Overtuigende 3-0 overwinning IJFC, slotakkoord op een voortreffelijk debuut in de tweede klasse !!

IJFC 1

3 - 0

Odysseus '91 1

Mannen, 1, 2e klasse B

26 mei 2018 14:30

R. Wassink (KNVB)

Overtuigende 3-0 overwinning van IJFC, slotakkoord op voortreffelijk debuut in 2e klasse !

Op een zonovergoten sportpark Groenvliet speelde IJFC de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 tegen de studenten van Odysseus uit Utrecht, de kampioen van de 3e klasse van het vorige seizoen. IJFC kan terugkijken op een voortreffelijk debuut seizoen in de 2e klasse dat wordt afgesloten op een verdienstelijke 5e plaats. Van de 26 wedstrijden werden er 12 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 8 verloren waardoor 42 punten werden verzameld. 38 doelpunten werden er gescoord en een zelfde aantal 38 werden er geïncasseerd. In totaal 30 spelers hebben bijgedragen aan deze teamprestatie waarmee een sterk fundament is gebouwd voor het nieuwe seizoen. De selectie zal nagenoeg ongewijzigd blijven.

Voor de wedstrijd tegen Odysseus werden door de trainers Virgillio Texeira en Auke Bakker de volgende spelers het snithete kunstgras opgestuurd; Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Kleij, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Nino Poeketi, Ken van Rooijen en Kevin Thie.

IJFC ging ondanks het warme weer fris en fruitig van start waarbij overigens de 1ste kans voor Odysseus was; een schotkans welke door keeper Mike Maaswinkel goed gepareerd werd. Vervolgens een gevaarlijke aanval van IJFC op initiatief van de voortreffelijk spelende Erwin van Soolingen. Vlak daarna een kopkansje voor Odysseus alles zonder treffers.

In de 10e minuut was er na goed doorzetten van Kevin Thie en redding van de keeper van Odysseus en vervolgens een kans voor de hardwerkende Ken van Rooijen. Ook was er een goede volley van Youri van Zwieten te noteren. Nog steeds waren er geen doelpunten te noteren.

Met goed combinatie voetbal kreeg IJFC steeds meer grip over de wedstrijd.

In verloop 1ste helft goed schot in zijnet van de actieve Kevin Thie. Vlak daarna een goede actie van uitblinker Ruben van Rooijen op het middenveld, afgerond met een schot die helaas van richting werd veranderd zodat de bal naast het doel verdwijnt.

Halverwege de 1ste helft werd de spelers een drinkpauze gegund door de goed fluitende scheidsrechter Willems uit Woerden.

Dan eindelijk het 1ste doelpunt voor IJFC; minuut 30; een goede individuele actie van Ruben van Rooijen aan de rechter zijde afgerond met een goede voorzet vanaf de achterlijn op Nino Poeketi. Goede bal aanname  en vervolgens uitstekend afgerond door Nino Poeketi 1-0, die hiermee zijn 5e competitietreffer mocht noteren en daarmee clubtopscoorder is geworden.

Direct na de openingstreffer van IJFC kreeg Odysseus een levengrote kans om direct tegen de scoren. Een aanvaller van Odysseus komt vrij voor het doel van IJFC maar Mike Maaswinkel weet door zeer “aanvallend” te keepen zijn doel schoon te houden.

IJFC had de wedstrijd goed onder controle en kreeg voor rust nog een aantal kansen; eerst een dubbele kans voor Ken van Rooijen en Kevin Thie en daarna nog een goed schot van Ruben van Rooijen.

Vlak voor rust nog een hachelijke moment voor het IJFC doel waar Stefan de Wit redding bracht op de doellijn.

RUST; 1-0

Na de rust kwam Odysseus goed uit de kleedkamer; direct een vlammend schot stijlvol gepakt door keeper Mike Maaswinkel. Oddysseus speelde in 2e helft meer naar voren waardoor opbouw van IJFC lastiger werd. In verloop van 2e kreeg Odysseus nog wel een aantal kansen zonder hierbij doel te treffen.

Maar door wat meer af te wachten en goed in positie te blijven wist IJFC de wedstrijd goed onder controle te houden.

In 58 minuut 1ste wissel; Jelle Eissens voor de moegestreden Youri van Zwieten.

Halverwege 2e helft wederom drinkpauze.

Dan in 68e minuut een mooie steekbal van Nino Poeketi op waarde geschat door Kevin Thie; 2-0

Mooie combinaties waren te noteren; zo was er een mooie aanval via Jelle Eissens die de bal meegaf op de mee opgekomen linker verdediger Mark van de Kleij; goede voorzet en grote kans voor Ken van Rooijen welke gered wordt door de keeper van Odysseus.

78e minuut wissel Tim van der Brugge voor Kevin Thie.

Dezelfde Tim van der Brugge weet in de 80e minuut perfect te profiteren van de geboden ruimte en geeft een perfecte voorzet en voor Jelle Eissens is het een “koud” kunstje om te scoren; 3-0

Al met al een overtuigende 3-0 overwinning van IJFC als slotakkoord op voortreffelijk debuut in 2e klasse. Een super teamprestatie van alle spelers en begeleiding.