IJFC 1 verzuimt zichzelf te belonen in de uitwedstrijd tegen Odysseus 0-0

Odysseus '91 1

0 - 0

Mannen, 1, 2e klasse B

24 februari 2018 15:15

IJFC 1 heeft verzuimt zichzelf te belonen in de uitwedstrijd tegen Odysseus. Een flink aantal kansen werd door de mannen van hoofdtrainer Peter van Herpen en assistent Roger van Schaik onbenut gelaten en derhalve eindigde het subtop duel (de nummers 4 en 5 van de ranglijst) met een brilstand; 0-0. Het gebrek aan scorend vermogen (3 doelpunten in de 5 wedstijden na de winterstop en slechts 18 in de 16 wedstrijden en daarmee de minst scorende ploeg in de 2e klasse B) is een moeilijk op te lossen probleem. Des te knapper is het dat IJFC na de 16e wedstrijd terug te vinden is op een meer dan keurige gedeelde 5e plaats met 25 punten met slechts 20 tegendoelpunten (hiermee heeft IJFC na Victoria met 12 doelpunten tegen, samen met Geinoord en Roda’46 met 20 doelpunten tegen de op 2 na minst gepasseerde ploeg).

Behoudens de 1ste 20 minuten waarin Odyseus wat scherper en beter was en ook direct in de 1ste minuut de 1ste kans kreeg (een ingeschoten bal werd goed verwerkt door de betrouwbare keeper Mike Maaswinkel) kwam Odyseus er op het koude,winderige zonovergoten sportpark Olympos er niet of nauwelijks meer aan te pas. Compliment aan de vele IJFC supporters die de koude weers omstandheden trotseerden om hun favorieten aan te moedigen. Goed om te zien dat er steeds meer IJFC-ers de ploeg ondersteunen.

IJFC startte met de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Jeffrey Stigter, Dylano Mellema, Erwin van Soolingen,Gerben Renes, Ruben van Rooijen, Youri de Kruijf (85 min Bart Gras), Mathijs van Geffen (75 min Siem van Wijk), Kevin Thie, Ken van Rooijen en Nino Poeketi (55 minDennis de Swart).

Vandaag ook weer een groot aantal afwezigen; Mathijs van Rooijen, Youri van Zwieten, Maikel van de Linden, Jamal Bennet (blessures). Marc van der Kleij, Tim van der Brugge, Stefan de Wit, Ton Schoonenberg (vakantie).

Super van Bart Gras, Siem van Wijk en reserve keeper Ben van Breukelen dat zij snel naar Utrecht wilden komen om op de reservebank plaats te nemen nadat zij eerst met het 2e tegen de Merino’s in Veenendaal hadden gespeeld. Het 2e is door het 0-0 gelijkspel tegen de Merino’s vrijwel zeker geworden van het winnen van de 2e periode. Slechts “wonderlijke” uitslagen in de komende competitieronde kan roet in het eten gooien voor de equipe van Stefan van Laar.

Zoals hierboven al aangegeven was het Odysseus scherper en beter de wedstrijd startte en duurde het een minuut of 20 voordat IJFC beter in de wedstrijd kwam en de 1ste corner kon noteren. Enige minuten later werd er door de goed leidende scheidsrechter Tol een doelpunt van Odysseus terecht afgekeurd in verband met gevaarlijk spel. In de 25e minuut een opmerkelijk moment; spits Ken van Rooijen van IJFC komt op het middenveld tegenstander en broer Mick van Rooijen tegen. Mick speelde trouwens een onopvallende en teleurstellende wedstrijd en werd halverwege de 2e helft gewisseld.

In de 27e minuut weer een corner voor IJFC waaruit kopbal specialist Gerben Renes net over het doel van de Odysseus keeper kopte. Vlak daarna appeleren voor hands van een Odysseus in het strafschopgebied terecht genegeerd door scheidsrechter Tol. Vervolgens in de 30e minuut 3 grote kansen voor IJFC 2 maal gered door de Odysseus keeper die de beste speler was aan de kant van de studenten. Bij de 3e kans had het er alle schijn van dat Nino Poeketi van achteren werd getackeld maar scheidsrechter Tol zag er blijkbaar geen strafschop in.

In de 40e minuut de laatste kans van Odysseus in de wedstrijd; in de counter een schot van Odysseus die door de solide spelende Gerben Renes tot corner werd verwerkt.

Na de rust nam IJFC direct gesteund door de harde koude wind het heft weer in handen en kwam Odysseus er niet meer aan te pas. IJFC nam compleet het initiatief en zette goed druk op Odysseus. IJFC ging op zoek naar een meer dan verdiende openingstreffer. In de 47e minuut een vliegend schot van Youri de Kruijff goed uit het doel geranseld door de goede keeper. Verder in verloop 2e helft grotere en kleinere kansen. Mogelijkheden voor onder meer Mathijs van Geffen, Kevin Thie, Youri de Kruijff en ook een schitterende volley van Ken van Rooijen. Gezien het spelbeeld zou het helemaal terecht geweest als IJFC zou scoren, winnen en daarmee de 3 punten zou mogen bijschrijven. Maar voetbal is en blijft een raar spelletje waar gerechtigheid soms ver te zoeken is. Eindstand; 0-0

Na afloop zal Odysseus waarschijnlijk tevreden zijn geweest. Terwijl IJFC teleurgesteld het veld verliet en realiseerde dat er veel meer in had gezeten. IJFC nam in ieder geval een punt mee naar IJsselstein en bracht het totaal nu op 25 punten.

Eerstvolgende wedstrijd speelt IJFC 10 maart uit tegen CJVV in Amersfoort aanvang 14.30 uur. We hopen weer op de steun van het IJFC legioen.