Uitstekende overwinning IJFC bij TOV 1-3

1 - 3

2e klasse B

29 september 2018 15:00

Uitstekende overwinning IJFC  bij TOV…  1-3

Met goed combinatie voetbal en veel inzet heeft IJFC een verdiende overwinning behaald op TOV. Het was voor IJFC de eerste wedstrijd van deze competitie, omdat de wedstrijd tegen Lopik vorige week werd afgelast als gevolg van extreme regenval. De mat in Baarn lag er goed bij en met het zonnetje erbij was het goed toeven langs de lijn. Het IJFC legioen was in grote getalen aanwezig en konden genieten van het goede spel van het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra. Zonder de geblesseerde Nino Poeketi en zonder de met studieverplichtingen afwezige Jeffrey Stigter laat IJFC zien over een brede selectie te beschikken. Daarnaast keerden Erwin van Soolingen ( terug van een blessure ) en Mike Maaswinkel ( vakantie) weer terug in de basis elf en startte de weer fitte Stijn de Bie op de bank.

IJFC startte met de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jelle Eissens, Marc van der Klij, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen ( 75 Stijn de Bie), Matthijs van Geffen, Shane Koppenhol, Ken van Rooijen ( 86 Dwight Vlijter ) en Tim van de Brugge ( 75 Kevin Thie ).

Vanaf de eerste minuut liet IJFC merken dat het voor een overwinning kwam.  Dat resulteerde meteen in de 7e minuut in de 0-1 voor IJFC. Tim van de Brugge opende met een crosspas op Matthijs van Geffen, Matthijs controleerde de bal met een technisch hoogstandje en gaf een perfecte voorzet op de goed inlopende Erwin van Soolingen. Erwin nam de bal in één keer uit de lucht op zijn schoen en de bal verdween snoeihard in de goal 0-1. Vijf minuten later had IJFC op rozen kunnen zitten. De weer prima spelende aanvoerder Ruben van Rooijen gaf een slim steekpassje op de snelle Shane Koppenhol. Shane was niet meer bij te houden en kwam oog in oog met de keeper te staan. De keeper redde echter met de punt van zijn schoen.

TOV kreeg nog een klein kansje, maar keeper Mike Maaswinkel onderschepte de bal uitstekend. Daarna was het weer IJFC wat de klok sloeg. Shane Koppenhol won het duel van zijn directe tegenstander en schoot van twintig meter net over de lat, enkele minuten later een gevaarlijk indraaiende bal van Tim van de Brugge, Ken van Rooijen en Erwin van Soolingen konden net niet bij de bal, maar de bal kon met zijn vingertoppen corner getikt worden door de keeper van TOV. TOV kreeg geen kans meer, de verdediging van IJFC met Jelle Eissens, Stefan de Wit Gerben Renes en Marc van der Klij, stond als een huis. In de 40e minuut een schrikmoment voor IJFC. Ruben van Rooijen ging een kopduel aan, maar knalde tegen het hoofd van de robuuste spits van TOV, met een hoofwond tot gevolg. Ruben wilde van geen wijken weten, liet zich professioneel behandelen door verzorger Sietse van Rhenen, keerde met een tulband terug in het veld en speelde de hele wedstrijd uit. Wat een perfecte mentaliteit en voorbeeld als aanvoerder. In de laatste minuut van de eerste helft nog een grote kans voor IJFC. Tim  van de Brugge speelde zijn directe tegenstander uit en gaf een goede voorzet op Erwin van Soolingen, kopbal net over. Rust 0-1.

De tweede helft een ongewijzigd IJFC, dat meteen weer het initiatief nam. In de 53e minuut een goede ingreep van Jelle Eissens, hij speelde met een strakke bal Tim van de Brugge aan die op zijn beurt een steekbal gaf op de diepgaande Ken van Rooijen. Ken (werkte hard en was telkens goede aanspeelbaar)  probeerde een lob over de keeper heen, maar de keeper redde, de rebound werd hard ingeschoten door Shane Koppenhol, net over de lat.

Vijf minuten later opnieuw een snelle aanval van IJFC. Tim van de Brugge legde de bal goed terug op Matthijs van Geffen die vol uithaalde. Met een streep verdween de bal richting de kruising, maar opnieuw redde de keeper. Tien minuten later lag de keeper weer in de weg, Shane Koppenhol speelde zich goed vrij, gaf een voorzet op maat op Tm van de Brugge, Tim haalde meteen uit in de korte hoek, maar helaas.

In de 72e minuut wel succes voor IJFC. Shane Koppenhol opende op Matthijs van Geffen. Matthijs behield het overzicht en gaf een prachtige voorzet op de vrijlopende Tim van de Brugge. Tim nam de bal vanuit de lucht op zijn pantoffel en onhoudbaar verdween de bal in de goal 0-2. Een meer dan verdiende voorsprong. TOV begon gefrustreerd te raken. Nummer 17 van TOV schopte zelfs de cornervlag in tweeën, de stukken vlogen tussen het publiek. Toch kreeg TOV nog een grote kans, maar het harde schot in de hoek werd uitstekend gered door Mike Maaswinkel.

IJFC hield het initiatief en ging op weg naar de 3-0. Eerst speelde Ruben van Rooijen zich prima vrij en gaf een slimme voorzet op goed invallende  Kevin Thie, maar de bal werd net voor zijn neus weggehaald. Een minuut later behield Kevin Thie het overzicht, speelde zijn tegenstander goed uit en legde de bal panklaar voor Stefan de Wit. Stefan haalde vrij voor de keeper goed uit, maar miraculeus ging de bal niet in de goal. IJFC bleef doorgaan. Matthijs van Geffen zette Shane Koppenhol alleen  voor de keeper, het stiftje ging keurig over de keeper, maar de goed doorgelopen Dwight Vlijter kon er niet bij. In de 90e minuut troefde Dwight Vlijter zijn tegenstander goed af door de bal af te jagen en te veroveren. Hierdoor kon hij alleen op de keeper aflopen, met een bekeken tikje langs de keeper verdween de bal in de hoek 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Toch scoorde TOV nog in de 3e minuut van de blessuretijd. De verdediging van IJFC had alle tijd om de bal weg te werken, maar dat ging niet helemaal goed… en tot verbazing van iedereen verdween de bal alsnog in het IJFC doel. 1-3.

Uiteindelijk een goede en verdiende overwinning voor IJFC. Trainer Patrick Hilhorst was zeer tevreden over het vertoonde spel en gaf aan dat IJFC als team de hele wedstrijd gedomineerd had en eigenlijk een veel grotere overwinning verdiende. Het is een goede start van de competitie. Aanstaande zaterdag komt Delta Sports op bezoek. Delta sports is één van de favorieten voor de titel en is goed begonnen met twee overwinningen. Het zal dus een spannende wedstrijd worden. Met de steun van het IJFC legioen kan IJFC misschien voor een stunt zorgen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.