IJFC JO12-2 knokt zich langs JSV + scheidsrechter

5 - 6

IJFC JO12-2

Groep 5 42

8 september 2018 13:00

Een groot compliment aan de boys van IJFC JO12-2. In een moeilijke wedstrijd knokte ze zich naar een 6-5 overwinning en bleven ze beheerst ondanks het feit dat enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter in ons nadeel uitvielen.

We hadden vandaag maar 1 wissel. Mattéo had een familie dag en was er helaas niet bij. Maarten begon in de wissel en we startten met de volgende basis: Mike op doel; Jordi en Lars in de verdediging; Mats, VietAn en Joep op het middenveld; Niels en Soufian in de aanval.

In het eerste kwart moesten we even wennen aan het spel van de tegenstander. We hadden al gezien dat ze flink wat groter waren, maar we wisten dat we ze met goed, combinatie spel konden verslaan. Soufian kreeg onze eerste kans, maar schoot te slap in, zodat de keeper van JSV redding kon brengen. Net voor het eind van het eerst kwart, dribbelde Mats een corner snel in en schoot hard bij de eerste paal binnen. Een mooi moment om op 1-0 te komen.

Het tweede kwart was ons beste deel van de wedstrijd. Maarten was op rechts midden in het veld gekomen en bracht meteen veel diepgang en dreiging. Soufian gaf een mooie assist op Niels, die alleen op de keeper af kon gaan en zijn eerste goal voor IJFC scoorde. Na de 2-0, scoorde Niels ook maar meteen nog eens. Met 3-0 voor leek er niets aan de hand. Echter een zondagsschot van de JSV-aanvoerder plofte net voor rust binnen en betekende de 3-1.

In het derde kwart begonnen we slordig. Een verdedigingsfout bracht een JSV speler alleen voor Mike en bracht JSV in het zadel (3-2). Niet veel later ook 3-3 door een onterecht gegeven vrije trap die hoog boven Mike het doel in vloog. In dit kwart werden wij continu door de scheidsrechter bestraft en viel elke beslissing tegen ons uit. Aan de zijlijn liepen de emoties soms hoog op, maar gelukkig bleven onze boys rustig. Na een mooie assist van Mats, scoorde Soufian de 3-4. Helaas volgde gelijkmaker van JSV ook weer snel, waardoor we het 3e kwart met 4-4 afsloten.

Het laatste kwart was weer voor ons. Al snel scoorde Soufian opnieuw en was de voorsprong weer voor ons 4-5. Joep, Mats en Maarten zetten de verdediging van JSV nu continu onder druk. Maarten pakte de bal af van de keeper en tikte de bal uitstekend naar Niels. Niels ramde de bal in een leeg doel, wat 4-6 betekende.

Achterin ging de boel op slot. Jordi, Lars en Mike hadden het lastig gehad deze middag, maar hun ijver en inzet was geweldig. VietAn staat nog nauwelijks in dit verslag, maar hij speelde een prima partij als spelverdeler op ons middenveld. Zelfs de coach van de tegenstander roemde VietAn voor zijn spelinzicht. De scheidsrechter liet super lang doorspelen, waardoor JSV uiteindelijk nog de 5-6 kon scoren door een prachtige kopbal van hun aanvoerder, maar de overwinning was reuze verdiend en smaakte zoet.

Nu op naar de laatste bekerwedstrijd tegen VVIJ JO12-4. Ook die wedstrijd willen we winnen door samen goed samenspel en veel spelvreugde.