IJFC JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, hoofdklasse 15

17 januari 2015 11:00

Deze koude maar zonnige ochtend vertrekken we richting Naarden voor de eerste competitiewedstrijd in 2015. Sam is mee als supporter omdat hij bij een ongelukje eerder deze week zijn knie heeft gekneusd. Beterschap Sam!

Meteen vanaf de aftrap zet NVC druk op de E1 van IJFC maar de verdedigingslinie van Noah, Bram en Milan laat geen man door. Ook IJFC speelt fel, Noah heeft een paar keer een kans om uit te breken maar vindt Divano niet voor het doel of wordt vroegtijdig onderschept. Het is goed en fel voetbal wat onze boys laten zien. Opbouwend spelen Leon en Milan van achteruit een belangrijke rol. Er is een duidelijke drive in het team en er wordt goed overgespeeld, helaas worden de kansen niet verzilverd. Dat geeft NVC de mogelijkheid om, vlak voor rust, uit een corner te scoren en zo op voorsprong te komen. En plots is de energie uit het team lijkt het wel, pakt NVC hun kansen en gaan we met 3-0 achterstand de rust in...

Arnoud en Mark praten in de rust stevig op de jongens in zo blijkt bij de start van de tweede helft, want de energie is weer terug gelukkig. Met opgestroopte mouwen gaan Tim en Bram duels aan en weten deze vaak te winnen, klasse mannen! Tim creëert een paar keer een mooie kans, speelt over op Noah en die tikt keurig in: 3-1! En een tweede kans volgt maar daar komt Leon net niet aan. Het spel wordt ondertussen steeds meer een strijd, er vinden veel botsingen plaats en er liggen dan ook vaak spelers op de grond. Als Leon geblesseerd het spel verlaat is het bij IJFC even zoeken naar de nieuwe posities, NVC profiteert hiervan met een doelpunt. Even later scoort Perry nog voor ons team maar de rommelige eindfase met vele blessures verdient geen schoonheidsprijs. Met een einduitslag van 7-2 keren we terug naar IJsselstein en kijken terug op een wedstrijd waarin de E1 een groot gedeelte heel goed voetbal heeft laten zien.

Volgende week wacht nog Geinoord thuis in alle vroegte, kans op een goede en sportieve afsluiting van deze tweede competitieperiode!