Matige stadsderby tegen VVIJ eindigt in 2-2

VVIJ 1 (zon)

Groep 1 L56

15 september 2018 17:00

T.N.H. Martens (KNVB)

De verwachtingen waren hoog gespannen. Veel publiek, vuurwerk en het elftal van de week, JO 11-1 , zwaaide met de prachtige IJFC vlaggen. Een geweldige sfeer om er een fantastische wedstrijd van te maken. IJFC was de voorbereiding goed en ongeslagen doorgekomen met o.a. 1e klassers  Almkerk, CSW en LRC als tegenstander, maar speelde met name de eerste helft ver onder zijn niveau. Over concentratie en teveel wil om de wedstrijd te willen winnen, zorgde ervoor dat er onrustig en onzuiver gespeeld werd. Maar liefst 5 mogelijke basisspelers waren afwezig ( vakantie en blessures) + nog enkele spelers op de bank die graag hun kans willen pakken. Het geeft in ieder geval aan dat IJFC een brede selectie heeft. Het technisch duo Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra had gekozen voor de volgende samenstelling:  Ben van Breukelen, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Dwight Vlijter, Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen, Jelle Eissens,

Nino Poeketi ( 84 Maikel van de Linden), Ken van Rooijen ( Shane Koppenhol)  en Tim van de Brugge (61 Kevin Thie).

Na een onrustig begin, aan beide kanten, creëerde IJFC in de 7e minuut een kans. Smaakmaker en uitblinker Nino Poeketi snelde langs de lijn en gaf een goede voorzet op de goede inlopende Ken van Rooijen. Ken schampte de bal iets met het hoofd, waardoor de bal vol op het hoofd van VVIJ-er van Baarlen terecht kwam… zijn kopbal verdween strak tegen de touwen 1-0 voor IJFC. Het publiek ging er goed voor zitten, maar de wedstrijd en vooral IJFC zakte ver terug. Keeper Ben van Breukelen moest een aantal keren redding brengen om zijn ploeg op de been te houden en had één keer zelfs geluk dat de bal van dichtbij net over geschoten werd. Toch had IJFC op 2-0 moeten komen. Ruben van Rooijen speelde in de 23e minuut Ken van Rooijen slim aan. Ken omspeelde zijn tegenstander maar werd van achteren aangetikt. Strafschop. Ruben van Rooijen ontfermde zich over de bal, schoot hard in de hoek, maar de keeper van VVIJ gokte ook op die hoek en tikte de bal naast. Drie minuten later moest Ben van Breukelen opnieuw redding brengen. Met katachtige reactie kon hij redding brengen met zijn voet. Een minuut later stond de IJFC goalie weer op de juiste plaats om redding te brengen en kroop IJFC door het ook van de naald. In de 28e minuut corner voor  VVIJ. Een beetje gerommel voor het IJFC doel en met een ongelukkige actie van keeper Ben van Breukelen verdween de bal in het doel. 1-1

Het spel ging op en neer en beide ploegen grossierden in foute passes. In de 36e minuut een goede aanval van IJFC. Marc van de Klij speelde Tim van de Brugge aan, Tim omspeelde zijn tegenstander en speelde Nino Poeketi aan, schot Nino geblokt. In de 41e minuut verdiende IJFC eigenlijk nog een penalty. Tim van de Brugge zette een VVIJ verdediger op het verkeerde been. De verdediger tikte Tim duidelijk onderuit, maar scheidsrechter Martens weigerde een tweede strafschop te geven. Twee minuten voor rust, moest Ben van Breukelen languit naar de hoek om met een uitstekende redding zijn ploeg voor een achterstand te behoeden.

Rust 1-1

De tweede helft gelukkig een ander IJFC. Feller en beter voetballend. VVIJ werd terug gedrongen. In de 46e minuut een uitstekende voorzet van Gerben Renes op Ruben van Rooijen, kopbal Ruben net voor de lijn weggekopt door een verdediger van VVIJ. IJFC controleerde de wedstrijd en ging op zoek naar de voorsprong. 53 e minuut: Matthijs van Geffen speelde zich goed vrij en gaf een uitstekende steekbal op de diepgande Nino Poeketi. Schuin voor de goal haalde Nino vol uit, de bal verdween onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek. 2-1

Zes minuten later was het opnieuw Nino Poeketi die het VVIJ moeilijk maakte. Hij liep tussen twee verdedigers door en schoot de bal millimeters over. IJFC behield het betere van het spel, maar creëerde weinig echte kansen. In de 80e minuut stuurde Ruben van Rooijen Kevin Thie diep, die alleen op de keeper afging, maar hij werd ten onrechte afgevlagd door grensrechter Berculo. Een minuut later dreigde de snelle en behendige  Shane Koppenhol alleen op de keeper af te gaan, maar kreeg de bal net niet goed genoeg mee.

In de 3e minuut van de blessuretijd een vrije bal voor VVIJ. De bal werd voor het doel geslingerd. Gerben Renes kon de bal eenvoudig weg koppen, maar koos voor een kopbal terug op keeper Ben van Breukelen, de bal verdween richting de bovenhoek, maar kon nog net door Ben weg getikt worden. Corner. Heel VVIJ inclusief de keeper mee naar voren. De corner werd hard voor het doel geschoten en kwam ongelukkig op het hoofd van IJFC-er Kevin Thie terecht. Met een streep verdween de bal in de IJFC goal 2-2. VVIJ vierde het als een overwinning en voor IJFC bleef alleen de teleurstelling over. Het team had eenvoudig de overwinning over de streep moeten trekken, maar helaas. Uiteindelijk was een gelijkspel de terechte uitslag.

Door de het derde gelijke spel plaatste IJFC zich helaas niet voor de volgende ronde van de KNVB beker. Stand LRC 7 punten, Heukelum 6 punten, IJFC 3 punten en VVIJ 1 punt.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC zijn eerste competitie wedstrijd tegen Lopik. Een echte streekderby, waar de vele supporters van IJFC en Lopik al weken naar uitkijken. Lopik is afgelopen seizoen met een knappe prestatie gepromoveerd in de nacompetitie..Twee jaar geleden werd IJFC in de laatste minuut verrast met een 0-1 nederlaag. Het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra is dus gewaarschuwd.

De aftrap is om 14.30 uur op Sportpark Groenvliet.