11'
Onbekend (solo)

2e klasse 02

9 maart 2019 11:15

Op een winderig sportpark en een prima bespeelbaar speelveld (kunstgras) mochten we het wederom in een uitwedstrijd opnemen tegen VSV Vreeswijk, JO12-1. De vorige editie ( beker) verliep allesbehalve sportief, vandaar dat de club een ervaren senior scheidsrechter aanstelde om deze wedstrijd in goede banen te leidden. Het werd een fel maar zeker een faire duel. De complimenten aan het adres van de arbiter voor zijn optreden is zeker op zijn plaats,  ze kunnen nu eenmaal niet alles waarnemen zeker zonder backup van een VAR die ze hierbij ondersteunt :). Arne was vandaag afwezig, gelukkig was Simon weer hersteld van een blessure waardoor we zonder wissels aan de start verschenen. Voor de laatste 30 minuten werden Luuk en Sepp overgevlogen vanuit Houten, bedankt jongens!. IJFC begon  sterk aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in een openingsdoelpunt van Faisel na mooi voorbereidend werk van de sterk acterende en opkomende Chris, die handig gebruik maakte van de open ruimte. Vreeswijk wist in deze aftastende fase wat kansen te creeeren door defensief ijzersterk inzet van het gelegenheidsduo Damian en Toine, werden deze aanvallen direct onschadelijk gemaakt. In de 11e minuut werd Noah diep gestuurd vanaf eigen helft, na zijn directe tegenstander uitgespeeld te hebben versnelde hij zijn pas met in zijn kielzog een aantal achtervolgers die hem op de hielen zaten, hij bleef koelbloedig en wist de 2-0 op het scorebord te brengen. Niet veel later was het wederom Noah die ondanks dat er een overtreding op hem werd begaan, sterk op de been te blijven, en zijn actie kon voortzetten richting vijandelijk doel, i.p.v. voordeel te geven floot de leidsman en kende hij IJFC een directe vrijetrap toe waardoor ons een scoringskans werd ontnomen de vrijetrap die hierop volgde (Noah) ging rakelings langs het doel. In het 2e kwartier een sterker spelend Vreeswijk echter onvoldoende om het onze boys echt lastig te maken. Hoogtepunt was een mooie crossbal van Damian op de vrijstaande Faisel laatstgenoemde nam de bal prachtig aan,  zijn inzet ging helaas voorlangs, prima aanval!. Met deze tussenstand gingen we rusten. Het 3e kwartier eenzelfde spelbeeld, echter nu met wind tegen wat het spel er niet eenvoudiger opmaakte. Toine moest veelvuldig de achtervolging inzetten omdat zijn medespelers door de wind de bal verkeerd inschatten. Ondanks dit gegeven voetbalden wij op de helft van de tegenstander en hadden we moeten uitlopen qua score maar de bal wilde er simpelweg niet in. Na een schitterende solo van Lucas werd er een overtreding op hem begaan, dit werd bestraft waardoor Damian achter de bal ging staan voor een directe vrijetrap, hij krulde de bal mooi over de muur heen,  zijn inzet belandde helaas op de lat. Lucas en Gerald kregen mooie kansen na goed voorbereidend werk van Faisel, pech in de afronding stond een treffer in de weg, volgende x ongetwijfeld wel “raak”. Het laatste kwartier werd het tempo opgevoerd, met mooie combinaties en loopacties tot gevolg, voorin waren de balvaardige jongens hun tegenstanders te vlug af. In de laatste minuut een overtreding op Gerald die doorgebroken was en een op een stond met de keeper hij werd duidelijk opzettelijk vastgehouden de scheidsrechter floot hier jammerlijk niet voor, waarbij een penalty gerechtvaardigd zou zijn geweest. Een verdiende overwinning met bij vlagen zeer goed spel, complimenten!!. Job well done and Will be continued. Sportieve groet, Rachid.