DSVP VR1

1e klasse A

25 mei 2019 12:00

S. Lekatompessy (KNVB)

Vandaag wordt op het hoofdveld de laatste competitiewedstrijd van VR1 in de 1ste klasse A gespeeld. IJFC heeft nog mogelijkheden om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor de promotie naar de Hoofdklasse. Zelf zal het eerst moeten winnen van DSVP en dan afwachten of andere teams hun sportieve plicht doen en hun wedstrijd winnen.

De wedstrijd begint zoals gebruikelijk met de speelster van de week: Anouk Engelberts, speelster van het meidenteam IJFC MO11-1. Nadat zij het goede voorbeeld heeft gegeven, kan de wedstrijd beginnen. IJFC laat vanaf de aftrap zien wat het vandaag van plan is, want de eerste aanval levert ook gelijk het openingsdoelpunt op. Een pass van Annika komt, na een slim overstapje van Iris, bij de vrijstaande Laura terecht, die zich geen moment bedenkt en zo de 1-0 al vroeg op het scorebord zet. IJFC bouwt van achteruit de aanvallen rustig op en na 18 minuten geeft Annika een splijtende diepe bal, die door Lois op de paal wordt geschoten. Kort daarna kan Demy de bal veroveren van een tegenstander en vrij naar het doel lopen, ze speelt de bal naar Lois die vervolgens raak schiet: 2-0. Hoewel DVSP relatief veel balbezit heeft, wordt het niet echt gevaarlijk, alleen bij een corner moet Tamara redding brengen. Kort voor rust is er nog een corner van links. Lois schiet de bal bij de tweede paal, waarna Petra, op de haar zo bekende wijze, de bal uitstekend binnenkopt. Kort voor rust is er nog een mooie kans voor Laura, die het inkoppertje net mist. Zo gaat IJFC met een comfortabele voorsprong van 3-0 rusten.

In de tweede helft is het ook IJFC dat mooie aanvallen laat zien en zo komt de 52ste minuut Kirsten 1 op 1 met de keepster die haar vervolgens onreglementair onderuithaalt. De penalty wordt feilloos door Petra benut: 4-0. Tien minuten later stoort Kirsten de opbouw van de tegenstander, waardoor de verdedigster de bal pardoes in de voeten van Iris speelt, die vervolgens heel fraai de bal in het doel schiet. Dit doelpunt wordt op advies van de grensrechter door de scheidsrechter onterecht afgekeurd. In de 67ste minuut kan DVSP iets terugdoen en scoort de 4-1. Kort daarna krijgt Shamarah een publiekswissel, omdat dit haar laatste seizoen is als actieve speelster. Onder luid applaus verlaat zij het veld. Kort voor tijd is er nog een uitbraak van DSVP, waarbij de bal naar een ruim buitenspel staande aanvalster van DSVP wordt gespeeld. Om onbegrijpelijke redenen wuift de scheidsrechter nu het vlagsignaal van de grensrechter weg. Zo wordt de eindstand 4-2.

IJFC heeft gedaan wat het moest doen: winnen! Omdat CSW niet haar sportieve plicht heeft gedaan en verliest van het lager geklasseerde SSS, zijn de druiven toch nog zuur. IJFC eindigt in de competitie op een mooie derde plaats, maar heeft net geen periodetitel kunnen pakken, waardoor er dus geen plaats is in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

IJFC sluit het seizoen af met 13 overwinningen, 2 gelijke spelen en 7 keer verlies en een doelsaldo van +1.