IJFC teleurstellend in streekderby tegen JSV Nieuwegein 1-4

2e klasse B

8 december 2018 14:30

F.M. Tol (KNVB)

FC laat het afweten in streekderby tegen JSV Nieuwegein 1-4

In een matte streekderby heeft IJFC een flinke nederlaag opgelopen tegen JSV Nieuwegein. Niet dat JSV fantastisch speelde, maar het was wel meer een team en speelde slimmer dan IJFC. De omstandigheden waren niet ideaal,  met een stormachtige wind dwars over het veld, maar daar ging JSV ook beter mee om. Toch waren er behoorlijk wat supporters op de wedstrijd afgekomen. De tribune zat vrijwel vol en ook langs de lijn stonden veel mensen. Helaas moesten de IJFC supporters na afloop teleurgesteld naar huis.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van de Klij, Maikel van der Linden ( 64 Dwight Vlijter) , Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Erwin van Soolingen, Ken van Rooijen (51 Shane Koppenhol), Matthijs van Geffen (84 Kevin Thie) en Tim van de Brugge.

Vanaf de eerste minuut nam JSV het initiatief en had IJFC moeite met voetballen. Ballen te zacht of net te hard, onzuiver en gewoon veel onnodig balverlies. Het eerste kwartier kregen beide teams vrijwel geen kans, maar daar kwam in de 18e minuut verandering in. Een snelle aanval via de linkerkant van JSV trok een aantal verdedigers weg uit het centrum, daardoor kwam de slim vrijgelopen Barry Zwezerijnen helemaal allen vrij voor keeper Mike Maaswinkel. Dat soort kansen hoef je hem niet te geven. 0-1. In de 27e onnodig balverlies op het middenveld luidde weer een snelle counter in voor JSV. Deze keer kwam Mike Maaswinkel als winnaar uit de bus en redde bekwaam door sterk uit zijn doel te komen. IJFC was gewaarschuwd. De eerste helft leverde niet veel gevaar meer op voor beide kanten. Tot de 44e minuut. Een terecht gegeven vrije bal op de rand van het strafschopgebied, werd fantastisch ingeschoten door, de overigens goed spelende Ruben van Rooijen. Ruben draaide de bal over de muur richting de kruising, maar de uitstekende keeper van JSV tikte de bal ternauwernood over de lat. Rust 0-1

De tweede helft geen wijzigingen. JSV begon voortvarend en dat leverde in de 52e minuut de 0-2 op. Slecht verdedigen in de defensie van IJFC werd meteen afgestraft. Een teleurstelling voor IJFC. In de 62e de eerste echte kans voor IJFC en dat werd meteen een goal. Stefan de Wit speelde Jelle Eissens goed aan, Jelle draaide handig om zijn tegenstander heen en schoot meteen de bal in de verre hoek. 2-1. Zou er dan toch weer een verrassing inzitten, want net als vorige week tegen Odysseus kwam IJFC terug van een 0-2 achterstand en won met 3-2. IJFC probeerde wat meer druk te zetten en initiatief te nemen, maar uit het niets werd Barry Zwezerijnen aangespeeld, hij controleerde de bal met een technisch hoogstandje en schoot de bal snoeihard in de touwen 1-3. De definitieve klap voor IJFC. IJFC probeerde het nog wel, maar de overtuiging ontbrak. Shane Koppenhol omspeelde zijn tegenstander met een handige passeerbeweging, maar zijn schot kreeg niet genoeg snelheid mee. In de 80e minuut scoorde JSV nog en dat maakte de nederlaag nog pijnlijker 1-4. In de 90e minuut floot de uitstekende scheidsrechter Tol voor het einde van de wedstrijd.

Een teleurstellende uitslag. De spelers hadden afgelopen week goed en scherp getraind en de verwachtingen waren hoog, maar de uitvoering was gisteren gewoon niet goed. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. IJFC heeft wat goed te maken en zal alles in de strijd moeten gooien voor een goed resultaat. Het team heeft al een aantal keren laten zien dat er voldoende kwaliteit is, maar er zal volgende week als team geknokt moeten worden voor ieder centimeter….

De bus naar Loosdrecht vertrekt om 12.30 uur.