IJFC speelt gelijk in eerste bekerwedstrijd Heukelem - IJFC 2-2

IJFC 1

Groep 1 L56

1 september 2018 14:30

IJFC speelt gelijk in eerste bekerduel : Heukelum – IJFC  2-2

In het leuke dorpje Heukelum speelde IJFC zijn eerste bekerwedstrijd. Het sportpark zag er fantastisch uit. Helaas was het gras ( door een defecte grasmaairobot) te lang, waardoor de bal niet goed rolde en het veld erg stroef was. Dit was zeker in het nadeel van IJFC dat het juist moet hebben van snelle combinaties. De IJFC supporters waren in grote getallen aanwezig en hebben weer veel zin in het nieuwe seizoen. De sfeer op de knusse tribune, tussen de supporters van Heukelum en IJFC, was opperbest en gezellig. Ondanks dat het team, onder leiding van het nieuwe technische duo Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra, nog in voorbereiding is, was dit toch een eerste serieuze graadmeter. Aanstaande dinsdag speelt IJFC tegen CSW ( 1e klasse) in Wilnis en daar zullen uiteraard nog een aantal andere spelers de kans krijgen zich te laten zien. Dat zal ook gelden voor de bekerwedstrijd tegen LRC. De voorbereiding gaat qua enthousiasme en resultaten goed. Een grote groep spelers die in aanmerking komen voor de A selectie, dat verhoogt de concurrentie. IJFC won met 0-2 van Tricht,  0-1 van vv Almkerk ( 1e klasse), 3-2 van VRC, maar dat waren oefenwedstrijden. Toch geeft dat wel aan dat IJFC een goede en sterke selectie heeft, dat met vertrouwen aan het seizoen kan beginnen.

IJFC startte met de volgende opstelling :  Mike Maaswinkel, Stefan de Wit ( 65 Gerben Renes), Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Dwight Vlijter, Jelle Eissens, Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen, Shane Koppenhol ( 65 Stijn de Bie), Ken van Rooijen en Tim van de Brugge (65 Nino Poeketi).

De sportieve wedstrijd bleef redelijk in evenwicht. IJFC was sterker met het veldspel, maar Heukelum kwam af en toe gevaarlijk door met twee fysiek sterke en bewegelijke spitsen, die de IJFC verdediging behoorlijk aan het werk hielden.

De eerste kans was voor IJFC. Matthijs van Geffen opende uitstekend op Shane Koppenhol ( afkomstig van de Meern). Shane nam de bal op snelheid mee, kapte zijn tegenstander slim uit en haalde vol uit op de goal. Redding keeper. Direct daarna kwam IJFC goed weg na een goede aanval van Heukelum met een schot naast. In de 14e minuut opnieuw een goede opening van Matthijs van Geffen op de diepgaande Shane Koppenhol, Shane nam de bal in één keer op zijn schoen, net naast. Tien minuten later een uitstekend aanval van IJFC via Shane Koppenhol, Jelle Eissens en uiteindelijk Ken van Rooijen, schot met een sliding net geblokt. In de 27e minuut de grootste kans voor IJFC in de eerste helft. Stefan de Wit greep goed in en speelde Shane Koppenhol aan, Shanne zette goed door, ging op snelheid langs zijn man en gaf de bal voor. Het centrale duo liep elkaar in de weg, Ken van Rooijen liep slim door en kopte de bal over de keeper heen. De IJFC supporters juichten al, maar de bal verdween net naast de verkeerde kant van de paal. IJFC kreeg nog wat kansen via Ruben van Rooijen Jelle Eissens en de snelle Tim van de Brugge, maar zij konden keeper Youri van t Pad niet verschalken. In de 36e minuut nog even wat schrikmomentjes voor IJFC. Eerst moest Stefan de Wit met een perfecte sliding een schot blokkeren, daarna greep aanvoerder Jeffrey Stigter uitstekend in bij een doorbraak en voorkwam keeper Mike Maaswinkel met goed uitkomen een goal, waardoor de kopbal net overging. De laatste kans voor de rust was voor IJFC. Opnieuw een goede aanval. Jelle Eissens speelde de bal met slim stiftje op Shane Koppenhol, Shane nam de bal meteen op de buitenkant van zijn schoen, buiten het bereik van de keeper op de lat. Rust 0-0

De tweede helft een ongewijzigd IJFC.  IJFC nam meteen het initiatief. Jelle Eissens leverde een uitstekende voorzet op de inlopende Ken van Rooijen. Zijn harde kopbal werd met moeite gered door de keeper. Kort daarna een vlammend schot van Matthijs van Geffen, opnieuw uitstekende redding van de keeper. Het spel golfde heen en weer… tot de 61e minuut. Een dieptebal viel tussen de verdedigers in voor de voeten van spits Ferry Meidam. Meidam maakte, oog in oog met keeper Mike Maaswinkel, geen fout en schoot onhoudbaar in 1-0 voor Heukelum. Vier minuten later een uitstekende dieptebal van Marc van de Klij op de diepgaande Tim van de Brugge. Tim lobte de bal slim over de keeper heen, maar met zijn vingertoppen kon hij de bal net over het doel tikken. Pech voor IJFC. In de 67e minuut opnieuw een kans voor IJFC dat op zoek ging naar de gelijkmaker. De actieve Dwight Vlijter gaf een goede steekbal op Shane Koppenhol. Shane gaf een vlammend schot, maar opnieuw stond de keeper in de weg. In de 68e minuut drie wissels bij IJFC: Nino Poeketi voor Tim van de Brugge, Stijn de Bie ( afkomstig van Geinoord ) voor Shane Koppenhol en Gerben Renes voor Stefan de Wit. De invallers vielen prima in.

IJFC probeerde de gelijkmaker te forceren, maar kreeg een grote tegenslag te verwerken, want uit het niets scoorde Heukelum de 2-0. Spits Floris Kool stond met zijn rug naar de goal, maar schoot onverwachts uit de draai de bal onhoudbaar in de verre hoek.

IJFC bleef niet bij de pakken neer zitten, maar stroopte de mouwen op. Dat resulteerde in de 74e minuut in de 2-1 voor IJFC. Stijn de Bie speelde de weer uitstekende spelende Ruben van Rooijen aan. Ruben ging met een dubbele schijnbeweging twee spelers voorbij en schoof de bal beheerst in de goal. Een prachtige goal. Een minuut later. Matthijs van Geffen ging op snelheid voorbij zijn tegenstander en krulde de bal perfect voor de goal. Jelle Eissens liep goed in en schoot de bal meteen uit de lucht tegendraads in 2-2.

De laatste tien minuten speelde IJFC de wedstrijd met tien man uit. Dwight Vlijter kreeg flinke kramp en kon niet meer verder. Aangezien IJFC al drie keer gewisseld had, mocht er niet meer gewisseld worden. Ondanks tien man bleef IJFC doorgaan met aanvallen en had het zelfs het betere van het spel. In de 88e minuut nog een grote kans voor IJFC.  Nino Poeketi slalomde langs twee verdedigers en gaf een prachtige steekbal op Ruben van Rooijen. Ruben haalde vol uit, maar met geluk voor Heukelum werd het schot net geblokt. In de 91e minuut floot scheidsrecht Rick van Dee, floot prima wedstrijd maar gaf wel een paar onnodige kaarten, voor het einde van de zeer sportieve wedstrijd.

Zaterdag speelt IJFC om 14 uur tegen L.R.C. uit Leerdam. LRC ( 1e klasse) won met 3-0 van VVIJ en staat daarmee aan de leiding.