TOV 1

2e klasse B

16 februari 2019 14:30

J.C.C. Barrales (KNVB)

Na 3 wedstrijden zonder punten heeft een strijdbaar IJFC 1 punt overhouden aan de thuiswedstrijd tegen TOV uit Baarn. IJFC moest zich 2 maal terugvechten vanuit een achterstand. Natuurlijk zouden 3 punten meer dan welkom zijn geweest maar een  puntendeling was na 90 minuten een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Voordat de wedstrijd door scheidsrechter Barrales werd gestart was er eerst een minuut stilte in verband met het overlijden van Ellen Vrooman-Langerak, oud bestuurslid en dochter van oud-voorzitter Gerrit Langerak. IJFC speelde daarom ook met rouwbanden.

De opstelling van de equipe van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra kende door verschillende oorzaken een aantal wijzigingen; Opstelling; Ben van Breukelen, Michael vd Linden, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc vd Kleij (85 Gerben Renes) , Matthijs v Geffen (63 Ken v Rooijen), Ruben va Rooijen, Stijn de Bie, Jelle Eissen, Erwin v Soolingen en Tim vd Brugge (56 Nino Poeketi)

Op een zonovergoten Sportpark Groenvliet waren er aan beide kanten de nodige kansen te noteren. Al snel een schot van TOV net naast en een kopbal die over het IJFC doel verdween . Ook reddingen van de TOV keeper op  inzetten van Tim vd Brugge en Stijn de Bie. Bij een kopbal van gelegenheidsspits Erwin v Soolingen was ingrijpen niet nodig omdat de bal naast ging.

Halverwege de 1ste helft een snelle uitval TOV via de rechterzijde. De volgende voorzet werd door de spits op waarde geschat. 0-1 voor TOV. Een domper voor de IJFC ploeg die met name in 1ste helft moeite had om elkaar goed te vinden. Gelukkig nog geen 4 minuten daarna was er al de gelijkmaker door een kopbal van dichtbij door Stefan de Wit na een voorzet van de grieperige Marc vd Kleij waarbij het vlagsignaal van de TOV grensrechter vanwege vermeend buitenspel terecht werd genegeerd door scheidsrechter Barrales.

Dan terwijl de klok op Sportpark Groenvliet al 45 minuten aangaf en de thee al kon worden ingeschonken opnieuw een domper voor IJFC. Na slecht uitverdedigen kreeg een TOV-aanvaller vrije doortocht richting keeper Ben v Breukelen en hij maakte hiervan dankbaar gebruik; 1-2

Direct hierna rust en was het zaak voor Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra om de IJFC spelers met juiste tactische aanwijzingen en veel strijdlust aan de 2e helft te laten beginnen.

Direct vanaf de start van 2e helft trok IJFC fel van leer door met veel inzet direct druk te zetten op TOV.

En al in de 48e minuut kon de gelijkmaker van IJFC genoteerd worden. Een vrije trap van Marc vd Kleij vanaf een meter of 25 was de grabbelende TOV keeper te machtig, 2-2. Het IJFC publiek ging er eens goed voor zitten.

Nog ruim een half uur te spelen en zouden dan de 3 punten in eigen huis gehouden kunnen worden? Een aantal IJFC  kansen volgden. Onder andere voor Erwin v Soolingen na goed doorgaan van Tim vd Brugge. Verder een geblokt schot van Matthijs v Geffen en een gevaarlijk volley van de ingevallen Nino Poeketi.

Aan de andere zijde ook kansen voor TOV waarop keeper Ben v Breukelen gelukkig het goede antwoord had.

Vlak voor tijd had de ingevallen Ken v Rooijen matchwinner kunnen zijn als zijn kopbal na een voorzet van Nino Poeketi de juiste richting had gehad.

Met dit gelijkspel heeft IJFC nu na 16 wedstrijden 20 punten en staat op de 9e plek. Slechts 4 punten achter de nr 5 De Meern maar ook slechts 2 punten voor op de nr.13 TOV. Kortom een erg spannende en gelijkwaardige 2e klasse B waar iedereen van iedereen kan winnen.

Voor volgende week staat er een uitwedstrijd tegen FC Almere op het programma; aanvang 14.00 uur. De bus vertrekt 11.45 uur.