Groep 1 L56

8 september 2018 14:00

E.D.E. van Yren (KNVB)

IJFC pakt punt tegen 1e klasser LRC Leerdam 1-1

IJFC pakte in de slotfase een verdiend punt tegen eerste klasser LRC. Invaller Ken van Rooijen kopte fraai binnen na een uitstekende voorzet van Nino Poeketi. IJFC staat hierdoor op 2 punten, Heukelum won van buurman VVIJ met 1-2 en staat op 4 punten en datzelfde geldt voor LRC, dat ook op 4 punten staat. Bij thuiswinst op VVIJ, aanstaande zaterdag om 17 uur, is de kans groot dat IJFC een ronde verder gaat.

IJFC startte met de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Dwight Vlijter, Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen, Jelle Eissens, Nino Poeketi, Kevin Thie ( 70 Ken van Rooijen) , Tim van de Brugge ( 70 Shane Koppenhol ).

De trainers Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra grepen ook deze bekerwedstrijd weer aan om wat spelers uit te proberen en dat zal aanstaande dinsdag en zaterdag ook nog gebeuren. Over twee weken moet het team gereed zijn voor de eerste competitie wedstrijd tegen Lopik.

Stijn de Bie haakte tijdens de warming up af met een blessure, dus kreeg het tem net voor de aftrap wat wijzigingen te verwerken, maar daar gaat het team goed mee om.

LRC kwam meteen sterk uit de startblokken, maar echte grote kansen leverde dat niet op. In de tiende minuut wel een goed schot, maar de bal verdween naast het doel van keeper Mike Maaswinkel. Een minuut later een corner van Ruben van Rooijen, Kevin Thie kopte goed in, maar zijn kopbal werd geblokt. IJFC pakte het initiatief licht over en kreeg een vrije bal na een goede actie van Nino Poeketi en Matthijs van Geffen. De vrije bal van Ruben van Rooijen krulde net langs de verkeerde kant van de paal. Het spel golfde wat op en neer en beide ploegen creëerde weinig echte kansen. In de 26e minuut een goede steekbal van Matthijs van Geffen op de diepgaande Jelle Eissens, Jelle snelde zijn tegenstander voorbij en legde de bal goed terug op de inlopende Kevin Thie, schot met een sliding geblokt.

De verdediging van IJFC met Dwight Vlijter, aanvoerder Jeffrey Stigter, Marc van der Klij en Stefan de Wit gaf geen centimeter ruimte aan de aanvallers van LRC. IJFC kreeg nog twee grote kansen. Eerst schoot Marc van der Klij een vrije  bal op de vuisten van keeper Olaf Slob en in de 38e minuut na een prachtige snelle aanval via Kevin Thie, Matthijs van Geffen, Tim van de Brugge en Stefan de Wit. Stefan haalde verwoestend uit, maar een been van de tegenstander zorgde ervoor dat de bal net over de lat verdween. Pech voor IJFC. Rust 0-0

De tweede helft geen wijzigingen. IJFC begon iets scherper dan LRC en dat resulteerde in een aantal aardige kansen voor IJFC. Eerst schoot Kevin Thie op de goal, redding keeper. Een paar minuten later een goede dieptebal van Jelle Eissens op de diepgaande Kevin Thie. Kevin behield t overzicht en legde de bal terug op  Matthijs van Geffen. Opnieuw lag de keeper in de weg. In de 58e minuut een goede actie van Kevin Thie, hij kapte zijn tegenstander uit en haalde vol uit ( een echte Kevin actie), net naast.

In de 60e minuut geheel uit het niets, kwam spits Ansu Camara vrij voor keeper Mike Maaswinkel en haalde hard uit. Onhoudbaar 0-1. Een tegenvaller voor IJFC en het signaal voor LRC om door te drukken. IJFC was het heel even kwijt en LRC schroefde het tempo wat op….6 minuten later kwam IJFC goed weg. Opnieuw was het Ansu Camara die zich tussen twee verdedigers vrij speelde en uithaalde. Met een uitstekende reflex hield Mike Maaswinkel zijn team in de race.

IJFC herpakte zich uitstekend en pakte het initiatief over van LRC. Het tempo van de wedstrijd ging een tandje hoger. In eerste instantie werd een schot van invaller Shane Koppenhol gekraakt,  maar in de 86e minuut konden de IJFC supporters toch juichen. Matthijs van Geffen opende met een uitstekende pass op Nino Poeketi. Nino snelde langs de lijn, behield het overzicht en leverde een perfecte voorzet af op de slim vrij gelopen Ken van Rooijen. Met een ferme kopbal verdween de bal in de kruissing 1-1. In de 90e minuut had IJFC zelfs nog de overwinning binnen kunnen halen. Shane Koppenhol speelde zich prima vrij en haalde venijnig uit. De stuiterende bal, verdween richting de verre hoek, maar keeper Slob reageerde attent. In de 91e minuut floot de uitstekende leidende scheidsrechter Eddy van Yren voor het eindsignaal. Een terechte uitslag 1-1.

Zaterdag speelt IJFC 1 dus om 17 uur thuis tegen VVIJ. We hopen dat veel IJFC-ers het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra aan komen moedigen in deze leuke stadsderby.

IJFC 2 won de uitwedstrijd tegen Benschop 2 met 0-2. Een prima prestatie van het team van trainer Stefan van Laar en leider Marcel Weerenstein.