IJFC laat het afweten tegen BFC en verliest met 3-0

3 - 0

2e klasse B

17 november 2018 15:15

IJFC laat het afweten tegen BFC, 3-0 nederlaag.

IJFC heeft het voor het grootste gedeelte aan zichzelf te wijten dat het zaterdag de wedstrijd tegen BFC verloor. Natuurlijk was de autoritaire scheidsrechter Beudeker betrokken bij een aantal vreemde beslissingen en had hij duidelijk invloed op de uitslag, maar het spel van IJFC liet ook duidelijk te wensen over en een aantal persoonlijke fouten deed IJFC de das om. Trainers Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra moesten opnieuw puzzelen om weer een team neer te zetten. Door diverse redenen miste IJFC de nodige spelers en moest er opnieuw geschoven worden in het team. Hierdoor speelt het team vrijwel nooit in een vaste samenstelling… en dat komt het team niet ten goede. Wellicht in de komende maanden dat het team weer wat completer wordt. Overigens speelde keeper Ben van Breukelen, die de geschorste Mike Maaswinkel verving, het prima en waren de drie goals hem niet te verwijten.

IJFC startte in de volgende formatie:  Ben van Breukelen, Jelle Eissens, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Marc van der Klij, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen, Stijn de Bie, Shane Koppenhol (63 Matthijs van Geffen ) , Ken van Rooijen (63 Nino Poeketi ) en Kevin Thie.

De eerste 25 minuten ging het spel gelijk op. Ben van Breukelen moest een keer gestrekt naar de hoek en IJFC kreeg ook wat kleine kansen, maar vaak was de eindpass onzorgvuldig.

In de 27 minuut een zeer bijzondere situatie. De assistent scheidsrechter van BFC vlagde voor een ingooi ( de bal was wel meer dan een meter uit), maar invaller scheidsrechter Beudeker liep, zoals vaker deze middag, met zijn rug naar de situatie. De dieptebal die daarop volgde was een buitenspelsituatie. Grensrechter Jan van de Berg vlagde terecht, maar ook dit signaal werd genegeerd. Op advies van aanvoerder Stigter ging de scheidsrechter naar de assistent scheidsrechter van BFC, maar de kleine man was al flink ingefluisterd door de grote trainer van BFC en met een strak gezicht zei hij dat hij niet gevlagd had, ondanks dat het hele sportpark gezien had dat hij met de vlag omhoog stond. 1-0. In de 30e minuut een goede actie van Ruben van Rooijen. Hij omspeelde twee tegenstanders en speelde slim Shane Koppenhol aan. Shane nam de bal goed aan en haalde geweldig uit. Knal op de paal. Twee minuten later een uitstekende actie van Shane Koppenhol, hij speelde de opkomende Jelle Eissens goed aan. Jelle gaf een perfecte voorzet op Kevin Thie. Zijn kopbal verdween naar de bovenhoek, met de vingertoppen tikte de keeper de bal via de paal het veld in. Pech voor IJFC.

In de 45e minuut opnieuw een hoofdrol voor de scheidsrechter. Na een vrije bal kreeg Marc van de Klij de bal op rechts en draaide de bal in de verre hoek over de keeper , tegen de binnenkant van de paal. Kevin Thie kwam tussen twee verdedigers door, reageerde attent en schoot de bal in. De assistent vlagde niet, maar daar dacht de scheidsrechter anders over. Hij keurde de goal voor “vermeend” buitenspel af. Rust 1-0

De eerste minuut na rust opnieuw opwinding. Scheidsrechter Beudeker overrulede de assistent opnieuw, bij  een duidelijke inworp voor IJFC wees hij de andere kant op. IJFC stond niet goed en in plaats van de bal weg te schieten, probeerde Jeffrey Stigter de bal netjes uit te verdedigen, dat mislukte, waardoor de spits van BFC vrij voor keeper Ben van Breukelen kwam te staan en de 2-0 aan liet tekenen. Twee minuten later opnieuw een goal voor BFC. IJFC leidde onnodig balverlies op het middenveld en stond niet goed in de omschakeling… een IJFC verdediger trapte half over de bal en opnieuw kwam de spits vrij voor keeper Ben van Breukelen 3-0. Een domper voor IJFC. IJFC was aangeslagen en probeerde een goal te forceren. Kevin Thie werd goed aangespeeld door Erwin van Soolingen. Kevin schoot voluit, zijn eerste schot werd geblokt en de rebound schoot hij keihard rakelings over de lat. Ben van Breukelen moest nog handelend optreden bij een hard schot, waarna IJFC probeerde om het initiatief te pakken. Dat resulteerde nog in twee kansjes. Eerst Jelle Eissens, die ook nog aangetikt werd en zijn schot geblokt zag worden en later een hakje van Erwin van Soolingen net naast het doel. Dat waren de enige en laatste wapenfeiten van een teleurstellend IJFC. Uitslag 3-0. Een verdiende overwinning voor BFC, maar wel een wedstrijd met een raar verloop. De komende week moet het team zich weer herpakken en speelt het een zware uitwedstrijd bij Veensche Boys in Nijkerkerveen. Veensche Boy staat twee punten achter op koploper Delta Sports. Wie weet zorgt IJFC voor een verrassing.

De spelers en supportersbus vertrekt om 12.30 uur.