3 - 0

2e klasse B

24 november 2018 14:30

IJFC even in de hoek waar de klappen vallen, maar zeker niet knock out.

Ondanks de 3-0 nederlaag heeft IJFC tegen Veensche Boys zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Pech ( aantal grote kansen) en een paar ongelukkig beslissingen van, de overigens verder prima leidende scheidsrechter Xander Stoffer, zorgden ervoor dat IJFC met lege handen terug ging naar IJsselstein. Overigens wel respect voor de scheidsrechter, want hij gaf na afloop eerlijk toe dat hij een paar ongelukkige momenten had en daar kan menig betaald voetbal scheidsrechter nog iets van leren. Daarnaast ook nog een ongelukkige rode kaart voor Stijn de Bie en dat maakte de pechmiddag compleet. IJFC speelde opnieuw met een aantal wijzigingen in het team. Ben van Breukelen weer in de goal en deed dat uitstekend, Maikel van de Linden weer terug na een schorsing ( wacht nog op de uitspraak, maar gezien de feiten verwachten we vrijspraak), Matthijs van Geffen ( hersteld van griep) en Tim van de Bruggen (weer terug na een blessure). Jelle Eissens ( weekend weg ), Dwight Vlijter ( blessure) Nino Poeketi (blessure) en Mike Maaswinkel ( geschorst ) waren afwezig.

IJFC startte in de volgende formatie:  Ben van Breukelen, Stefan de Wit, Jeffrey Wolf, Marc van de Klij, Maikel van de Linden, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen, Ken van Rooijen (78 Shane Koppenhol) en Tim van de Bruggen (64  Kevin Thie).

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte i.v.m. het overlijden van de schoonvader van scheidsrechter Xander Stoffer. IJFC en Veensche Boys werkte hier uiteraard uit respect aan mee.

Vanaf de aftrap nam Veensche Boys het initiatief. De resulteerde direct al in een grote kans, maar keeper Ben van Breukelen reageerde met een katachtige reactie en ranselde de bal uit de korte hoek, een minuut later moest hij opnieuw kordaat ingrijpen bij een scrimmage. Dat was het moment dat IJFC uit zijn schulp kroop en steeds meer het initiatief nam. IJFC ging steeds beter voetballen, maar helaas resulteerde dat nog niet in grote kansen.

Net op het moment dat IJFC de wedstrijd onder controle had, kwam er een voorzet via rechts, via een aantal klutsballen ging de bal ongelukkig via aanvoerder Jeffrey Stigter over de doellijn. 1-0. IJFC bleef goed voetballen en creërde wat kleine kansjes. De grootste kans was in de 36e minuut. Tim van de Brugge omspeelde de rechtsback, die al geel op zak had. De rechtsback pakte Tim, die alleen op de keeper dreigde af te gaan, bij zijn shirt…  vrije bal en vriend en vijand verwachtte een tweede gele kaart, maar scheidsrechter Stoffer matste de speler van Veensche Boys en gaf hem nogmaals zijn laatste waarschuwing…. Wellicht een beetje in de geest van de sportieve wedstrijd. De trainer van VB wisselde deze speler verstandig in de rust.

Twee minuten later een goede opening van Tim van de Brugge op rechts, op de uitstekend opkomende Stefan de Wit. Stefan gaf een goede en strakke voorzet, maar zowel Erwin van Soolingen als Ken van Rooijen kwamen een teenlengte tekort om de bal in het doel te tikken. Rust 1-0.

De tweede helft een sterker IJFC op jacht naar de gelijkmaker, maar de eerste kans was voor Veensche Boys. Een vrije trap , net buiten het strafschopgebied werd prima gestopt door keeper Ben van Breukelen. Vijf minuten later een goede actie van de sterk spelende Ruben van Rooijen. Hij speelde zich goed vrij op rechts en liet een goede voorzet los op de vrijstaande Matthijs van Geffen. Matthijs raakte helaas de bal niet vol op het hoofd en daardoor verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later weer een gigantische kans voor IJFC. Erwin van Soolingen onderschepte slim de bal en kwam vrij voor de keeper. Zijn schuiver over de grond spatte uiteen op de paal. Weer een minuut later een perfecte dieptebal van Erwin van Soolingen op Tim van de Brugge. Tim ging op snelheid alleen op de keeper af, zijn tikkie werd ternauwernood met de punt van de schoen gered door de keeper… IJFC deed zich echt tekort, maar bleef op zoek gaan naar de verdiende gelijkmaker. In de 53e minuut opnieuw een goede kans voor IJFC. Een bekeken vrije bal werd door Matthijs van Geffen net naast geschoten. In de 60e minuut de ommekeer van de wedstrijd. Stijn de Bie ging er in een duel hard maar fair in, raakte de tegenstander iets, maar kreeg onverwachts de rode kaart voorgeschoteld. Ondanks de tien man, ging IJFC toch als team op zoek naar de gelijkmaker. Veensche Boys loerde slim op de counter en dat resulteerde uiteindelijk in de 2-0. Een schot in de verre hoek verdween onhoudbaar in het net. IJFC liet zich niet terug drukken. In de 82e minuut een uitstekende corner van van Shane Koppenhol op het hoofd van Stefan de Wit, harde kopbal net naast en een minuut later opnieuw een goede actie van Shane Koppenhol, zijn voorzet belandde op het hoofd van Kevin Thie, maar zoals vaker deze middag, lukte het ook deze keer niet om te scoren. Drie minuten voor tijd scoorde Veensche Boys voor de statistieken, de 3-0.

Een geflatteerde nederlaag en voor de vele IJFC supporters ,die de ijskoude middag trotseerden, een teleurstelling. Toch was het een hoopvolle middag, want qua voetbal deed IJFC zeker niet onder voor één van de kampioenskandidaten. Er werd bij vlagen uitstekende gecombineerd en dat geeft vertrouwen voor volgende week, de thuiswedstrijd tegen Odysseus. We hopen dat het IJFC legioen het team weer zal steunen tegen de studenten uit Utrecht. IJFC snakt weer eens naar een overwinning, wil op zoek naar de 5e plaats voor de winterstop en zal daar volgende week alles aan doen. Aftrap op sportpark Groenvliet half drie.