IJFC wint verdiend in streekderby tegen Benschop 0-1

Benschop 1

0 - 1

2e klasse B

13 oktober 2018 14:30

IJFC heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag tegen Delta Sports en behaalde, een weliswaar krappe, maar zeer verdiende overwinning. Stijn de Bie werd de matchwinner en bekroonde hiermee zijn goede wedstrijd met een prachtige goal. IJFC startte opnieuw in gewijzigde samenstelling, want naast Jelle Eissens en Nino Poeketi, raakte Stefan de Wit ook nog geblesseerd. Shane Koppenhol begon op de bank, omdat hij een zwaar schoolkamp in de Ardennen heeft gehad en daardoor ook niet kon trainen.  IJFC startte in de volgende opstelling: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Dwight Vlijter, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie ( 72 Stephan Kooij) , Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen ( 50 Shane Koppenhol) , Ken van Rooijen (Maikel van de Linden) en Tim van de Brugge.

De trainers Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra hadden ook wat tactische aanpassingen gedaan om Benschop te verrassen en dat lukt zeker in de eerste helft uitstekend. IJFC speelde met veel lef en vanaf de eerste minuut werd de druk opgevoerd op Benschop. Dat resulteerde al in de 3e minuut in de 0-1 voor IJFC, althans dat dacht iedereen, behalve, de overigens uitstekend leidende, scheidsrechter Barrales.

De corner van Ruben van Rooijen draaide in één keer in de goal. De keeper van Benschop stond vastgenageld op de doellijn, maar de scheidsrechter vond dat hij gehinderd was. Pech voor IJFC. Het team ging echter niet bij de pakken neer zitten en hield grote druk op Benschop. Het tempo bleef hoog en Benschop kreeg geen ruimte om een aanval op te bouwen. In de 12e minuut opnieuw een corner voor IJFC. Ruben van Rooijen speelde Matthijs van Geffen aan, die een perfect voorzet gaf op Stijd de Bie. Stijn aarzelde geen moment en schoot de bal in één keer op zijn schoen in de verre hoek. 0-1

IJFC creëerde een aantal aardige kansen en hield Benschop ver van de goal. Rots in de branding Jeffrey Stigter had zijn verdediging met Gerben Renes, Marc van der Klij en Dwight Vlijter goed staan, waardoor Benschop niet één kans kreeg. Keeper Mike Maaswinkel had bijna een vrije middag kunnen nemen. In de 40e minuut kreeg IJFC nog een grote kans. Tim van de Brugge gaf een prachtige steekpass op de diepgaande Dwight Vlijter, Dwight behield het overzicht en gaf een voorzet op de enorm hard werkende Ken van Rooijen ( won veel duels van zijn directe tegenstander), Ken tikte de bal beheerst door, net langs de paal. Twee minuten voor rust kwam Benschop goed weg. Marc van de Klij gooide de bal ver in, Ken van Rooijen kopte de bal slim door en Matthijs van Geffen kopte de bal in de hoek. Bal met moeite van de lijn gehaald. Rust 0-1 … en een meer dan verdiende voorsprong.

Benschop wisselde in de rust twee spelers, terwijl IJFC ongewijzigd de tweede helft begon.  Echter na vijf minuten werd de grieperige Matthijs van Geffen gewisseld voor Shane Koppenhol. De tweede helft was meer spannend dan goed aan beide kanten. IJFC verdedigde de voorsprong moeiteloos en Benschop probeerde wat initiatief te nemen met lange ballen, maar was verder machteloos. De eerste kans van Benschop was in pas in de 61e minuut, met een slap schot dat ver naast het doel ging. Stijn de Bie probeerde het nog in de 71e minuut met een goed schot net naast, maar moest met krampverschijnselen gewisseld worden. Stephan Kooij maakte zijn debuut in het eerste elftal en werkte hard voor de ploeg om de voorsprong te behouden. Ook Maikel van de Linden kwam nog in het team en ging als gelegenheidsspits spelen en deed dat slim.

In de 84e minuut kopte David Verweij uit het niets nog op de bovenkant van de lat, maar keeper Mike Maaswinkel zat er goed bij.

Scheidsrechter Barrales telde ruim 8 minuten blessuretijd bij de overigens zeer sportieve wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer. Na het fluitsignaal klonk het gejuich uit de kelen van de vele IJFC supporters. Het bleef nog lang gezellig in de kantine van Benschop. De spelers + staf van IJFC en de supporters waren niet voor niets op de fiets gekomen.

Volgende week speelt IJFC thuis tegen ASC Waterwijk uit Almere. Waterwijk staat qua punten (6)  gelijk met IJFC, maar IJFC heeft een wedstrijd minder. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De aanvang is 14.30 uur.