IJFC laat overwinning uit handen glippen tegen JSV Nieuwegein 3-3

JSV Nieuwegein 1

3 - 3

Mannen, 1, 2e klasse B

21 april 2018 14:30

Soms voelt een gelijkspel als een overwinning maar vandaag voelde een gelijkspel tegen JSV-Nieuwegein als een nederlaag voor de equipe van Auke Bakker en Virgillio Texeira. Behoudens het eerste en het laatste kwartier was IJFC heer en meester op een zeer warm broeierig  Sportpark Galecop.  Het eerste kwartier was voor JSV-Nieuwegein maar daarna was het IJFC wat de klok sloeg. Een kwartier voor tijd stond IJFC meer dan terecht met 1-3 voor en kreeg het een strafschop te nemen. Een uitgelezen kans op 1-4 om daarmee de wedstrijd definitief op slot te gooien. Helaas voor IJFC wist de keeper van JSV-Nieuwegein de door aanvoerder Marc van de Kleij ingeschoten bal uit zijn doel te ranselen. JSV-Nieuwegein ging vervolgens in het laatste kwartier steeds meer opportunistisch voetballen en wist uiteindelijk in blessuretijd de zelfs 3-3 op het scorebord te zetten. Een gelijkspel wat voelde als een nederlaag voor IJFC. Een overwinning was vandaag gezien het vertoonde spel terecht geweest zijn. Het vertoonde veldspel van IJFC geeft gelukkig veel vertrouwen voor de komende weken. IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes ( 69 Leon Veldhuizen), Dylano Mellema ( 33 Youri de Kruijf), Stefan de Wit, Marc van der Klij, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen, Youri van Zwieten, Nino Poeketi ( 81 Tim van de Brugge) , Ken van Rooijen en Kevin Thie.

IJFC startte vandaag met Dylano Mellema in plaats van de geschorste aanvoerder Jeffrey Stigter. Voor de rest was de ploeg ongewijzigd ten opzichte van afgelopen week. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Vriesenga. Hij floot helaas een ongelukkige wedstrijd. Blijkbaar onder de indruk van de rapporteur wilde hij  duidelijk een stempel drukken op de wedstrijd en daardoor was hij de hele wedstrijd opvallend aanwezig. Al in de 3e minuut liet hij de assistent scheidsrechter van IJFC staan, terwijl iedereen zag dat het duidelijk buitenspel was. Dat was meteen de 1-0 voor JSV. IJFC kreeg even een tikje maar herstelde zich vrij snel. De ploeg ging voetballen en er zat enorm veel beweging in de ploeg. Vooral het middenveld met Erwin van Soolingen, Youri van Zwieten en Ruben van Rooijen, waren continue aanspeelbaar en daardoor overliep IJFC de tegenstander. In de 7e minuut een kans voor IJFC. Ken van Rooijen legde de bal terug en Youri van Zwieten haalde goed uit, schot net over. Vier minuten later een snelle uitval via Ruben van Rooijen, hij speelde Nino Poeketi aan die een goede combinatie met Gerben Renes aanging, hard schot Nino, goede redding keeper. In de 14e minuut goed druk zetten van de jonge Ken van Rooijen. Ken speelde een prima wedstrijd tegen de twee zeer ervaren centrum verdedigers van JSV. Drie minuten later opnieuw een goede actie van Ken van Rooijen. Hij zette goed druk, veroverde de bal legde de bal panklaar voor de snelle Kevin Thie. Schot helaas niet voldoende snelheid. Redding keeper. JSV loerde op de counter maar kwam niet echt aan voetbal toe. In de 19e minuut echter een grote kans voor JSV, na een goede voorzet. Redding Mike Maaswinkel. In de 20e minuut de verdiende gelijkmaker voor IJFC. Youri van Zwieten gaf een uitstekend steekpass op Kevin Thie, Kevin knalde de bal loeihard op de keeper, de rebound was voor de uitstekend oplettende Nino Poeketi. Hij tikte de bal met links in de hoek 1-1. IJFC voetbalde beter, maar JSV compenseerde veel met inzet. Na een half uur spelen weer een prachtige opening van Ruben van Rooijen op de diepgaande Erwin van Soolingen. Erwin probeerde de bal slim over de uitlopende keeper te koppen, maar die kon met zijn vingertoppen redding brengen. In de 33e minuut ging de rechtsbuiten handig over het been van Dylano Mellema heen. Tien minuten ervoor kreeg Marc van der Klij ook al geel voor dezelfde soort overtreding. Dylano overkwam hetzelfde, maar raakte ook nog geblesseerd en moest vervangen worden door de goed invallende Youri de Kruijf. IJFC moest wat omzettingen doen, Ruben van Rooijen schoof terug naar het centrum, Youri van Zwieten nam de positie van Ruben van Rooijen over en Ken van Rooijen ging op tien spelen. Dat ging uiteindelijk niet ten koste van het spel, want IJFC bleef goed combineren. Na een goed aanval over 5 schijven, ronde Nino Poeketi af, net over. In de 37e minuut een schrikmoment voor IJFC, maar blijkbaar ook voor de spits van JSV, want die vergat direct te schieten. Net voor rust een vrije bal van Marc van der Klij. Hij legde de bal net over laatste man van der Valk. Kevin Thie was er weer als de kippen bij en haalde vol uit. Een geweldige knal en de 1-2 voor IJFC. Een verdiende voorsprong net voor rust. Rust 1-2.

De tweede helft twee ongewijzigde teams en IJFC ging verder met waar het de eerste helft was gebleven. Combineren en aanvallen. In de 55e minuut een verre trap van JSV. Mike Maaswinkel verkeek zich in de zon, maar de bal verdween met een hoge stuit naast de paal, zonder dat hij aangeraakt werd. Tot verbazing van iedereen gaf de scheidsrechter een cornerbal. Zes minuten later een goede aanval van IJFC. Marc van der Klij speelde Youri de Kruijf goed aan. Youri omspeelde zijn directe tegenstander op snelheid, zijn voorzet op de inlopende Kevin Thie werd net geblokt. Een minuut later weer een kans voor IJFC, voorzet Marc van der Klij, kopbal Kevin Thie, redding keeper. Gerben Renes moest even later goed ingrijpen bij een uitval van JSV. In de 68e minuut een goede combinatie tussen Marc van der Klij en Youri de Kruijf.. Kevin Thie bleef goed achter de bal en riep om de bal, maar Youri schoot de bal knap langs de keeper 1-3. In de 70e minuut probeert JSV met een extra spits alles of niets te spelen, maar IJFC blijft kalm. In de 73e minuut het moment om de wedstrijd te beslissen. De keeper van JSV beoordeelt een voorzet verkeerd en raakt met zijn vuist vol het hoofd van Youri van Zwieten in plaats van de bal. Een terechte penalty. Marc van der Klij schoot de bal hard en strak in, maar de keeper ranselde de bal uit de hoek… pech voor IJFC en hoop voor JSV.  Een cornerbal wordt goed weggekopt door invaller Leon Vedhuizen ( jonge speler die na twee jaar blessureleed hard gewerkt heeft om weer terug te komen… viel goed in). In de 81e minuut ook een strafschop voor JSV na vermeend vasthouden. Mike Maaswinkel zat in de goede hoek, raakte de bal nog, maar kon niet voorkomen dat de bal in de goal verdween. 2-3. Drie minuten later goed opkomen van Leon Veldhuizen, zijn voorzet bereikte Kevin Thie die met een omhaal probeerde te scoren, redding keeper. Een corner van JSV werd net naast gekopt.  Kort daarna een verre uittrap van Mike Maaswinkel op Youri de Kruijf, zijn schot met een volley verdiende meer, maar werd tot corner verwerkt. Nog geen minuut later opnieuw een kans voor IJFC. Ruben van Rooijen stoomde mee naar voren en kreeg alle ruimte om uit te halen. Helaas raakte Ruben de bal niet voldoende, redding keeper. En dan in de 93e minuut de allerlaatste kans voor JSV. De verdediging van IJFC  stond niet helemaal goed, waardoor de voorzet van Bjorn van de Horst vrij ingegleden werd door good old Barry Zwezerijnen van JSV. 3-3 Direct hierna werd er afgefloten. De teleurstelling droop van de gezichten van de IJFC spelers. IJFC laat punten liggen waar het meer verdiend had.

Over 2 weken, 12 mei  staat een thuiswedstrijd op het programma tegen VVZ49 aanvang 14.30 uur. Donderdag 3 mei speelt IJFC een oefenwedstrijd tegen Benschop. De verwachting is dat het een thuiswedstrijd voor IJFC wordt. In dat geval is de aanvangstijd 20.30 uur. Meer info hierover op de IJFC site.