Kampong MO11-2

3e klasse 8

9 maart 2019 8:30

Wim van Eijk

Vandaag een vroege wedstrijd tegen Kampong, maar op een mooi droog sportpark Groenvliet.
De meiden en begeleiding moesten vroeg uit de veren en wilden er iets moois van maken.
De wedstrijd begon aardig, ging gelijk op met een paar kansjes over en weer met ook mooie reddingen van de keepsters.
Halverwege de eerste helft kwam Kampong toch op voorsprong door een droge schuiver in de lange hoek.
De meiden waren hiervan aangeslagen en kregen het niet voor elkaar om hun niveau te halen, wat ze zo goed kunnen, waardoor de 0-2 ook vrij snel op het scorebord stond.
Het spel was erg statisch en ze begrepen niet altijd wat er van elkaar verwacht werd.
Dat kwam het spel niet ten goede, ze wlden wel maar het ging helaas niet.
Rust stand 0-3. De 0-3 is wel een vermelding waard, een schitterende aanval welke heel mooi afgemaakt werd door Kampong.

Tweede helft wilden de meiden het tij gaan keren, maar het werd al snel 0-4 waaroor de koppies een beetje gingen hangen.
Toch bleven ze het proberen maar het wilde allemaal niet lukken.
De laatste kleine pauze, vroeg de trainer/coach aan de meiden of ze wilden nadenken over wat ze deden. De meiden wisten het ook gelijk, het zijn intelligente toppers.
Het laatste kwart werd aangevangen en ineens was het er weer.
De meiden gingen sleuren en werken en gaven de tegenstander geen ruimte.
Het is ons veld en wij laten zien wat we kunnen!!! Dat was van de gezichten af te lezen!
De ene na de andere aanval werd nu gevaarlijk en een afgeweerd schot werd door Anouk verwerkt tot een doelpunt! 1-4!
Nu waren ze los en gingen ze er tegen aan! Nog meer druk op de tegenstander en voor het doel en op het doel schieten.
Daar was de 2-4 een prachtige harde knal in de kruising van Fae, de meiden waren er erg blij mee. Iedereen kwam de doelpuntenmaakster feliciteren.
De coach gooide er een extra spits bij om iets te forceren, wat betekende dat er achterin iets meer ruimte kwam.
Ze gingen ervoor, maar helaas brak Kampong toch nog 2x uit en maakte helaas nog 2 doelpunten. Wat de einduitslag van 2-6 betekende.

Helaas een verlies, maar we houden het laatste kwart in ons hoofd, wat een 2-2 is geworden.
Dit gaan we volhouden en de komende wedstrijden en trainingen doorzetten.

Daarna met alle meiden en vrouwen van IJFC op de foto, wat weer een mooie promo oplevert om het vrouwenvoetbal nog meer op de kaart te zetten!