IJFC wint uiteindelijk eenvoudig tegen CDW 3-1

Mannen, 1, 2e klasse B

14 april 2018 14:30

C.W.M. Jacobs (KNVB)

IJFC  wint uiteindelijk eenvoudig van CDW 3-1

Na een week waarin heel veel is gezegd en geschreven in de verschillende nieuwsmedia, stond er voor IJFC 1 gewoon weer een competitie wedstrijd op het programma tegen hekkensluiter CDW uit Wijk bij Duurstede. De vraag vooraf was hoe de ploeg zou gaan reageren op de onrust die toch merkbaar was op Sportpark Groenvliet.  De heenwedstrijd in Wijk bij Duurstede was eind januari de eerste na de winterstop en IJFC verloor toen in koude omstandigheden en heel veel wind met 1-0 in een vanuit IJFC perspectief slechte wedstrijd.

Het elftal, vanaf deze week onder leiding van Auke Bakker en Virgillio Texeira, had dus wat goed te maken tegen CDW, die op hun beurt nog probeert om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Voor aanvang van de wedstrijd had CDW 4 punten achterstand op plek 13 die recht geeft op nacompetitie. Vooraf was het niet zo moeilijk te voorspellen dat CDW volledige strijd en inzet zou inzetten om met een positief resultaat sportpark Groenvliet te verlaten. De eerste helft verliep vrij rommelig waarin CDW met 0-1 voor te komen . In een vanuit IJFC perspectief zeer goed gespeelde 2e helft waarin IJFC  bleef voetballen wist IJFC de score om te buigen en een meer dan verdiende 3-1 in de wacht te slepen. Het nieuwe trainersduo had een paar veranderingen aangebracht in de opstelling.  IJFC startte met een 4-3-3 opstelling waarin Ken van Rooijen de spitspositie innam. Verder speelde Ruben van Rooijen in een wat meer teruggetrokken positie waardoor hij veel aan de bal kwam en het spel kon verdelen. Beide wijzigingen pakten goed uit, wel was dit voor de jonge Dylano Mellema een teleurstelling. Ditmaal geen basisplek voor de jonge verdediger die zich dit seizoen heel goed heeft ontwikkeld, maar Dylano zal zich ongetwijfeld  proberen terug te vechten in het elftal. Daarnaast was hij op de laatste training niet helemaal fit.

IJFC ging van start met:  Mike Maaswinkel, Mark vd Kleij, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Gerben Renes, Youri van Zwieten ( 66 Mathijs van Rooijen), Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Kevin Thie (77 Tim van de Brugge ), Ken van Rooijen en Nino Poeketi. De wedstrijd stond onder leiding van de ervaren en uitstekend leidende scheidsrechter Jacobs uit Velzenbroek.

De openingsfase was duidelijk voor CDW. De ploeg startte fel op de bal en probeerde IJFC onder druk te zetten. IJFC begon een klein beetje slordig, maar herstelde zich al snel. De eerste grote kans was voor IJFC. De gedreven Kevin Thie ging er op snelheid vandoor, gaf een goede voorzet, maar de bal kwam net niet voor de voeten van Nino Poeketi. In de 7e minuut een tegenslag voor IJFC. Een corner van CDW kwam net iets voorbij de tweede paal. Een speler van CDW kon vrij inkoppen en kopte de bal diagonaal in de verre hoek 0-1. CDW kreeg waar het voor kwam. Snel een voorsprong nemen en proberen om via de counter gevaar te stichten. IJFC liet zich niet van de wijs brengen en bleef voetballen. Ruben van Rooijen groeide uit tot man of the match, door goede acties, passes en veel rust aan de bal. In de 9e minuut direct al een kans voor de gelijkmaker. Nino Poeketi zette Kevin Thie alleen voor de keeper, Kevin schoot goed in, maar de keeper redde uitstekend. Youri van Zwieten was er als de kippen bij om de rebound in te schieten, opnieuw redding van de keeper. Twee minuten later opnieuw een kans voor IJFC. Ruben van Rooijen omspeelde twee tegenstanders op de achterlijn, zijn voorzet bereikte Erwin van Soolingen die zijn schot geblokt zag worden. Kort daarna een strakke voorzet van Gerben Renes, de prima spelende Ken van Rooijen kopte, hoog boven iedereen uit, net over. In de 17e minuut kwam IJFC goed weg. Een verre ingooi werd niet goed verwerkt, maar Mike Maaswinkel redde bekwaam. Mike schoot de bal ver uit, waardoor er meteen weer een kans ontstond voor IJFC met een goed schot van Ruben van Rooijen. Redding keeper. Na een half uur spelen een uitstekende combinatie tussen Gerben Renes, Ken van Rooijen en Kevin Thie met een schot van Youri van Zwieten net naast. Enkele minuten later een verre ingooi van Marc van der Klij , goed ingelopen en ingekopt door Erwin van Soolingen, goede redding keeper. CDW deelde af en toe een speldenprik uit, maar was wel gevaarlijk. Een vrije bal van CDW werd goed ingekopt, bal net over. In de laatste minuut voor rust, opnieuw een grote kans voor Erwin van Soolingen, maar zijn schot werd opnieuw gestopt door de keeper. Rust 0-1

IJFC kwam meteen scherp en geconcentreerd uit de kleedkamer. De coaches Auke Bakker en Virgilio Teixera hadden een aantal tactische aanwijzingen gegeven en dat pakte goed uit. In de 47e minuut meteen al een grote kans. Marc van der Klij speelde Youri van Zwieten goed aan, Youri gaf een slim steekpassje op de diepgaande Kevin Thie. Kevin liet een vlammend schot los, redding keeper. In de 56 e minuut eindelijk de verdiende gelijkmaker. Ruben van Rooijen maakte een prachtig individuele actie, passeerde twee tegenstanders en gaf een droge schuiver in de verre hoek, de keeper kon met moeite redden en tikte de bal weg. De slimme spits Ken van Rooijen was heel alert en schoot de bal hard in de touwen… een echte spitsengoal. 1-1. Twee minuten later pareerde Mike Maaswinkel een grote kans van CDW en dat was een belangrijke redding, maar ook het moment voor IJFC om nog meer druk te zetten. Het centrale verdedigingsduo Stefan de Wit en Jeffrey Stigter gaven geenkans meer weg. In de 61e minuut een goed pass van Erwin van Soolingen op Youri van Zwieten. Youri haalde vol uit, redding keeper. Vier minuten later een grote kans voor IJFC, maar de gretige Nino Poeketi en Kevin Thie liepen elkaar per ongeluk in de weg. In de 67e  minuut een uitstekende voorzet van Gerben Renes, harde kopbal Kevin Thie redding keeper. Een minuut later een hard schot van Stefan de Wit, de rebound kwam bij Kevin Thie terecht, die goed inschoot, helaas buitenspel. Even daarna weer een goede actie Kevin Thie, voorzet tegen de paal. Matthijs van Rooijen, viel uitstekend in gaf meteen zijn visitekaartje af met een prachtige dropkick, net naast. In de 80e minuut het moment van de wedstrijd. Ruben van Rooijen speelde zich mooi vrij, keek naar de iets voor zijn doel staande keeper van CDW en gaf van 20 meter een hard geplaatst schot in de kruissing. Een wereldgoal.… en het leverde hem een staande ovatie van de tribune op. 2-1 IJFC was los en aanval op aanval golfde richting de goal van CDW. Invaller Tim van de Brugge maakte de back van CDW helemaal gek, keer op keer ging hij langs de verdediger. In de 82e minuut flitste Tim van de Brugge tussen twee man door en met een bekeken tikje langs de keeper en via de binnenkant van de paal verdween de bal in het net 3-1. Opa van de Brugge straalde van oor tot oor. En de wedstrijd definitief in het slot. In de 90e minuut floot scheidsrechter Jacobs voor het einde van deze sportieve en leuke wedstrijd. Een verdiende overwinning met een prima tweede helft. Een compliment voor de spelers hoe zij gefocust zijn gebleven op het voetbal. Aanstaande zaterdag speelt IJFC om half drie de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein. Thuis werd met 2-1 gewonnen. De mannen van Auke Bakker en Virgilio Teixera zullen aan de bak moeten, maar kunnen met vertrouwen afreizen. We hopen dat veel supporters de ploeg weer komen ondersteunen.

IJFC 2 won met 4-2 van DHSC 2. Trainer Stefan van Laar moest flink improviseren om een goed basisteam neer te zetten ( veel geblesseerde spelers), maar dat lukte hem uitstekend. Man van de wedstrijd was spits Gijs van de Poel. Hij scoorde een schitterende hattrick en had ook nog een “assissie” bij de andere goal….Het team moet langzamerhand in een flow komen voor de na-competitie voor promotie naar de Hoofdklasse.  IJFC 2 speelt zaterdag ook uit bij JSV dus het wordt een dubbele strijd in Nieuwegein.