3e klasse 8

1 december 2018 11:45

Jasper van Muijden

Vandaag een leuk potje tegen Sporting uit Utrecht, thuis op ons eigen prachtige sportpark Groenvliet.
De meiden begonnen heel sterk aan de wedstrijd en gaven Sporting geen ruimte om in hun spel te komen.
Daar was afgelopen week op getraind, gelijk druk zetten en samen spelen als team!
Dat resulteerde in een vroeg doelpunt van Fae, die met een lage harde schuiver de 1-0 binnen schoot.
De meiden gingen door wat resulteerde in de 2-0 van Fae wat eigenlijk een hoge pass was op Lisa de spits.
Deze ging door de handen en benen van de keepster van Sporting in de goal.
Nog steeds kreeg Sporting geen ruimte van de meiden van IJfc, die goed vanuit de positie speelden.
Halverwege de eerste helft werd het nog 3-0, ook weer een harde schuiver in de hoek van Fae.
Door de ijzersterk spelende verdedigers Julia, Jasmijn en Dewy kwam Sporting de hele eerste helft niet bij het doel van onze keepster Kelsey.
Het resulteerde in nog een paar kansen met als hoogtepunt dat Lisa nog 2 maal dichtbij was, maar helaas de 2 maal de paal raakte.

2e helft werd de gevoelstemperatuur kouder door het straf windje wat op stak, dit kwam het spel niet ten goede.
IJfc werd steeds slordiger doordat alle meiden vonden dat het te makkelijk ging en iedereen ging door elkaar lopen.
Hierdoor kon Sporting er wel uit kon komen en gevaarlijk worden.
Ook nu kregen we nog een paar kansjes waar ook het vierde of vijfde doelpunt had kunnen vallen.
Lisa, Lotte, Romi en Anouk kwamen nog in scoringspositie maar schoten helaas steeds op de keeper.
Een van de weinige hoogtepunten in de 2e helft was de supersprint en verdedigende actie van Dewy, die helemaal van rechts naar links een sprint nam en de bal nog van de voet van een doorgebroken speelster van Sporting kon verdedigen.
Helaas viel vlak voor tijd nog een doelpunt voor Sporting, door nonchalance van het hele team, eindtand 3-1.
Een hele goede 1e helft en een wat mindere 2e helft, maar toch de 5e overwinning van het seizoen!
Nu op na de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan mogen de ouders en meiden zeer trots zijn op wat ze deze eerste seizoenshelft bereikt hebben.