Na zwakker start toch winst voor IJFC .... IJFC - Waterwijk 4-2

2e klasse B

20 oktober 2018 14:30

R. Appel (KNVB)

Na zwakke start toch winst voor IJFC ….IJFC-Waterwijk 4-2

In de eerste 30 minuten zag het er erg slecht uit voor IJFC. De gasten van Waterwijk uit Almere waren heer en meester op Sportpark Groenvliet maar verzuimden een aantal keer om IJFC op een grote achterstand te zetten. Waarbij opgemerkt mag worden dat Mike Maaswinkel een puike wedstrijd keepte en mede daardoor IJFC in de wedstrijd hield.

Al in de eerste minuut  kreeg Waterwijk een paar grote kansen achter elkaar door slecht verdedigen van IJFC. Even daarna weer een kans voor Waterwijk die eindigde in het zijnet. Waterwijk speelde in openingsfase in hoge versnelling en hier had het elftal van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra het erg moeilijk mee. Daarnaast was het vertrouwde combinatie voetbal erg slordig aan de kant van IJFC waardoor Waterwijk tal van mogelijkheden kreeg. Geluk had IJFC in 11e minuut toen Jelle Eissens redding wist te brengen op de doelllijn. Een minuut later was het toch 0-1 toen Waterwijk dankbaar profiteerde van balverlies op het middenveld. Behoudens wat kleine speldprikjes kwam IJFC er in de deze fase absoluut niet aan te pas. Tijdens een van de spaarzame aanvallen werd de uitstekend spelende Jelle Eissens binnen de 16 overduidelijk vast gehouden. Een logische strafschop was het gevolg. Ken van Rooijen wist dankbaar gebruik te maken van deze mogelijkheid. De keeper van Waterwijk werd vakkundig de verkeerde hoek ingestuurd. 1-1. IJFC kon echter maar kort genieten van deze gelijkmaker want na een vrije trap weet Waterwijk de afgeslagen bal buiten bereik van Mike Maaswinkel in het IJFC doel te schieten. In deze fase loopt IJFC achter de feiten aan en mocht het blij zijn dat de score beperkt was gebleven tot 1-2.

Dan volgde de 30 minuut waarin de wedstrijd een heel ander gezicht kreeg. Een speler van Waterwijk krijgt direct rood, nadat scheidsrechter Appel terecht een natrappende beweging constateert. Hij stond er kort op. In verloop van 1ste helft komt IJFC wat beter in zijn spel zonder verder tot grote kansen te komen. Het overwicht van Waterwijk is verdwenen. Rust: 1-2

In 2e helft waarin Stefan de Wit de plek innam van Dwight Vlijter wordt duidelijk dat Waterwijk meer inzakt en gokt op een snelle counter. IJFC kwam beter in het spel en neemt het initiatief. Aanval op aanval golfde op het doel van Waterwijk.  In de 52e minuut de bevrijdende gelijkmaker. Marc van de Klij bediende Jelle Eissens en met een gemakkelijke kopbal en mistasten van de uitlopende Waterwijk keeper, scoorde Jelle, de  op dat moment verdiende 2-2.

Een minuut later is het weer prijs voor IJFC. Ken van Rooijen stapt heel bewust over een goede voorzet van Jelle Eissen en stelt hiermee in staat Tim van de Brugge op een eenvoudige wijze de 3-2 aan te tekenen. IJFC is in deze fase veel beter en Waterwijk spelend met 10 man heeft nog maar weinig in te brengen. IJFC verzuimt in deze fase echter door een extra doelpunt de wedstrijd in het slot te gooien.

In de 80e minuut een hectisch moment. De uitstekende leidende scheidsrechter Appel, ziet een duidelijke handsbal van de spits van Waterwijk over het hoofd. Hij ging ook niet op vlagsignaal van de grensrechter in… aanvoerder Jeffrey Stigter moest ten koste van een professionele rode kaart redding brengen, geen zware overtreding, maar wel een doorgebroken tegenstander.

Waterwijk bracht een extra aanvaller, gooide alles op de aanval en IJFC krijgt het nog zwaar in de slotminuten.

In de absolute slotfase volgt dan de bevrijding als de prima invaller Shane Koppenhol met een subtiel passje over zijn directe tegenstander,  de uitstekend spelende Tim van de Brugge in stelling brengt die met een mooi boog balletje de wedstrijd definitief beslist: 4-2

IJFC speelde de wedstrijd verder goed uit en pakte drie belangrijke punten. Voor de neutrale toeschouwer was het een fantastische open wedstrijd.

IJFC staat op dit moment op de 4e plaats met 9 punten uit 4 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt IJFC uit bij de Meern om half drie. De Meern speelde knap gelijk bij FC de Bilt, staat op de 5e plaatsen heeft 1 punt minder dan IJFC , maar wel een wedstrijd meer. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden.