Een veel beter IJFC wint maar nipt van degradatiekandidaat VVZ'49 4-3

VVZ '49 1

Mannen, 1, 2e klasse B

12 mei 2018 14:30

T. Smit (KNVB)

Een uitslag die zou vermoeden dat het een gelijkopgaande wedstrijd moet zijn geweest. De realiteit was echter dat IJFC voor het grootste deel van de wedstrijd heer en meester was op een warm Sportpark Groenvliet maar een aantal maal verzuimde om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien waardoor VVZ'49 tot het einde nog kon hopen op een gelijkspel. Een wedstrijd waarvan vooraf gedacht werd dat IJFC eindelijk af kon komen van het negatieve doelsaldo (voorafgaande aan de wedstrijd 30-33.

Het elftal van trainers Auke Bakker en Virgillio Texeira startte met het volgende elftal; Mike Maaswinkel, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Ruben van Rooijen, Gerben Renes, Matthijs van Geffen, Erwin van Soolingen, Youri van Zwieten, Kevin Thie, Ken van Rooijen en Nini Poeketi.

Grensrechter vandaag was clubman Rene Schuring, die op rustige betrouwbare wijze vlagde.

Ton Schoonenberg de vaste grensrechter vam de afgelopen wedstrijd was nog te vermoeid van de wedstrijd die hij afgelopen donderdag met oud IJFC tegen oud VVIJ speelde.

Vanaf het begin probeerde IJFC in een hoog tempo met combinatievoetbal het doel van VVZ'49 te vinden en al in de 5e minuut volgde de 1-0. Na goed doorzetten aan de linkerkant wist Kevin Thie net voor de achterlijn de bal voor te geven. De voorzet werd door spits Ken van Rooijen vakkundig afgerond.

Doordat VVZ'49 met 2 spitsen speelden konden afwisselend Ruben van Rooijen of Stefan de Wit doorschuiven naar middenveld om middenveld en aanval te ondersteunen.

Na een goed kwartier een hachelijk moment voor het IJFC doel. Een vermeende terugspeelbal betekende een vrije trap op minder dan 5 meter. Gelukkig voor IJFC verdwijnt de ingeschoten bal huizenhoog over.

In verloop 1e helft nog een flink aantal kansen voor een veel beter maar onnauwkeurig IJFC.

Onder meer schoten van de goed spelende Ruben van Rooijen, verder nog een afgekeurd doelpunt van Kevin Thie die een kopbal van Stefan de Wit nog een laatste tikje gaf maar volgens de VVZ'49 grensrechter in buitenspelpositie.

Ook nog een grote kans voor VVZ'49 na een foutieve bal van Gerben Renes. Goede redding van Mike Maaswinkel.

Op het half uur 3 grote kansen voor IJFC achter elkaar; eerste een schot van Erwin van Soolingen vervolgens kans voor Ruben van Rooijen en daarna nog Kevin Thie; 3 kansen geen doelpunt.

VVZ'49 beperkt zich steeds meer tot verdedigen en komt en maar spaarzaam maar dan wel gevaarlijk uit. Een zeldzaam foutje van Erwin van Soolingen wordt bijna afgestaft.

Nog meer kansen volgen voor IJFC; een schot van Matthijs van Geffen gaat over. Daarna een lange cross bal van Youri van Zwieten die uit lijkt te gaan maar tegen de hoekpaal botst. Kevin Thie geeft mooie voorzet die door Ken van Rooijen over geschoten wordt.

Dan volgt in 33e minuut goed doorzetten van Matthijs van Geffen die de bal op een presenteerblaadje geeft aan Ken van Rooijen. De verdiende 2-0

RUST

Direct na rust weer een snelle uitval die vakkundig onschadelijk wordt door keeper Mike Maaswinkel.

Maar vlak erna toch de aansluitingstreffer van VVZ'49. Een counter via de 40 jarige aanvoerder van VVZ'49 wordt door de spits afgerond. 2-1 (49 min)

IJFC laat zich niet uit veld slaan en weet bijna in de tegenstoot de score in 3-1 te wijzigen. Na een asssist van Ken van Rooijen weet Youri van Zwieten met zijn linker been van 16 meter doel te treffen. (51 min.)

Wissel; Tim van der Brugge voor Kevin Thie (63. Min)

Gemakzuchtig balverlies van Stefan de Wit wordt vervolgens door VVZ'49 dankbaar aanvaard. 3-2 (68 min.) Toch weer enige spanning in wedstrijd ondanks dat IJFC veel beter is.

Wissel; Jelle Eissens voor Ken van Rooijen (69 min.)

In laatste kwartier weer een aantal kansen voor IJFC onder meer voor Nino na een goede aanval via Jelle Eissens en Erwin van Soolingen.

Wissel; Dwight Vlijter voor Matthijs van Geffen (77 min.)

In de 78 minuut lijkt de wedstrijd definitief beslist te worden. Jelle Eissens weet na goed doorzetten de bal de veroveren en een niet te missen kans te geven aan Tim van der Brugge; 4-2

In slotfase probeert VVZ'49 de aansluiting te forceren. Eerst weet Stefan de Wit met een goede sliding redding te brengen en vlak erna een prima redding van keeper Maaswinkel op een gevaarlijk schot. Vlak erna verkijkt de normaal zo betrouwbare keeper Mike Maaswinkel zich echter op een op het oog ongevaarlijk schot. 4-3

Einde wedstrijd.

Een meer dan verdiende 4-3 overwinning voor IJFC waarmee het nu 39 punten heeft vergaard en op een zeer mooie 5e plek in de ranglijst terug te vinden is. Jammer dat het doelsaldo nog steeds negatief is (34-36) maar daar kan in de 2 resterende wedstrijden nog zeker verandering in komen.

Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen TOV en op 26 mei wordt de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Odysseus.