IJFC vergeet zichzelf te belonen en verliest met 2-1 van TOV

2 - 1

Mannen, 1, 2e klasse B

19 mei 2018 14:30

IJFC vergeet zichzelf te belonen en verliest bij TOV met 2-1

IJFC speelde de eerste helft, de beste helft van het seizoen. Met oogstrelende combinaties en uitstekende opbouw van achteruit speelde IJFC het Baarnse TOV bij vlagen helemaal van de grasmat. Dat resulteerde in een groot aantal kansen, die helaas onbenut bleven. Een compliment voor de interim trainers Auke Bakker en Virgilio Teixera, die het team de laatste weken steeds aantrekkelijker laten spelen. Deze keer leverde dat helaas geen overwinning op, maar het creëren van kansen is uiteraard ook mooi om naar te kijken.

IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Leon Veldhuizen, Erwin van Soolingen ( Tim vd Brugge), Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Kevin Thie (Dwight Vlijter) , Ken van Rooijen en Nino Poeketi.

Leon Veldhuizen maakte zijn debuut als basisspeler en deed dat zeker verdienstelijk, zowel verdedigend als aanvallend speelde Leon een prima wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut nam IJFC het initiatief en voetbalde vrijuit op de aanval. IJFC creërde meteen al een aantal kansen via Nino Poeketi,redding keeper + net naast en Kevin Thie ,probeerde vrij voor de goal de bal ineens op zijn schoen te nemen, maar raakte hem net niet vol. TOV kon hier weinig tegenover zetten. De verdediging van IJFC speelde geconcentreerd en gaf geen kans weg. In de twaalfde minuut een overtreding op Erwin van Soolingen. Uitblinker Ruben van Rooijen ging achter de bal staan en krulde de bal naar de verre hoek, buiten bereik van de keeper, tegen de binnenkant van de paal. In de 25e minuut kreeg IJFC loon naar werken. Youri van Zwieten werd onderuit gehaald en dat leverde een vrije bal op. Marc van der Klij haalde vol uit en schoot de bal met een streep in de kruissing. Een schitterende vrije bal 0-1. IJFC bleef doorgaan en ging op zoek naar de tweede goal. Kansen waren er voor Erwin van Soolingen, Youri van Zwieten, Kevin Thie en Nino Poeketi, maar de bal wilde er niet in. Tien minuten voor rust opnieuw een vrije baal net buiten het strafschopgebied. Opnieuw een fraaie vrije trap van Ruben van Rooijen, de bal spatte uiteen op de kruissing. Opnieuw pech voor IJFC. In de laatste minuut voor rust een spaarzame counter voor TOV. Gerben Renes liet zich verrassen door de schijnbeweging van de spits en kwam ongelukkig ten val, waardoor de spits alleen voor Mike Maaswinkel verscheen 1-1. Een domper voor IJFC. Rust.

In de tweede helft een iets ander TOV, meer inzet en druk naar voren. IJFC bleef voetballen, maar kreeg minder kansen dan in de eerste helft. TOV kreeg nu ook wat kleine kansen. Nadat Kevin Thie nog een goed schot had afgeleverd, schoot TOV vanaf de rand van de 16 onderkant lat. TOV juichte al, maar zowel de scheidsrechter als de assistent scheidsrechter constateerde geen goal en kon Mike Maaswinkel  de bal eenvoudig oprapen. Geluk voor IJFC.  Tien minuten later moest IJFC het hoofd alsnog buigen. Marc van der Klij liet zich bij een voorzet eenvoudig wegzetten door zijn tegenstander, waardoor de rechtsbuiten van TOV eenvoudig en vrij in kon schieten 2-1. Volledig tegen de verhouding in, maar als je zelf niet scoort , dan doet de tegenstander het. IJFC probeerde nog een slotoffensief. Vijf minuten voor tijd leek IJFC toch nog de verdiende gelijkmaker in te schieten. Youri van Zwieten, speelde weer een prima wedstrijd, omspeelde zijn directe tegenstander en bediende Tim van de Brugge met een slimme steekpass, Tim dribbelde op snelheid richting de achterlijn en trok de bal perfect terug op de inlopende Ken van Rooijen. Ken haalde vol uit en scoorde de 2-2.

Om onbegrijpelijk reden ging, net na de goal, de vloog omhoog voor vermeend buitenspel. Deze vreemde actie werd beloond door de scheidsrechter en de goal werd alsnog afgekeurd.

IJFC probeerde nog een gelijkspel uit het vuur te slepen,  maar dat lukte niet meer. Volgende week speelt IJFC zijn laatste wedstrijd tegen Odysseus. Bij minimaal een gelijkspel eindigt IJFC op de 5e plaats en voldoet daarmee ruim aan de doelstelling van handhaven. Een knappe prestatie van het team en de staf. Geinoord is kampioen en namens IJFC feliciteren wij de Nieuwegeiners met het behaalde kampioenschap.