OSM '75 JO12-3

5e klasse 10

27 oktober 2018 8:30

Ruud van Eijk

Op een druilerige, (te) vroege morgen begonnen we aan onze wedstrijd tegen OSM uit Maarssen. Niels zit lekker in Spanje, dus we hadden vandaag maar 1 wissel. Deze tegenstander had nog de volle buit gehaald uit de voorgaande wedstrijden en om ze voorbij te gaan, telde alleen een zege. Die zege kwam er ook met 6-4, maar lange tijd zag dat er niet naar uit.

Ons veldspel was van begin af aan verzorgd en goed. We tikten de tegenstander weg en kregen meteen goede kansen. Echter de tegenstander was ook dreigend met het spelen van “de lange bal”. We hadden het hier heel lang lastig mee, omdat we de ballen lieten stuiteren, die op het natte veld dan ver doorschoten en voor gevaarlijke situaties zorgden voor de goal van Mike.

Toch vonden wij als eerste het net. Soufian brak door op de rechter flank en gaf de keeper met een hard en laag schot in de verre hoek het nakijken. De keeper van OSM speelde een fantastische wedstrijd en was sterk bij hoge ballen en bij 1-op-1 situaties. Vlak voor het einde van het eerste kwart moesten we de gelijkmaker incasseren. Een hoge bal stuiterde door en de spits van OSM was ons te snel af in een rommelige situatie voor de goal.

In het tweede kwart kregen we ook de 1-2 om ons oren. We hadden gezegd dat we de hoge ballen voor de stuit zouden proberen aan te pakken, maar dat moet je dan natuurlijk niet met 2 man tegelijk doen. Altijd één verdediger naar de bal en één verdediger in de rugdekking. Toen 2 van onze verdedigers de bal niet raakten, kon de spits van OSM zo doorlopen en de 1-2 scoren. Net voor de rust maakten we weer gelijk. Na een mooie combinatie tussen VietAn en Mats, vuurde Mats een laag en hard schot af. De keeper van OSM kon nog redding brengen in 1ste instantie, maar de rebound was voor Joep, die scoorde met zijn rechter.

In het 3e kwart kwamen binnen 2 minuten met 2-4 achter. Eerst verkeek Mike zich op een lage voorzet, waardoor de bal knullig in ons doel verdween. Daarna verdedigden we niet goed uit en speelde we zelf de bal naar een aanvaller van OSM, die dit buitenkansje met beide handen aangreep.

Geweldig was het om te zien dat jullie elkaar aankeken en elkaar oppepten. Dit gaan we echt niet verliezen, straalde er van jullie af. We kregen super kansen en VietAn verscheen 2x alleen voor de keeper. Net toen het leek dat het niet meer zou gaan lukken, scoorde Maarten op zijn verjaardag (zoals hij vooraf had beloofd) met strak en laag schot de 3-4. Toen het meteen na de aftrap al 4-4 werd door een geweldig afstandsschot van Mattéo in de verre kruising, wisten we het al. Deze pot is voor ons.

In het 4e kwart wisten we de lange ballen van OSM wel goed te verdedigen. Jordi en Lars hadden goed geleerd en pakten nu om beurten de hoge bal aan, terwijl de ander goede rugdekking gaf. Het was Soufian die met z’n 2e goal ons op een 5-4 voorsprong bracht. Direct uit de draai schoot hij weer laag en strak binnen. Soufian liet zien hoe de keeper van OSM het best verschalkt kon worden. Joep zette de kers op de taart door met een slim tikje voor de neus van de keeper de 6-4 te maken.

Wat een teamprestatie. Iedereen heeft gestreden en niemand liet z’n kop hangen toen het tegenzat. Na tegengoals pepten jullie elkaar juist op en jullie vierden elke goal samen. Zo hoort dat in een team en zo gaat iedereen beter spelen. Dat maakt mij reuze trots.