49'

2e klasse 10

6 oktober 2018 12:00

Marco Jongerius

Vandaag was een bijzondere dag in een aantal opzichten, we waren team Vd week en mochten de pupil van de week leveren, ( Faisel). Hij mocht het veld betreden met de selecties van IJFC en FC Delta sports ’95. Zijn teamgenoten hebben hem verwelkomd met zwaaiende vlaggen op het veld, desondanks ging de wedstrijd helaas verloren, zie foto. Tijdens de wedstrijd IJFC 1 zaten zij op de tribune hun club aan te moedigen. In de rust mochten we penalty’s nemen op de reserve keeper. Ik had een weddenschap afgesloten want ook de coach mocht er een nemen. De druk was groot.... maar de bal lag mooi in het netje in de verre hoek!. Bedankt Ton Schoonenberg voor de leuke middag!!. Weer een geweldige invulling voor de jeugd, de jongens en Faisel in het bijzonder hebben genoten.

De jongens zouden zoals vorige week werd aangekondigd verrast worden. En hoe!? het team is volledig aangekleed en lopen er sinds kort als ware profs bij. Speciale dank aan de trui sponsor, John van Dijk ( www.vandijk-schilderwerken.nl) en aan Hafid Eddaoudi voor de voetbaltassen van (www.mogadorcosmetics.nl) de jongens zijn zo trots als een pauw, en daar doen we het tenslotte voor. Ook een woord van dank aan Ali voor zijn bijdrage voor de inloopshirts & sokken dit geldt ook voor ondergetekende.

Je zou het haast vergeten, maar naast al deze randzaken was het vandaag ook “business as usual“ er diende vandaag tenslotte ook nog gevoetbald te worden. Onze 2e ( competitie) thuiswedstrijd van het seizoen. Arne kon er niet bij zijn hij is geveld door de griep, beterschap! Luuk was bereidt ons te helpen aangezien Faisel de tweede helft nauwelijks kon spelen ivm andere verplichtigen en we anders geen wissel zouden hebben, bedankt Luuk!

PVCV JO12-1 uit Vleuten was onze tegenstander. Onder heerlijke weersomstandigheden was het goed vertoeven op sportpark Groenvliet. We begonnen sterk aan de wedstrijd dit resulteerde in een mooie pass van Damian op Noah die diep werd gestuurd de aanvaller nam de bal in de loop mee en schoot deze in de verre hoek beheerst binnen, 1-0. Niet veel later belandde de bal in de voeten van Faisel hij bedacht zich geen moment en schoot de bal tussen de palen, 2-0. Door een persoonlijke fout wisten de bezoekers terug te komen in de wedstrijd, 1-2. Paar minuten later was het wederom Noah die de bal kreeg aangespeeld en het net liet “ bollen” met een schot, 1-3. De aanvaller had de smaak duidelijk te pakken en scoorde niet veel later zijn hattrick met een prachtig & weergaloos afstandsschot, 1-4. Vlak voor rust bepaalde een PVCV speler met een eigendoelpunt de ruststand op, 1-5.

Voor het eerst in deze samenstelling c.q systeem/ tactiek of hoe je het ook noemen wilt gespeeld, dit doet immers recht aan de kwaliteiten van deze jongens. Damian & Gerald voelde zich als een vis in het water op hun positie. Gerald werkte hard als schaduwspits en kwam in kansrijke positie het ontbrak aan wat geluk in de afronding. Volgende week gaat het ongetwijfeld wel lukken. Chris & Dylan verzorgde beide de opbouw van achteruit en schakelde hierbij hun mannetje vakkundig uit. Lucas maakte als aanvaller toch de mooiste en effectiefste soloactie van de wedstrijd een mooie (sleep) panna en vervolgens de assist op Toine! Onze aanvoerder die zijn eerste doelpunt van dit seizoen wist te maken. Damian( 2x) Lucas & Noah beide nog 1x namen de overige doelpunten voor hun rekening de tweede helft en hiermee definitief de einstand wisten te bepalen, 11-1. Simon voetbalde leuk mee & kwam een aantal x tijdig zijn doel uit, om een tegendoelpunt te voorkomen. Daarnaast heb ik mooie combinaties (driehoekjes) gezien naast prachtige individuele soloacties, al dienen een aantal spelers de bal eerder af te spelen naar hun vrijstaande medespeler(s)!.

Tactisch is er nog wat werk te verzetten maar we boeken progressie. Het elkaar coachen gaat al stukken beter. Volgende week ongetwijfeld meer tegenstand.

Sportieve groet, Rachid. Job well done and Will be continued.