Waterwijk asc 1

3 - 0

2e klasse B

9 maart 2019 15:00

Op een zeer winderig Rie Mastenbroek Sportpark in Almere is het IJFC niet gelukt om een positief resultaat te halen. Hoewel IJFC in tegenstelling tot de vorige wedstrijd ditmaal goed en fel van start ging en tegenstander Waterwijk daarbij in zijn greep had was het na 90 minuten runner-up Waterwijk dat er met de geflatteerde zege vandoor ging. Een les in effectiviteit.

Opstelling IJFC; Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Dwight Vlijter (Michael van der Linden) , Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Jelle Eissens (Luciano Poeketi) , Ken van Rooijen, Matthijs van Geffen (Tim van der Brugge).

Met een stormachtige wind dwars over het veld die goed voetbal moeilijk maakte ging IJFC zoals al vermeld fel van start en nam direct het initiatief waardoor Waterwijk nauwelijks aan voetballen toekwam. Er werd vol overgave gewerkt en duels werden niet geschuwd. Echt grote kansen waren er in deze fase niet te noteren voor IJFC maar Waterwijk was zelfs niet in de buurt van keeper Mike Maaswinkel geweest. Echter bij de eerste keer dat Waterwijk wel in buurt van het IJFC doel kwam in de 21e minuut was het direct raak waarbij de IJFC keeper zich liet verrassen met een schot in de korte hoek. 1-0. Een mentale tik voor de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra maar er was nog veel tijd om de schade te herstellen. Even later had een goed schot van Ruben van Rooijen, die door de Waterwijk keeper tot corner werd verwerkt, een beter lot verdiend.

In de 36e minuut volgde een nieuwe tik voor het geplaagde IJFC. Na een snelle counter over 3 schijven was het de rechts buiten van Waterwijk die de 2 - 0 op het scorebord liet noteren. Een effectief Waterwijk dat in de omschakeling levensgevaarlijk bleek en IJFC teleurgesteld de rust instuurde.

Als dan in de 60e minuut scheidsrechter Dorrestijn tot overmaat van ramp de 3-0 goedkeurt terwijl een Waterwijk speler de bal duidelijk met zijn arm controleerde betekende dit een vroegtijdige beslissing van deze wedstrijd.

In het resterende half uur probeerde IJFC met veel arbeid toch nog een eretreffer te maken maar zelfs dat was IJFC niet gegund.

Volgende week speelt IJFC thuis om 14.30 uur tegen De Meern. Hopelijk kunnen dan de punten in eigen huis worden gehouden. Steun van de supporters is natuurlijk van harte welkom.