... (schot)

Groep 3 16

8 september 2018 15:45

Het verslag van afgelopen weekeinde was om technische redenen niet mogelijk, het probleem is inmiddels verholpen. De statistieken van vorige week zijn inmiddels bijgewerkt.

Een korte terugblik op vorige week. Het was een uiterst merkwaardige wedstrijd waarbij we benadeeld zijn door de scheidsrechter die met dubieuze beslissingen en kaarten een negatieve stempel wist te drukken op dit duel. Het meest bizarre was de status wijziging van Vreeswijk drie dagen later, de wedstrijd werd van uitgespeeld wat ook het geval was naar gestaakt gewijzigd en gemeld aan de KNVB. Ondanks dat de wedstrijd regulier is uitgespeeld en beëindigd na de gebruikelijke speeltijd! De terechte eindstand 3-4 winst was ook al gemuteerd. Afijn de aanklager heeft mijn verklaring inmiddels ontvangen en kan aan de slag met deze onsportieve houding van Vreeswijk zijde, omdat er na afloop zogenaamd door onze supporters kritiek werd geuit richting het adres van de partijdige (club) scheidsrechter. Wordt vervolgd...

Vandaag stond de wedstrijd tegen SV Houten JO12-1, op het programma. Een leuk & sportieve tegenstander dat bij vlagen mooi voetbal liet zien, en onze jongens de tweede helft voldoende weerstand bood. Ondanks dit gegeven hadden we met gemak de dubbele cijfers op het scorebord kunnen/ moeten krijgen zoveel kansen kreeg IJFC in de beginfase. Dylan was afwezig waardoor we 1 wissel hadden. Onder de bezielende leiding van Ali die het keurig deed, shoukran!.

IJFC begon scherp aan de wedstrijd dit resulteerde in twee prachtige doelpunten van onze centrale middenvelder Damian, die meteen zijn visitekaartje afgaf. We creëerden volop kansen en mogelijkheden o.a via Noah die na een aantal mooie solo acties 4x de lat en of paal wist te raken, pech in de afronding. Gerald stond het eerste kwartier in de spits, hij werkte hard en bleef goed druk zetten bij de opbouw van de tegenstander en wist de bal meerdere malen te veroveren. Goed gewerkt! Het tweede kwartier wilde ik meer diepgang in ons spel, Noah verving Gerald in de spits die vanaf de flanken ging spelen. Noah kon met zijn snelheid en balvaardigheid voor veel dreiging en doelpunten zorgen. Goed om te zien dat alle tactische opdrachten en afspraken werden uitgevoerd, waardoor we flitsend van start gingen. In de defensie begonnen Toine, Lucas &  Arne zij gaven zeker de eerste helft niets weg en neutraliseerden samen alle aanvallen, top gedaan! Ik heb Toine & Chris regelmatig hun medespelers horen coachen, blijf zo doorgaan. Zoals we de eerste helft speelden was fantastisch, en wil ik vaker van jullie zien het komend seizoen. Chris kwam als back regelmatig op en benutte de ruimte die voor hem lag met zijn skills wist hij het gehele veld te bestrijken en zijn collega’s te bedienen met prachtige assists. Als sluitpost stond Simon in het doel wat een heerlijke uitzonderlijke goede keeper met katachtige reddingen hield hij zijn doel wederom goed schoon, ook zijn uittrap was vandaag fenomenaal.

De tweede helft gingen we nonchalanter en gemakzuchtiger voetballen en vergat iedereen om vanuit zijn positie te blijven spelen, de jongens waren gretig om een goal te maken, en vergaten hun defensieve taken, blijf gedisciplineerd vanuit de organisatie spelen. Wederom een zeer aanvallend ingesteld team met een onweerstaanbare drang naar voren, heerlijk!. We gaan er een leuk, & leerzaam seizoen van maken waarbij we jullie nog beter zullen gaan leren voetballen, met deze talentvolle spelersgroep moet dat zeker gaan lukken.