4 - 2

IJFC MO11-1

3e klasse 8

2 februari 2019 10:00

Vandaag de eerste competitie-wedstrijd tegen UVV op een koud en kletsnat sportpark "de Paperclip".
De wedstrijd begon gelijkwaardig en redelijk statisch.
Er werd door de meiden goed verdedigd en leuke aanvallen opgezet vanaf de zijkanten.
Een paar kansjes voor beide doelen.
Halverwege de eerste helft kwam UVV op voorsprong na een afgeslagen aanval van IJFC.
De meiden lieten het er niet bij zitten en gingen met veel vertrouwen op jacht naar het doel van de tegenstander.
Helaas kwamen ze steeds net te kort om in scoringspositie te komen voor het vijandelijke doel.
Het werd tegen het einde van de eerste helft 2-0 voor UVV, na een discutabele beslissing van de scheidsrechter, Noa (keepster) werd gehinderd bij het uitrappen.
Ruststand 2-0.

De 2e helft begon voortvarend voor IJFC, de meiden gingen er vol tegenaan en lieten mooie aanvallen zien.
De meiden toonden de juiste mentaliteit en knokten voor elke meter.
Het werd een heerlijke wedstrijd met goed spel en gaan voor elke bal.
De rotsen in de branding Fibi, Dewy en Julia (die speelde als een Italiaase verdediger)  hieden alles achterin tegen en gaven de ballen aan de middenvelders.
Wat uitmondde in een goede aanval en uitblinker Anouk maakt de 2-1, de aansluitingstreffer, met een mooi schot langs de keeper.
Het juichen was nog mooier met een mooie zijwaartse schuiver!!!!
UVV was de weg volledig kwijt, en de meiden gingen op jacht naar de gelijkmaker.
Zes minuten na de aansluitingstreffer scoorde Fae, die goed speelde als mid mid en een paar mooie passes gaf, de 2-2 met een mooie droge knal in de hoek!
Daarna wisselde UVV 3 speelsters die fysiek groter waren dan onze toppers.
Ze deden er niet voor onder maar waren toch onder de indruk.
De meiden kregen het kouder en kouder en helaas vlak voor tijd viel de 3-2 vanuit het niets. En door niet helemaal oplettende verdediging was ook daar de 4-2.
De eindstand 4-2!

Meiden hebben weer top geknokt en we gaan op deze weg verder! Onze Toppers!