Vreeswijk MO11-2

3e klasse 8

9 februari 2019 11:45

David Heukers

Vandaag een wedstrijd tegen Vreeswijk op een winderig maar zonovergoten sportpark Groenvliet.
De meiden startten erg sterk, vol energie en druk op de tegenstander, wat mooie aanvallen opleverde via de zijkanten.
De meiden hadden getraind op het vastzetten van de tegenstander, waardoor Vreeswijk eigenlijk geen enkele kans had om door te breken.
Dit resulteerde al vrij snel in de 1-0 van Fae, na een mooie pass van de zijkant, schoot zij bekeken binnen. Ze bleven druk houden, wat snel weer een foutje achterin van Vreeswijk opleverde, en Fae de bal hoog in de touwen schoot!  Weer bleven de meiden druk houden, wat na een mooie aanval een doelpunt opleverde van Anouk, die alleen op de keeper werd gestuurd en de bal langs de doelvrouw schoot. Het hield niet op, de meiden hadden energie te over en bleven lekker combineren en aanvallen via de zijkanten. Daar was de 4-0 ook van Anouk die bekeken binnen schoot na een goede pass.
Paar minuten voor de rust kon Vreeswijk eindelijk wat laten zien en liet de verdediging even een steekje vallen, maar daar was onze keepster Noa nog met een mooie redding.
Nog een paar mooie schoten die net naast gingen en net niet waren.
Toch verslapte de aandacht een beetje en kwam Vreeswijk 5 minuten voor rust, door niet sterk verdedigen op 4-1.  Jammer, maar niet getreurd want daar was weer zo'n aanval en Anouk kon de 5-1 vlak voor rust inschieten. Zoals altijd kwamen de meiden samen om met de doelpuntenmaakster even te knuffelen, echt teamgevoel!
Rust 5-1 voor en een goede eerste helft.

2e helft startten we niet slecht, maar je ziet toch dat er wat nonchalance in de ploeg sluipt.  De meiden bleven lekker aanvallen en dat resulteerde snel in de 6-1 van Lotte die via een been van een Vreeswijkse verdedigster binnenrolde. Nu wil iedereen scoren en word het rommelig, waardoor er achterin vaak vergeten word om je vrouwtje (mag geen mannetje zeggen van de meiden, we zijn vrouwtjes) in de gaten te houden. Wat dan weer de 6-2 opleverde. Nu was IJFC wel veel sterker dan Vreeswijk en kwam de overwinning niet in gevaar. Ze blijven toch leuke aanvallen opzetten en kregen mooie schietkansen. Eén op de paal en één net naast, dan weer over! Ook Vreeswijk had nog een paar aanvallen, die proffesioneel onschadelijk werden gemaakt door onze verdedigsters. Vlak voor tijd na al 3x te hebben geprobeerd van afstand te schieten, dan toch de 7e en tevens 3e doelpunt van Fae. Nog een aanval en dan fluit de goedleidende scheidsrechter, die de VAR niet nodig had! Deze overwinning was een teamprestatie, top gespeeld!

Yes, de eerste overwinning van 2019 is een feit, en de meiden waren er erg bij mee.
Nu weer even een break tot 9 maart, volgende week gaan we lekker bootcampen met speelsters en ouders. Dan komen er meer overwinningen en werken we aan de conditie en teamgeest! Toppers we gaan ervoor, als we blijven werken voor elkaar!