor Stefan de Wit na een goede corner van Ruben van Rooijen, kopbal net naast. In  de 73e minuut een grote kans voor IJFC. Gerben Renes slingerde de bal voor , maar de keeper tikte de bal net voor twee IJFC-ers weg. IJFC nam het initiatief en het wachten was op de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Sterker nog, de 2-0 viel uit het niets. De spits van Almere werd met de rug naar het doel aangespeeld, maar verraste zowel de verdediging als keeper Mike Maaswinkel door uit de draai in de verre hoek te schieten 2-0. Een klap voor IJFC, al probeerde het nog wel iets terug te doen. In de 87e minuut viel definitief het doek. Een corner werd niet goed verwerkt en werd bij de tweede paal ingelopen. 3-0.

Wedstrijd gespeeld en een teleurstelling voor IJFC. Uitslag 3-0 klinkt overtuigend, maar IJFC is zeker niet weg gespeeld. De koppies gewoon weer omhoog, want volgende week wacht CDW. Uit werd onnodig met 1-0 verloren, dus IJFC heeft iets goed te maken. IJFC staat nog op de 5e plaats en doet het nog steeds uitstekend. Aftrap om 14.30 uur.