Dik verdiende en overtuigende zege van IJFC 3-0

Meern De 1

2e klasse B

16 maart 2019 14:30

P. Raven (KNVB)

In een wedstrijd waarin IJFC tegenstander De Meern 90 minuten zijn wil oplegde heeft de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra zeer terecht de punten in eigen huis gehouden. Na een aantal wedstrijden waarin het resultaat tegenviel heeft IJFC zich op een geweldige wijze weten te revancheren. Op een winderig Sportpark Groenvliet was het vanaf de eerste minuut genieten van een zeer gedreven spelend IJFC onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter en zijn manschappen. Vele kansen werden gecreëerd terwijl tegenstander De Meern slechts 1 kans liet noteren. Na het laatste fluitsignaal van de voortreffelijke scheidsrechter Raven stond uiteindelijk 3-0 op het scorebord en waren de complimenten en de punten voor IJFC.

Opstelling IJFC; Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Kleij, Dwight Vlijter, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie (81 Matthijs van Geffen), Jelle Eissens , Ken van Rooijen, Tim van der Brugge (78 Nino Poeketi).

Vanaf minuut 1 was het IJFC dat de dienst uitmaakte en tegenstander De Meern niet de gelegenheid gaf om te voetballen. Mede gedragen door de wind werd De Meern naar achteren gedwongen en IJFC wist zich een aantal mogelijkheden te creëren.

Al in de 1ste kwam Erwin van Soolingen net te kort bij een doorschietende bal en even later verdween een inzet van Ruben van Rooijen, na een voorzet van Gerben Renes, net naast het doel van De Meern. Verder nog een kopbal van Jelle Eissens van dichtbij net naast en een schot van Tim van der Brugge net over. Halverwege de 1ste helft een knappe individuele actie van Ruben van Rooijen afgesloten met een gericht schot richting kruising die stijlvol werd gered door de jonge De Meern keeper. En dan terwijl de thee al bijna ingeschonken kon worden een aantal kansen met Tim van de Brugge in de hoofdrol. Eerst een schot van Tim net naast de ene kant en vlak erna een schot naast de andere kant van het doel. Terwijl het scorebord al 45 minuten aangaf en 0-0 nog steeds de stand was een lange pass van Marc van der Kleij die door Tim van der Brugge met 1 voetbeweging perfect werd gecontroleerd en doeltreffend afgerond. Een welkome opsteker voor een veel beter en dominant IJFC. 1-0

In de 2e helft volgde een copy van de 1ste helft. Een veel beter IJFC dat wederom een flink aantal kansen kreeg waartegen De Meern compleet machteloos was. In de 48e minuut een snelle uitval van Jelle Eissens wiens voorzet net niet binnen getikt kon worden door Tim van der Brugge. Een paar minuten later wel loon naar werken voor IJFC nadat een bekeken schot van 16 meter van Tim van der Brugge buiten bereik van de keeper tegen het net plofte. 2-0

Ondanks de geruststellende en verdiende 2-0 voorsprong bleef IJFC vol overgave doorgaan met druk zetten en waar mogelijk aanvallen zonder de verdediging te verwaarlozen. De verdiende 3-0 stond vervolgens in de 66e minuut op het scorebord na een mooie aanval over een aantal schijven en perfect afgerond door spits Ken van Rooijen die eerst met een fraaie schijnbeweging 2 tegenstanders van zich afschudde en vervolgens met zijn "mindere" rechter been het net vond.3-0

In 70e minuut was een geblokt schot de enigste kans voor een kansloos De Meern.

Een laatste kans was er net voor het eindsignaal voor Jelle Eissens maar zijn lob verdween net over het vijandelijke doel.

Een dik verdiende en overtuigende zege van IJFC die tot stand kwam na een echte teamprestatie. Met deze zege heeft IJFC 23 punten verzameld uit 19 wedstrijden en staat op een gedeelde 9e plek in een zeer spannende 2e klasse B.

Volgende week speelt IJFC een uitwedstrijd tegen koploper FC De Bilt op Sportpark Weltevreden. Aanvang 14.00 uur.