IJFC heeft wind tegen en verliest met 1-0 tegen Lopik

Lopik 1

1 - 0

2e klasse B

9 februari 2019 14:30

Onder vreemde omstandigheden met een extreme wind die vol op het veld stond, hebben Lopik en IJFC er geen wedstrijd van kunnen maken. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Lopik iets beter met de omstandigheden omging, maar na afloop was iedereen het ermee eens dat dit niets met een wedstrijd te maken had. Beide keepers, Ben van Breukelen en Twan Schimmel  konden uittrappen bijna niet nemen, omdat de bal telkens wegrolde en een aantal keren werd de doeltrap door de wind zelfs getorpedeerd tot corner.

IJFC startte met de volgende samenstelling:  Ben van Breukelen, Gerben Renes ( 75 Shane Koppenhol ), Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Marc van der Klij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen, Nino Poeketi ( 61 Jelle Eissens) , Erwin van Soolingen en Tim van de Brugge.

IJFC speelde de eerste helft met wind mee en probeerde voetballend het doel van Lopik te bereiken. Toch was het Lopik dat de eerste kans creëerde. Gerben Renes moest ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken. IJFC was uiteraard sterker met de wind in de rug, maar het duurde tot de 28e minuut voordat IJFC echt gevaarlijk werd. Eerst schoot Ruben van Rooijen een vrije bal vanaf de rand 16 meter hoog over, maar nog geen minuut later schoot Matthijs van Geffen van 20 meter snoeihard richting de kruissing. Keeper Schimmel reageerde katachtig en tikte de bal met zijn vingers tegen de onderkant lat. Pech voor IJFC. In de 37e minuut kwam opnieuw Matthijs van Geffen vrij voor de goal, maar zijn inzet verdween over de lat.

IJFC kreeg voldoende corners om gevaarlijk te worden, maar die waren of te hoog of achter. In de 38e minuut opnieuw een mooie kans voor IJFC. Nino Poeketi ( weer terug na een langdurige blessure ) schoot de bal in de verre hoek, maar opnieuw was het Schimmel die met zijn been redding bracht. Rust 0-0.

De tweede helft uiteraard meteen druk van Lopik. Zij tapte duidelijk uit een ander vaatje en hadden opdracht gekregen om zoveel mogelijk te schieten met wind mee. Dat leverde in de eerste tien minuten direct twee goede schoten op, maar keeper Ben van Breukelen redde twee keer fraai met een goede safe. In de 66 minuut sloeg toch het noodlot toe voor IJFC. Bij een afgeslagen corner werd Jacco Borst volledig vrijgelaten. Uit de draai schoot hij de bal onhoudbaar in de verre hoek. 1-0.

Aanvoerder Jeffrey Stigter spoorde zijn mannen aan om er een tandje bij te zetten. IJFC zette wat meer druk naar voren en dat resulteerde in een aantal kansen voor IJFC. Uit een goede voorzet van Ruben van Rooijen, schoot Jelle Eissens de bal in een keer uit de lucht, precies op de vuisten van keeper Schimmel, die de bal alleen maar gehoord en uiteindelijk gevoeld had. Aan de andere kant kwam IJFC goed weg, toen Marc Broekhuizen een bal vanuit het eigen strafschopgebied wegtrapte, maar daarbij IJFC keeper Ben van Breukelen bijna verraste omdat de de bal door de wind gedragen werd. Ben kon de bal nog net corner tikken. IJFC ging alles op alles spelen. Een extra aanvaller, Shane Koppenhol, voor een verdediger. Dat resulteerde nog in twee grote kansen voor IJFC via Jellen Eissens en een goed schot van Matthijs van Geffen, maar gescoord werd er niet meer. Het bleef waaien en nog harder  waaien waarbij voetbal niet mogelijk was,  totdat scheidsrechter Bos uit Hoofddorp voor het einde van de wedstrijd floot. De teleurstelling was enorm aan IJsselsteinse kant. De derde nederlaag op rij en dat houdt in dat IJFC ook nog omlaag moet gaan kijken. Het heeft tegen FC de Bilt en afgelopen dinsdag tegen DHSC laten zien dat het uitstekend kan voetballen.  Tegen BFC en Lopik was het wat minder, maar we hopen dat het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra de draad weer oppakt en weer vol aan de bak gaat.

Dat zal aanstaande zaterdag moeten gebeuren tegen TOV uit Baarn. TOV zit op dit moment in een flow en won afgelopen zaterdag knap van Loosdrecht . Hopelijk weer onder normale omstandigheden De wedstrijd begint om half drie op Sportpark Groenvliet. We hopen op veel steun van de IJFC supporters.