IJFC in slotfase onderuit tegen Almere 4-2

Almere FC 1

4 - 2

2e klasse B

23 februari 2019 14:00

Helaas waren voor IJFC op Sportpark De Marken de druiven erg zuur. In plaats van een verdiende 3-3 won Almere uiteindelijk met 4-2. Een wedstrijd waarin IJFC weliswaar in de eerste 20 minuten door Almere werd overlopen en ook terecht met 2-0 achter kwam maar ook een wedstrijd waarin IJFC vervolgens op karakter terugkwam op 2-2. En als dan met 3-2 achterstand vlak voor tijd een bal via de binnenkant van de paal van Almere wonderbaarlijk niet in het doel van Almere verdwijnt dan moet je constateren dat het erg tegenzit in deze fase van de competitie. Tot overmaat van ramp direct in de daaropvolgende counter de beslissende 4-2. Een kater van jewelste voor IJFC.

IJFC startte met de volgende opstelling; Ben van Breukelen, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit(83 Kevin Thie), Michael van de Linden (74 Dwight Vlijter), Erwin van Soolingen, Stijn de Bie (Matthijs van Geffen) , Ruben van Rooijen, Nino Poeketi, Ken van Rooijen en Jelle Eissens.

In de openingsfase van de 1ste helft was het fysieke Almere duidelijk de bovenliggende partij op een erg hobbelig veld. In een hoog tempo werd met veel lange ballen IJFC flink onder druk gezet. Na slecht verdedigen kwam Almere al in 9e minuut op 1-0. Vervolgens was het aan keeper Ben van Breukelen te danken dat er in deze fase direct niet meer doelpunten vielen. Helaas viel in de 18e minuut desondanks de 2-0 door het in deze fase dominerende Almere. IJFC leek onderste boven gelopen te worden maar gelukkig snel daarna na een goed opgebouwde aanval de aansluitingstreffer door Erwin van Soolingen 2-1. Vanaf dit moment een fel strijdend IJFC dat spreekwoordelijk de mouwen opstroopte en geloof kreeg in een positief resultaat.

In de 2e helft een open wedstrijd die veel meer in evenwicht was met kansen over en weer waarin IJFC nadrukkelijk op zoek ging naar de verdiende gelijkmaker. Almere werd regelmatig naar achteren gedrongen en Almere had ook de nodige overtredingen (4 gele kaarten) nodig om IJFC van het lijf te houden. Na 1 van deze overtredingen kreeg IJFC in de 67e minuut op een meter of 20 recht voor het Almere doel een vrije trap te nemen. Ruben van Rooijen zette zich achter de bal en met een mooie curve verdwijnt de bal buiten bereik van de graaiende keeper in de kruising. 2-2. Een goed resultaat leek in de maak.

Helaas voor IJFC in de 78e minuut wederom een domper voor IJFC en een voorsprong voor Almere na een snelle counter waarbij een aanvaller van Almere een goede bal aanname vervolgt met een koelbloedige afronding buiten bereik van keeper Ben van Breukelen 3-2.

In een poging om toch nog een positief resultaat te halen besloot trainer Patrick Hilhorst verdediger Stefan de Wit te vervangen door aanvaller Kevin Thie. In de slotfase leek dit zijn vruchten af te werpen; een verdediger van Almere werd door Jelle Eissens zo onder druk gezet dat hij de bal probeerde terug te spelen op zijn keeper. De bal stoot buiten bereik van de Almere keeper tegen de binnenkant van de paal. Helaas lukte het Kevin Thie niet de terugspringende bal in het doel te krijgen. In de direct volgende counter scoorde Almere 4-2 en was de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van Almere.

Helaas geen verdiend punt voor een zeker in de 2e helft hard werkend IJFC. Volgend weekend geen competitie voetbal. De volgende competitiewedstrijd staat voor zaterdag 9 maart op het programma. Een uitwedstrijd tegen Waterwijk uit Almere aanvang 15.00 uur.