BFC 1

2e klasse B

2 februari 2019 14:30

X. Stoffer (KNVB)

In een matige en teleurstellende wedstrijd heeft IJFC een onverwachte nederlaag opgelopen tegen BFC uit Bussum. Na de uitstekende wedstrijd tegen FC de Bilt twee weken geleden, waren de verwachtingen hoog gespannen, maar helaas leverde dit geen punten op.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Maikel van de Linden (81 Shane Koppenhol), Stijn de Bie, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Kevin Thie (74 Matthijs van Geffen) en Tim van de Brugge (72 Luciano Poeketi).

IJFC begon goed en had zelfs een gelukje door een eigen goal van BFC in de 4e minuut. Jeffrey Stigter lanceerde Kevin Thie, maar voordat Kevin de bal kon aannemen, kopte een verdediger de bal in de verre hoek 0-1.  De IJFC supporters gingen er even goed voor zitten, maar kwamen bedrogen uit. Het werd een saaie wedstrijd van beide kanten. Beide teams speelden zeer compact en loerden op een enkel kansje als de tegenstander een foutje maakte.

Dat gebeurde in de 19e  minuut. Maikel van der Linden werd uitgekapt en kon de voorzet er net niet meer uithalen, Gerben Renes schatte de voorzet iets verkeerd in, waardoor zijn tegenstander de bal op de borst aan kon nemen en vol uit kon halen, onhoudbaar 1-1.

IJFC probeerde het wel, maar het kostte moeite om de dubbele verdediging uit elkaar te spelen. In de 24e minuut een goede dubbele combinatie tussen Jelle Eissens en Kevin Thie, schot geblokt. In de 29e een goede voorzet van Ruben van Rooijen op Gerben Renes, Gerben behield het overzicht en kopte de bal perfect op Erwin van Soolingen. Erwin knalde de bal ineens uit de lucht op de goal. Een vlammend schot dat zeker meer verdiende, maar via de keeper ( heeft de bal alleen maar gehoord ) verdween de bal net langs de paal. Drie minuten later moest Mike Maaswinkel redding brengen bij een inzet van BFC. In de 34e minuut een uitstekende corner van Ruben van Rooijen. De afvallende bal werd door Jelle Eissens in één keer uit de lucht ingeschoten, door een wir war van spelers verdween de bal net langs de paal. Pech voor IJFC.  Rust 1-1.

De tweede helft verliep bijna gelijk met de eerste helft. Twee compact spelende teams, met af en toe een speldenprik. Een corner van Ruben van Rooijen bereikte Tim van de Brugge. Tim haalde vol uit, maar zijn schot werd half geraakt door een verdediger en ging millimeters over het hoofd van Gerben Renes heen. IJFC creërde een aantal kleine kansjes, maar de eindpass ontbrak regelmatig. Erwin van Soolingen en Marc van der Klij kopte net naast. De  eerste grote kans van BFC was in de 76e minuut, toen de spits vrij in kon schieten. Met een miraculeuze redding dook Mike Maaswinkel de bal uit de verre hoek. Vier minuten later sloeg BFC toch toe. Een uitval van BFC werd niet goed verdedigd en de snelle linksbuiten schoot de bal onhoudbaar in, 1-2. IJFC ging alles op alles gooien om de gelijkmaker te forceren, Ruben van Rooijen schoot de bal hard in, redding ten koste van een corner, de corner ging net langs het hoofd van Marc van der Klij. IJFC verdiende zeker een gelijkspel, maar dat kwam er niet meer van. In de 89e minuut scoorde BFC nogmaals 1-3 en viel het doek voor IJFC. Matthijs van Geffen probeerde nog een aansluitingstreffer te maken, maar zijn schot verdween rakelings over de kruissing. In de 91e minuut floot de beste man van het veld, scheidsrechter Xander Stoffer voor het eindsignaal. 1-3.

Teleurgesteld verdwenen de spelers en staf in de kleedkamer. Helaas geen punten, maar het team heeft regelmatig laten zien dat na een mindere wedstrijd er weer een uitstekende wedstrijd volgt.

We hopen dat dat volgende week gaat gebeuren in de streekderby tegen Lopik (aanvang 14.30 uur) . We hopen dat veel IJFC supporters het team zullen steunen. Lopik won gisteren verrassend in de laatste minuten van Benschop. Dat geeft toch aan dat ook Lopik over veel veerkracht beschikt.

IJFC speelt dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd uit bij DHSC (de club van oud trainer John Vink). Aanvang 20.00 uur.