83'

1e klasse A

4 mei 2019 12:00

R.P. van den Berg

Na een lente-stop van 2 weken is het vandaag weer voetbalzaterdag. Na 4 verloren wedstrijden is het nu weer eens tijd dat er gewonnen gaat worden. De tegenstander van vandaag is het tweede vrouwenteam van het Ridderkerkse RVVH. De thuiswedstrijd is eerder dit seizoen nipt gewonnen. Met een bus vol supporters (o.a. speelsters en ouders van MO11-1 en MO13-1) wordt er al vroeg vertrokken.

Vanaf de aftrap laat IJFC zien dat ze er vandaag zin in hebben. In de 7de minuut geeft Lois een splijtende pass naar de opkomende Tessa die zo 1 op 1 met de keepster komt en zeer beheerst de 0-1, in de korte hoek, binnenschiet. De snelle voorsprong geeft IJFC niet de vleugels die je zou verwachten, want de thuisploeg komt steeds beter in haar spel en krijgt ook enkele kansjes, waarbij Tamara reddend moet optreden. Ook IJFC heeft nog 2 opgelegde kansen, maar ook dit levert geen doelpunt op. Na een klein half uur spelen komt na een afgeslagen corner de bal aan de rechterkant bij Anne die van grote afstand de bal fraai over de keeper schiet: 0-2. Kort daarna de grootste kans voor RVVH als een aanvalster de bal, na een hoekschop, snoeihard op de lat schiet. Kort voor rust krijgt IJFC een vrije trap op rechts die wordt genomen door Anne. De hoge voorzet is lang onderweg en komt uiteindelijk bij Petra die de bal langs een verdedigster en de keepster in het doel kopt: 0-3. Tot ieders verbazing wordt het doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel, zo wordt er dus met 0-2 in plaats van 0-3 gerust.

De start van de tweede helft is rommelig. Beide team leiden veelvuldig balverlies tot RVVH uit het niets na 10 minuten de 1-2 binnenschiet. Bij IJFC sluipt angst in de ploeg en RVVH ruikt bloed. IJFC komt niet aan opbouwen toe, maar ook de thuisploeg wordt niet echt gevaarlijk. Langzaam maar zeker krijgt IJFC weer meer balbezit en speelt steeds meer op de helft van de tegenstander. In de 75ste minuut is er een grote kans voor IJFC als een afgeslagen corner opnieuw wordt voorgezet, maar twee speelsters missen de bal, dus geen doelpunt. Kort daarna een uittrap van Tamara die wordt gemist door de verdedigster en zo bij Lois terecht komt die alleen op de keepster afgaat en koelbloedig scoort: 1-3. De buit is binnen! 3 minuten later een mooi schot van Anne, die zo vandaag haar tweede doelpunt maakt: 1-4.

De tiende overwinning van IJFC, maar dit is de eerste die met meer dan 1 doelpunt verschil is gewonnen. Nog drie wedstrijden te gaan en er is nog steeds kans op het behalen van de nacompetitie, alleen heeft IJFC het niet in eigen hand, maar is het afhankelijk van de resultaten van de ploegen boven hen.