Het venijn zit hem in de staart: IJFC - Odysseus 3-2

2e klasse B

1 december 2018 14:30

N. Eren (KNVB)

Het venijn zat hem in de staart ….IJFC – Odysseus 3-2

Na een zeer slechte wedstrijd, waarin een saai gelijkspel de verhouding was, sloeg IJFC, tot verrassing van iedereen na een achterstand van 0-2, in de laatste 20 minuten alsnog toe. Het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra had de laatste weken een paar ongelukkige wedstrijden gespeeld en dat werkte wel een beetje door. Daarnaast kwam Odysseus duidelijk voor een 0-0 met een dubbele verdediging. Sporadisch kwam het team eruit, maar dan wel met volle snelheid en dat leverde af en toe een gevaarlijke aanval op. IJFC had hier moeite mee. Daarnaast was er aan beide kanten veel balverlies, slordige passes en werd er nauwelijks een kans gecreëerd.

IJFC startte met de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Maikel van de Linden, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen, Kevin Thie( 69 Shane Koppenhol), Ken van Rooijen en Tim van de Brugge (46 Jelle Eissens)

IJFC kreeg in het begin van de wedstrijd wat kleine kansjes via Tim van de Brugge en Ken van Rooijen, maar moest waakzaam zijn voor de counter van Odysseus. In de 14e minuut kwam de eerste kans voor Odysseus na een snelle uitbraak via de rechterkant, maar twee spelers konden net niet bij de voorzet. Een minuut later een uitstekende voorzet van Matthijs van Geffen, tot tweemaal toe werd de bal ingeschoten en geblokt, eerst door Kevin Thie en daarna door Ken van Rooijen. Het eerste echte schot dat op doel geschoten werd was van Odysseus in de 43e minuut, maar Mike Maaswinkel redde bekwaam. Rust een teleurstellende 0-0.

De tweede helft leek in eerste instantie een kopie van de eerste helft, al nam IJFC wel iets meer initiatief. Dat resulteerde meteen in een goede kans. Erwin van Soolingen werd goed diep gestuurd door Jeffrey Stigter. Erwin behield het overzicht en liet een prachtige voorzet los op invaller Jelle Eissens. Jelle kopte de bal net over. In de 60e minuut een domper voor IJFC. Opnieuw een uitval van Odysseus. De rechtsbuiten ging eenvoudig langs de verdediging van IJFC en legde de bal terug, waardoor Boudewijn Pastoors vrij uit kon halen. Onhoudbaar schoot hij de bal in het net 0-1. Een paar minuten later leek het doek gevallen voor IJFC.  Opnieuw werd er een bal van de achterlijn teruggelegd. Er was wat twijfel of de actie op of over de achterlijn was, maar scheidsrechter Eren, die een prima wedstrijd floot, stond kort op de situatie en liet doorspelen. De voorzet kwam opnieuw voor Boudewijn Pastoor en hij liet de 0-2 aantekenen. Wie dacht dat de koppies van IJFC  naar beneden zouden gaan, vergistte zich. In tegendeel. IJFC ging ineens vol aan de bak. De 0-2 was blijkbaar een wake up call, want IJFC gooide de schroom van zich af en ging vol op de aanval.

In de 71e minuut dan toch een treffer voor IJFC. Uitblinker Jelle Eissens ging op snelheid langs zijn tegenstander en gaf een prachtige voorzet richting Ken van Rooijen. Ken hing stijlvol ver boven de verdediging uit en kopte de bal met veel precisie en keihard in de goal. 1-2. Het publiek op de tribune ging achter de ploeg staan en aanval op aanval rolde op de goal van keeper Onno van der Heiden af. Zes minuten later opnieuw een goede actie van Jelle Eissens, hij ging twee spelers voorbij en schoot de bal beheerst in de hoek 2-2. Een ontlading op Sportpark Groenvliet. Maarrrrr het was nog niet genoeg voor IJFC. De ploeg wilde nu vol voor de winst gaan. Al probeerde Odysseus ook met counters gevaar te stichten. Mike Maaswinkel moest nog redding brengen met een fantastische redding in de benedenhoek en hield de bal klemvast….

Het spel ging vanaf dat moment op en neer. De volgende grote kans was weer voor IJFC. Jelle Eissens werd slim aangespeeld door de goed invallende Shane Koppenhol. Jelle schoot in de korte hoek, maar keeper van der Heijden kon met de vingertoppen redden. In de 90e minuut opnieuw een goede kans voor IJFC. De corner van Ruben van Rooijen kwam bij Ken van Rooijen terecht, die direct uithaalde. Schot net over de lat. Twee minuten later een corner voor Odysseus,  met een kopbal die, tot opluchting van heel IJFC, net naast ging. In de 93e minuut de bevrijdende treffer voor IJFC.  Marc van der Klij, speelde een prima partij, opende strak op Jelle Eissens. Jelle haalde vol uit, maar de bal werd met moeite gered door de keeper. De rebound kwam bij de goed doorgelopen Shane Koppenhol. Shane controleerde de bal, maakte een schijnbeweging en schoot de bal uit de draai, snoeihard in de verre hoek. Onhoudbaar… en de 3-2 voor IJFC. De tribune ontplofte en het blauw wit klonk door heel IJsselstein. Wat een ontknoping. Twee minuten later floot scheidsrechter Nurettin Eren af.

Drie zwaar bevochten punten waren binnen. Vorige week verloor IJFC onterecht twee punten, vandaag wonnen ze er twee. Een compliment voor het team dat ze tot aan de laatste minuut voor de overwinning knokte en veerkracht toonde. Dit was een teamprestatie.

Voor de pupil van de week, Ingmar Broere, was het een prachtige middag. Zijn trotse vader Joop Broere, speler van IJFC 35+ en (liet de streekderby tegen Benschop speciaal lopen om naar zijn zoon te kijken),  straalde van oor tot oor na afloop en zag zijn zoon schitterend scoren bij de aftrap. Na afloop zei Ingmar : “ Dit is de mooiste dag van mijn leven “.  Wat moeten we hier nog aan toevoegen?

Volgende week speelt IJFC de streekderby thuis tegen JSV Nieuwegein. Aanvang 14.30 uur. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden. JSV heeft behoorlijk wat punten laten liggen, maar won gisteren van Veensche Boys en dat geeft toch aan dat er kwaliteit zit in de Nieuwegeinse ploeg.

Met steun van het IJFC legioen, dat hebben we gisteren gezien, zal het team er weer vol voor gaan om de punten in IJsselstein te houden.