IJFC speelt fantastische wedstrijd, maar vergeet de punten in huis te houden tegen FC de Bilt 2-4

2 - 4

Bilt De FC

2e klasse B

19 januari 2019 14:30

T. van Waveren (KNVB)

IJFC heeft het koploper FC de Bilt enorm moeilijk gemaakt in een zeer boeiende wedstrijd. Zeker in de eerste helft was IJFC heer en meester en verzuimde de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra groter afstand te nemen. Daarnaast deden een paar ongelukkige en onnodige fouten IJFC de das om. Daarnaast was IJFC de eerste ploeg in deze competitie die thuis tegen FC de Bilt scoorde, al heeft de ploeg hier niet veel aan na de nederlaag. Natuurlijk waren de spelers en staf enorm teleurgesteld door het resultaat, maar het positieve is zeker dat de ploeg qua voetbal en teamspirit de beste wedstrijd van het seizoen speelde en voor het publiek zeer aantrekkelijk voetbalde.

IJFC startte in de volgende formatie : Mike Maaswinkel,  Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Dwight Vlijter ( 80 Matthijs van Geffen), Stijn de Bie, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Jelle Eissens,, Ken van Rooijen en Tim van de Brugge ( 56 Kevin Thie ).

In de beginminuten probeerde FC de Bilt druk te zetten, maar IJFC speelde geconcentreerd en zette op de juiste momenten als team druk op zijn tegenstander en met de omschakeling van verdediging naar aanval, had FC de Bilt veel moeite. Hierdoor kwam IJFC een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. In de 14e minuut schoot Marc van der Klij een vrije bal van 20 meter net over de kruising, nadat Tim van de Brugge na een goede actie onderuit was gehaald. Vier minuten later was het wel raak. De weer uitstekende spelende Ruben van Rooijen opende slim op links en speelde de uitgeweken Ken van Rooijen aan, Ken nam de bal goed aan, behield het overzicht en met een bekeken tikje opzij bediende hij één van de smaakmakers van IJFC, Jelle Eissens. Jelle aarzelde niet en nam de bal met gevoel buitenkant schoen met een prachtige lob over keeper  Jos de Gram. 1-0

FC de Bilt was iets aangeslagen en IJFC nam brutaal het initiatief. Achterin leidde aanvoerder Jeffrey Stigter zijn verdediging met Dwight Vlijter Marc van der Klij en Gerben Renes als een vorst en gaf tot zo’n zeven minuten voor rust geen kans weg.  In de 23e minuut een prachtige aanval van IJFC. Stijn de Bie opende goed op Jelle Eissens, Jelle maakte een prachtige passeerbeweging tussen twee tegenstanders door en kwam oog in oog te staan met de keeper, maar hij schoot precies tegen de schoen van de keeper. De prachtig genomen corner van Ruben van Rooijen werd door Jelle Eissens ingeschoten, maar met moeite door een verdediger van de lijn gehaald.

Een technisch hoogtepunt was er voor Erwin van Soolingen. Tussen 4 man in speelde Erwin zich “ al la Zinedine Zidan “ met een schitterende beweging vrij van zijn tegenstanders. Het publiek had er een applaus voor over.

Vier minuten later snelde Jelle langs zijn tegenstander, na een goede pass van de zeker in de eerste helft goed spelende Dwight Vlijter en  gaf een uitstekende voorzet op Ken van Rooijen. Ken kon helaas de bal niet vol genoeg raken om keeper de Gram te verschalken. Pech voor IJFC. En het ongeluk zat in een klein hoekje, want in de 38e minuut speelde routinier Gerben Renes de bal onnodig hoog door de lucht terug naar keeper Mike Maaswinkel, die de bal nog wel onder controle kreeg, maar in plaats van de bal weg te knallen, probeerde Mike de doorgelopen aanvaller uit te kappen en gleed daarbij iets uit. Hierdoor kwam de bal ongelukkig bij de, veruit beste speler van FC de Bilt, Redouan Boussoufi, terecht. Aanvoerder Jeffrey Stigter probeerde met een sliding het schot te blokken en raakte daarbij zijn tegenstander op de rand van het strafschopgebied. De uitstekende scheidsrechter Tony van Waveren uit Bussum, floot een perfecte wedstrijd, kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Mano Bakkenes liet dit buitenkansje niet lopen 1-1. En de gifbeker was nog niet leeg, want in de 46e minuut scoorde FC de Bilt nogmaals. Redouan Boussoufi kreeg de bal vanuit een corner aangespeeld, kapte twee spelers van IJFC slim uit… beide spelers draaide hun rug naar de bal, omdat hij dreigde te schieten. Dwight Vlijter probeerde de bal met alle macht te blokken, maar via zijn schoen verdween de bal snoeihard in de bovenhoek 1-2. Scheidsrechter van Waveren liet niet eens aftrappen. Een ongelukkiger moment voor een goal kun je je niet wensen. Rust 1-2

IJFC had zich duidelijk opgepept voor de tweede helft, want het nam meteen weer het initiatief en ging verder zoals het de eerste half uur speelde. In de 48e minuut een uitstekende actie van de opstormende Gerben Renes. Gerben gaf een strakke voorzet van de zijkant richting de goed inlopende Ken van Rooijen. Ken kon net niet voldoende bij de bal komen met zijn hoofd. Een minuut later kon IJFC toch juichen. Marc van der Klij nam de corner strak voor de goal, Erwin van Soolingen stapte slim over de bal, waardoor een verdediger van FC de Bilt zo schrok, dat hij pardoes in zijn goal schoot. Een kleine beetje geluk, maar wel 2-2.

In de 50e minuut was FC de Bilt gevaarlijk en werd een cornerbal van de lijn gehaald door Jelle Eissens. De wedstrijd golfde op en neer en zowel de supporters van IJFC als van FC de Bilt kwamen aan hun trekken. In de 71e minuut een snelle aanval van IJFC. Stijn de Bie veroverde de bal, speelde Ruben van Rooijen die prachtig opende op de diepgaande Kevin Thie, Kevin ging als een speer langs de lijn en leverde een perfecte voorzet af. Ken van Rooijen dook richting de bal, kopte strak in, maar de bal verdween millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Uit de snelle gevaarlijke aanval van FC de Bilt scoorde Boussoufi opnieuw. 2-3. IJFC ging alles op alles zetten. Aanvaller Matthijs van Geffen kwam in het veld voor verdediger Gerben Renes.

Ruben van Rooijen draaide in de 80e minuut een vrije bal net over de kruising. In de laatste minuut van de regulier speeltijd, een snelle combinatie tussen Ruben van Rooijen, Ken van Rooijen en Jelle Eissens, zette Jelle alleen voor keeper de Gram, die met de punt van zijn schoen redde. Een minuut later opnieuw een actie waar Jelle Eissens bij betrokken was. Zijn schot werd opnieuw gered en de rebound van Kevin Thie vloog een centimeter over de kruising. Het zat IJFC echt niet mee. Twee minuten later viel het doek definitief. FC de Bilt kreeg een vrije bal op de rand van het strafschopgebied en de zijkant. Opnieuw was het uitblinker Redouan Bouddouffi ( was bij alle 4 de goals betrokken), die achter de bal ging staan. Hij stelde zich slim op en draaide de bal langs de muur… iedereen liet de bal lopen en tergend langzaam verdween de bal in de hoek 2-4. Scheidsrechter van Waveren floot daarna voor het einde van een prachtige en sportieve wedstrijd. Een teleurstelling voor IJFC en het was aan alles te merken, een grote opluchting voor FC de Bilt. IJFC kan hier in ieder geval verder mee, want er werd vandaag uitstekende gespeeld. Ook de IJFC supporters waren positief over het vertoonde spel. Dat moet vertrouwen geven voor de komende wedstrijd tegen FC Almere.. De wedstrijd wordt al om 14 uur gespeeld en daardoor vertrekt de spelers/ supportersbus al om 12 uur !. IJFC staat nu op een gezamenlijke 5e plaats met Benschop en Loosdrecht.