Teleurstellend verlies van IJFC tegen effectief De Meern 2-1

...
62'

2e klasse B

27 oktober 2018 14:30

Na de winst van afgelopen week tegen Waterwijk waren de verwachtingen voorafgaand aan de uit wedstrijd tegen De Meern hooggespannen. Echter na afloop was de teleurstelling groot aan de IJsselsteinse kant. Vriend en vijand waren het erover eens dat IJFC zich zelf tekort deed in het zonnige De Meern. Een aantal grote kansen werden onbenut gelaten en ook paal en laat stonden IJFC succes in de weg. De Meern daarentegen maakte dankbaar gebruik van de weinige mogelijkheden die het kreeg waarbij ook opgemerkt moet worden, erg geholpen door slordig balverlies van IJFC.

IJFC startte met de volgende opstelling; Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jelle Essens, Stefan de Wit, Mark van der Kleij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen(68 Kevin Thie) , Ken van Rooijen(65 Shane Koppenhol) en Tim van der Brugge.

In de openingsfase was er geen vuiltje aan de lucht; IJFC ging in tegenstelling tot vorige week goed en fel van start en zette direct druk op de tegenstander wat ook snel resulteerde in 2 grote kansen. De eerste was voor Ken van Rooijen, redding keeper. En vlak erna een kans voor Erwin van Soolingen na een slimme pass van de inschuivende centrale verdediger Jelle Eissens. Helaas geen doelpunt.

Na een minuut 20 kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Veel middenveldspel zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten. Als dan het ene team (IJFC) niet gebruik maakt van de kansen dan is de praktijk vaak dat de tegenstander wel scoort. En dit gebeurde dan ook in de 25e minuut; na slordig balverlies op het middenveld kreeg de handige linksbuiten de gelegenheid om een prima voorzet te geven waarop keeper Mike Maaswinkel, al dan niet gehinderd door de laagstaande zon, zich verkeek. Bij de 2e paal afgestraft door een aanvaller van de Meern 1-0.

Een fase volgde waarin De Meern het initiatief meer naar zich toe trok mede doordat bij IJFC de felheid minder werd en ook werd de vrije man niet meer gevonden.

De laatste minuten voor rust waren dan wel weer in het voordeel van IJFC waarbij 2 maal het aluminium werd geraakt. 1 keer treft een kopbal van Stefan de Wit de paal en vlak erna schiet Erwin van Soolingen  de bal van dichtbij tegen de lat, de afvallende bal wordt door Gerben Renes naast gekopt.

Rust. Een 1ste helft waarin IJFC goed begon en goed eindigde alleen wel achterstond met 1-0.

Ook in de 2e helft is de openingsfase voor IJFC en in de 59e minuut staat dan de verdiende 1-1 op het scorebord als Tim van der Brugge een goede voorzet vanaf rechts met links inschiet.  IJFC lijkt de wedstrijd wat beter onder controle te hebben maar de grootste kans is voor De Meern als een aanvaller vrij opduikt voor keeper Mike Maaswinkel. De IJFC keeper weet nu nog prima redding te brengen maar is even later kansloos bij een schot na wederom balverlies op het middenveld. 2-1.

Een goede 20 minuten restte de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra nog om een nederlaag af te wenden. Van goed voetbal was geen sprake meer en tegenstander De Meern schroomde niet om elke gelegenheid te benutten om wat tijd te rekken om daarmee de onterechte winst naar zich toe te trekken.

Behoudens een gered schot van Erwin van Soolingen waren er helaas verder geen kansen meer te noteren waardoor IJFC na 90 minuten met lege handen stond.

Hoewel IJFC voetballend te weinig bracht en een aantal keer slordig balverlies leed had het zeker een gelijkspel verdient maar helaas dit mocht niet zo zijn.

Na vandaag staat IJFC op plek 6 met 5 gespeeld en 9 punten. Volgende week zaterdag speelt IJFC thuis op Sportpark Groenvliet om 14.30 uur tegen FC Almere