Ruime nederlaag IJFC 1 tegen Delta Sports 0-4

Delta Sports '95 FC 1

2e klasse B

6 oktober 2018 14:30

K. (Kamal) el Hajjaji

Een totale offday van de mannen van IJFC leverde een 0-4 nederlaag op. IJFC begon goed aan de wedstrijd, maar na de 0-1 werd het een walk over voor Delta Sports.

IJFC startte in de volgende samenstelling : Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Marc van der Klij, Dwight Vlijter, Ruben van Rooijen ( Gadal Gumaa) , Matthijs van Geffen, Erwin van Soolingen, Shane Koppenhol ( 62 Stijn de Bie) , Ken van Rooijen ( Bas Borninkhof) en Tim van de Brugge.

IJFC, nog zonder de geblesseerde Nino Poeketi, de door studieverplichtingen afwezige Jeffrey Stigter en vakantievierende Kevin Thie, raakte net voor de wedstrijd ook nog Jelle Eissens kwijt door een hamstring blessure.

Zoals gezegd begon IJFC goed aan de wedstrijd en zette Delta Sports goed onder druk. De eerste grote kans was dan ook voor IJFC na een geweldige dubbele één twee tussen Ken van Rooijen en Shane Koppenhol. Shane legde de bal panklaar voor Ken, maar zijn schot was iets te zacht om keeper Mocking te verrassen. Mocking tikte de bal met zijn vingertoppen naast de goal.

In de 14e minuut kwam IJFC goed weg. Een corner werd niet goed weggewerkt en na een hotseknots situatie verdween de bal naast de goal. Zeven minuten later een verre uittrap van Mike Maaswinkel, Ken van Rooijen verlengde de bal goed met het hoofd en bereikte Shane Koppenhol. Shane nam de bal knap aan in de lucht en haalde vol uit. Keihard schot net naast de verkeerde kant van de paal.

In plaats van een doelpunt voor IJFC viel de goal aan de andere kant. Slordig uitverdedigen van de defensie van IJFC en het ongelukkig uitglijden van Stefan de Wit zorgde ervoor dat spits Lennart Dubbeldam alleen voor Mike Maaswinkel kwam te staan. Dubbeldam maakte het bekwaam af 0-1. Tegenslag voor IJFC. In de 26e minuut gleed Stefan de Wit opnieuw ongelukkig uit, waardoor Dubbeldam opnieuw alleen voor Mike Maaswinkel kwam te staan. Deze keer kwam keeper Maaswinkel , met een goede reflex, als winnaar uit de strijd. Een minuut later moest Mike Maaswinkel opnieuw handelend optreden bij een te zachte terugspeelbal en kreeg Mike hulp van Stefan de Wit die de bal voor de lijn weg kon trappen. IJFC zakte weg en Delta Sports rook bloed. Dat resulteerde in de 43e minuut in de 0-2. Een corner werd bij de tweede paal neergelegd, daar stond Rodney van Klooster volledig vrij om de bal in te tikken.  Rust 0-2

Delta Sports nam meteen het initiatief en creëerde een aantal goede kansen, een corner werd ingetikt redding Mike Maaswinkel, een schot net naast geschoten en een foutieve inspeelbal werd door Rodney van het Klooster met een daverende knal op de lat geschoten. Bij vlagen probeerde IJFC de aansluitingstreffer te scoren. In de 58e minuut gebeurde dat bijna. Shane Koppenol ging op snelheid langs zijn tegenstander, behield het overzicht en legde de bal goed terug op Ruben van Rooijen. Ruben schoot de bal bekeken richting de goal, maar de bal draaide net langs de paal. Twee minuten later werd de wedstrijd beslist. Een hoge bal van de zijkant werd met een technisch hoogstandje op de borst aangenomen door Pascal Rinck en meteen uit de lucht onhoudbaar ingeschoten. 0-3.

De koppies van IJFC gingen naar beneden. In de 81e minuut werd ook de 0-4 nog gemaakt. Een dieptebal op Pascal Rinck werd keurig afgemaakt.

Een positieve afsluiting was het competitiedebuut van Bas Borninkhof. Bas is dit jaar overgekomen uit JO 19-1 en ontwikkelt zich goed. Trainer Patrick Hilhorst gaf hem een mooie kans om speelminuten te maken in het eerste.

Volgende week staat er een mooie streekderby op het programma en speelt IJFC uit tegen Benschop. We hopen dat veel IJFC supporters het team komen ondersteunen.