9 - 4

IJFC MO11-1

3e klasse 8

6 april 2019 10:00

Vandaag voor onze meiden een wedstrijd tegen Renswoude op een mooi sportpark de Horst.
De meiden hadden er zin in, het was wel kouder dan we gehoopt hadden.
De wedstrijd begon wel goed, Renswoude had wel wat grotere oudere meiden in het veld.
Maar onze meiden deden het niet slecht, en probeerde lekker combinatie voetbal te spelen.
Halverwege het eerste kwart kwam Renswoude toch op 1-0 en de 2-0 viel gelijk daarna.
De meiden waren toch wel een beetje onder de indruk van het fysiek van Renswoude en lieten zich iets te makkelijk wegzetten in sommige situaties.
Maar toch lieten ze mooie acties zien, mooie passes en wilden aanvallen en scoren.
Ook Renswoude bleef voetballen en de 3-0, 4-0 en 5-0 volgde snel op.
Maar tegen het einde van de eerste helft deden de meiden toch iets terug.
Een mooie aanval en heerlijk afgerond door Anouk! 5-1.
De meiden en alles wat IJFC een warm hart toedraagt waren intens blij en vierden het doelpunt uitbundig!!!
IJFC ging verder maar Renswoude gooide gelijk een paar grotere meiden erin en voor de rust  werd het helaas nog 6-1 en 7-1.

2e helft begon maar de meiden waren nog in rust en gelijk viel de 8-1 en niet veel later viel de 9-1.
Toen waren de meiden het zat en gingen er nog een tandje bij zetten.
Renswoude kwam er wel uit maar de aanvallen werden steeds ternauwernood onschadelijk gemaakt.
Toen brak het laatste kwart van de wedstrijd aan!!
IJFC werd sterker en Renswoude liet het afweten, en daar wisten de meiden wel raad mee.
Een mooie aanval die via Lotte bij Fae terecht kwam en deze zeer fraai afrondde, ook nu was het gejuich in de wijde omtrek te horen.
Renswoude was er zeker van onder de indruk en wist even niet wat ze moesten.
Daar was weer een mooie steekpass van Anouk die bij Fae kwam en 1 op 1 met de keeper bekwaam afrondde.
En weer een mooie steekpass van Fae op Anouk die alleen werd weggestuurd, maar op het moment suprême werd haar net een voet dwars gezet.
Renswoude wist even niet meer waar ze het zoeken moest en kon geen vuist meer maken.
IJFC kreeg nog mooie kansen die helaas steeds net niet werden afgemaakt.
Maar daar gingen ze weer en daar was Fae voor de hattrick, een mooie droge knal, 9-4.
Ook nu werd dit doelpunt erg enthousiast bejubelt, en gingen er geruchten op van "het zal toch niet".
En weer een mooie aanval deze keer was het Fibi die afdrukte.... oei buitenkant paal!!
De meiden waren echt helemaal los en ook de supporters werden steeds enthousiaster!
Helaas was de tijd te kort en kwam Renswoude met de schrik vrij!
Het eindigde 9-4, wat inhoudt dat IJFC de 2e helft met 2-3 gewonnen heeft.
De meiden liepen met opgeheven hoofd het veld af en hebben toch laten zien wat ze kunnen... lekker voetballen!
Dit nemen we mee en gaan dit weer proberen verder uit te bouwen en zorgen dat we nog beter worden!
Volgende week een thuiswedsriijd om 11,45 uur, komt allen deze toppers aanmoedigen en aanschouwen! Dat verdienen ze en geeft ze een enorme boost.