IJFC gelukkigste in open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten Loosdrecht - IJFC 2-3

Loosdrecht 1

2 - 3

IJFC 1

2e klasse B

15 december 2018 14:30

IJFC gelukkigste in open wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen Loosdrecht IJFC 2-3

Op een ijskoud en winderig Sportpark van Loosdrecht wist IJFC in de slotfase de winst naar zich toe te trekken hoewel Loosdrecht minimaal recht had op 1 punt en misschien wel op meer. Soms zit het tegen en soms zit het mee en vandaag viel het spreekwoordelijke kwartje gelukkig in het voordeel van de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra. Met name in 2e helft kreeg Loosdrecht een aantal grote kansen maar verzuimde de trekker over te halen.  IJFC op zijn beurt scoorde in de 84e en 85e minuut de 2-2 en 2-3 binnen en wist daarmee een zwaarbevochten zege uit het vuur te slepen en met een heerlijk gevoel de winterstop in te gaan.

De opstelling; Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Mark van der Kleij, Erwin van Soolingen, Stijn de Bie (80 Matthijs van Geffen) , Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Ken van Rooijen, Shane Koppenhol

In de openingsfase was het Loosdrecht dat direct het initiatief naar zich toe probeerde te trekken door telkens hoog druk te zetten en daarmee de opbouw van IJFC te verstoren. Al in de 3e minuut kreeg Loosdrecht een grote kans die door de uitstekend keepende Mike Maaswinkel onschadelijk werd gemaakt. De aanval erna claimde IJFC een strafschop, nadat Ken van Rooijen gevloerd werd, maar de scheidsrechter vond van niet en werd er gewoon doorgevoetbald. Vlak daarna was er een hoekschop voor IJFC te noteren. Ruben van Rooijen zette zich achter de bal en met een mooie curve verdween de bal via de keeper van Loosdrecht in het doel; 0-1. In de poging de bal te keren kwam de keeper vervelend in aanraking met de paal en moest zich laten vervangen door de 44 jarige reservekeeper die al een wedstrijd in het 2e had gekeept. IJFC probeerde te profiteren van de keepers vervanging in verloop 1e helft, echter zonder resultaat, door het doel van Loosdrecht regelmatig onder vuur te nemen.

Aan de andere zijde wist Loosdrecht in de 11e minuut, op grens van buitenspel, doel te treffen in een aanval waarbij een Loosdrecht aanvaller vrij voor Mike Maaswinkel opdook. Vlak erna een gevaarlijke terugspeelbal van de in het elftal teruggekeerde Gerben Renes waar Mike Maaswinkel alert op reageerde. En ook Marc van der Kleij durfde met veel vertrouwen de bal na een hoge voorzet terug te koppen op zijn keeper. Er ontstond gaandeweg steeds meer een open wedstrijd in een hoog tempo met grote kansen aan beide zijden met het (neutrale) publiek als winnaar. Vlak voor rust nog een grote kans voor Loosdrecht. Van zo’n meter of 30 probeerde de kleine middenvelder Jordy Stins Mike Maaswinkel met een prachtige lob te verschalken maar met een uiterste krachtsinspanning wist Maaswinkel de bal net onder de lat weg te tikken. En ook IJFC verscheen nog een aantal keer dreigend voor het Loosdrecht doel door onder meer acties van de actieve Jesse Eissens helaas zonder resultaat. Net voor rust dreigde Jelle Eissens alleen op de keeper af te gaan, maar hij werd aan zijn shirt vastgehouden. Rust derhalve 1-1.

In  begin van 2e helft moest Mike Maaswinkel direct zijn kwaliteiten tonen bij een schot van dichtbij en even later bracht de buitenkant paal redding. Ook een open kans voor Loosdrecht na een slechte inspeelpas van een IJFC verdediger werd gelukkig onbenut gelaten. IJFC kwam in deze fase behoorlijk onder druk te staan en mocht zijn handen dichtknijpen dat het geen tegen doelpunt kreeg. Pas rond de 70e waren er weer een paar IJFC kansen te noteren. Een geblokt schot van Shane Koppenhol met daarna een kans voor Jelle Eissens. Een schot naast van de mee opgekomen verdediger Marc van der Kleij. En ook een vrije trap vanaf de zijkant van Shane Koppenhol trof geen doel doordat de Loosdrecht keeper met moeite wist te redden ten kostte van de corner.

En juist in de fase dat IJFC dus weer wat kansen kreeg wist Loosdrecht in de 77e minuut uit een snelle aanval, vanuit buitenspel, toch opeens te scoren 2-1. Slechts 13 minuten plus blessuretijd resteerden voor IJFC om de teleurstelling van de achterstand te verwerken en met een goed resultaat de winterstop in te gaan.

En of het inbrengen van Matthijs van Geffen in de 80e minuut, voor de met kramp kampende, Stijn de Bie het kantelpunt in de wedstrijd was, is sterk de vraag, feit was wel dat in de 84e minuut de jarige Ken van Rooijen de mooie voorzet van Shane Koppenhol op waarde wist in te schatten en met een rake kopbal IJFC op 2-2 zette. Een gelijkspel leek in de maak maar nauwelijks 1 minuut later wederom een doelpunt van Ken van Rooijen. Ditmaal een bekeken schot met zijn linker been buiten bereik van de keeper. 2-3.

In de resterende tijd bleef de IJFC goed op de been en na het laatste fluitsignaal van de goede scheidsrechter D’Onorio klonk luid gejuich aan IJFC kant. Complimenten voor de voortreffelijk teamprestatie in deze mooie open wedstrijd en zeker ook complimenten voor de meegekomen IJFC supporters die de ijzige kou trotseerden.

Tot en met zaterdag 19 januari is het nu winterstop dan speelt IJFC thuis tegen FC De Bilt. IJFC staat op een keurige gedeelde  4e plek met 19 punten uit 12 wedstrijden.

Namens alle spelers, trainers en staf wensen wij U fijne feestdagen en een gezond en sportief 2019