52'

Mannen, 1, 2e klasse B

2 december 2017 14:30

T. (Thomas) Hardeman

Onder het toeziend oog van vele IJFC en JSV supporters, wat een uitstekend sfeertje gaf, maakte IJFC en JSV er een spannende wedstrijd vol strijd van. De wedstrijd stond onder leiding van de talentvolle, pas 21 jarige,  scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede en hij mag terug zien op een uitstekende wedstrijd.

IJFC startte met de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Marc van der Klij (70 Maikel  van der Linden) , Jeffrey Stigter, Dylano Mellema ( 82 Gerben Renes) Stefan de Wit, Erwin van Soolingen, Youri van Zwieten, Ruben van Rooijen, Youri de Kruijf ( 80 Kevin Thie ), Raoul Oostdam en Nino Poeketi.

JSV stond drie punten boven IJFC en pakte uit de laatste twee wedstrijden 6 punten, IJFC speelde prima wedstrijden, maar was wat ongelukkig in de afwerking. Beide teams kozen voor ervaring in het team: bij IJFC startte Raoul Oostdam in de spits en deed dat uitstekend, bij JSV speelde Michiel vd Valk, speelde door frustratie soms iets over het randje.

IJFC nam vanaf de eerste minuut het initiatief en dat resulteerde, net als vorige week, al meteen in een voorsprong. Youri de Kruijf omspeelde zijn directe tegenstander en gaf een prachtige voorzet op Erwin van Soolingen. Erwin knalde de bal vanuit de lucht in één keer op de goal, maar met een goede reactie kopte Youri van Zwieten de bal slim in de andere hoek, zijn eerste goal voor IJFC en een beloning voor zijn goede spel de laatste weken.. 1-0. Dat was een mooie opsteker. JSV Nieuwegein reageerde meteen en creëerde twee goede kansen. In de 5e minuut een hard schot naast, één minuut later een hard schot van de snelle en gevaarlijke rechtsbuiten Sam Kolsteeg die de onderkant van de lat raakte. IJFC raakte niet van slag en de volgende kans was weer voor IJFC. De weer sleurende en goed voetballende Ruben van Rooijen, nam een corner op rechts. Stefan de Wit ging met een duikvlucht richting de bal, maar kon hem net niet raken. Via een verdediger van JSV ging de bal richting de goal van JSV buiten bereik van keeper Scholman, maar kon nog net van de lijn gehaald worden. Een prima eerste kwartier van deze streekderby en de beide supportersgroepen genoten met volle teugen... JSV nam iets meer initiatief en de jonge Sam Kolsteeg dreigde een aantal keren door te breken, maar Marc van der Klij herstelde zich, na een moeilijke start, uitstekend. Aangetekend moet worden dat hij met de warming up behoorlijk door zijn enkel ging en op karakter de wedstrijd speelde. In de 22e minuut kwam IJFC goed weg. Een corner werd door JSV op de lat gekopt, al zat Mike Maaswinkel daar goed bij en in de 29e minuut kopte Sam Kolsteeg de bal goed terug, maar kwam Mikula Ristic iets tekort.. uitstekende redding Mike Maaswinkel. De strijd werd vanaf dat momen op t middenveld gestreden. Soms wat onrustig voetbal, maar de strijd van een echte streekderby was voelbaar. De kleine irritaties werden keurig opgelost door scheidsrechter Hardeman, die goed aanvoelde dat er iets op t spel stond, maar uiteraard niet alles door de beugel kon laten gaan. De IJFC defensie onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter, de talentvolle Dylano Mellema die zich goed ontwikkelt en de vleugelverdedigers Stefan de Wit ( uitstekend ) en Marc van der Klij ( bleef goed overeind), gaven geen krimp meer. Rust 1-0.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Redelijk wat overtredingen en veel strijd. In de 52e minuut het moment van spits Raoul Oostdam. Marc van der Klij gooide goed in, Ruben van Rooijen verlengde de bal met het hoofd en Raoul Oostdam nam de bal goed onder controle. Met een prachtige schijnbeweging zette hij twee verdedigers en keeper Scholman op het verkeerde been en schoot hij de bal in de verre hoek 2-0... en alle spelers doken dolblij op Raoul. Hier had hij de laatste maanden hard voor getraind. Vader Cees was zeer trots op zijn zoon en straalde van oor tot oor. IJFC nam weer meer initiatief en JSV kon in de tweede helft niet één kans meer creëeren en dat was aan de verdediging en de hard werkende en prima voetballende middenvelders Erwin van Soolingen Youri van Zwieten en Ruben van Rooijen te danken... In de 74e minuut een goede inspeelbal van invaller Maikel van der Linden op Youri de Kruif, Youri snelde langs de lijn en gaf een perfecte voorzet op Raoul Oostdam, zijn slimme kopbal ging centimeters langs de paal. Acht minuten later een geweldige actie van invaller Kevin Thie. Hi kapte zijn tegenstander uit en schoot meteen uit de draai in de verre goal. Dat had een echt KevinThiegoal kunnen zijn, maar ook zijn schot in de verre hoek ging net naast. JSV probeerde alles op alles te zetten en stuurde Michiel van der Valk naar voren om oorlog te maken. Dat lukte aardig met veel irritaties tot gevolg, maar de verdediging van IJFC gaf geen krimp. In de 93e minuut floot scheidsrechter Hardeman voor het einde van de wedstrijd. Drie verdiende punten voor IJFC, dat hiermee op 14 punten komt. Met een beetje meer geluk de afgelopen weken hadden dat er 4 meer geweest, maar IJFC doet het goed in de 2e klasse.

Trainer Peter van Herpen, assistent trainer Tjeerd Hoogendoorn en keeperstrainer Remy Snel waren heel erg blij met de overwinning. Ze hebben allemaal ooit bij JSV gezeten en dan zijn dit heerlijke momenten. In de kleedkamer klonk het "blauw wit" weer door de catacomben... en in het IJFC paviljoen was het nog lang gezellig met feestzanger Albert en aanhang van beide clubs.

Volgende week speelt IJFC om 15.15 uur uit bij het overbekende Odysseus. Dat zijn altijd spannende wedstrijden. Odysseus doet het uitstekend en staat op de derde plaats.

IJFC 2 won ook met 2-0 van JSV Nieuwegein en stijgt daarmee naar de 3e plaats. Een prima prestatie voor het team van Stefan van Laar.