Meern De MO11-4

19 januari 2019 11:45

Vandaag de eerste wedstrijd van 2019.
Op een koud maar zonnig sportpark Goenvliet, waar toch veel supporters afkwamen op de oefenwedstrijd tegen de Meern.
Na een winterstop en de feestdagen, hebben de meiden de oliebollen en al het andere lekkers er weer afgetraind en waren klaar voor de wedstrijd.
Het begin was zeer sterk en de meiden voetbalde goed, mooie aanvallen en een aantal kansen.
Halverwege het eerste kwart kwamen we op voorsprong, 1-0 door een mooie aanval en afgerond door Anouk die de bal strak langs de keepster van de Meern schoot.
Na vervelend blessure leed (enkelband) van Wiesanne in het begin van het seizoen,
speelde ze haar eerste minuten en haar eerste actie was een uitbraak, die helaas gekeerd werd door de keepster.
De meiden ging door met goed spelen en creëerde nog een paar kansen.
De Meern voetbalde leuk mee en kregen ook een paar kansjes, door onoplettendheid van de meiden.
Keepster Noa pakte in het 2e kwart een zeer goede bal, ze kwam goed uit en stopte een hard schot en klemde deze in 2e instantie.
De toeschouwers gaven haar een terecht applaus, ook van de tegenstander.
Helaas vlak voor rust werd het helaas toch 1-1 na een uitval van de Meern.

De 2e helft was nog steeds koud op ons prachtige sportcomplex.
De meiden hadden daar last van en gingen minder spelen, wat de Meern veel kansen verschafte.
Vlak na rust werd het 1-2 door niet helemaal kordaat optreden van de verdediging.
Het niveau werd er niet beter op, het leek of de meiden meer van het zonnetje genoten,
waardoor de meern uit kon lopen naar 1-4.
Daarna werd IJFC weer sterker en maakte Fibi, na een mooie aanval, nog 2-4.
Daarna zetten ze nog aan en gaven ze veel druk op het vijandige doel.
Lisa schoot nog met een leep balletje op de paal en er werd nog in het zijnet geschoten na een mooie uitval.
De meiden gingen meer naar voren, in plaats van ook hun plaats opzoeken, zodat het middenveld open lag en de Meern nog op 2-5 kwam.
Dat was ook de eindstand, helaas een verlies maar een nuttige wedstrijd.
Volgende week weer voor het echie, van de week gaan de meiden er weer fanatiek tegen aan.