2 - 1

1e klasse A

5 oktober 2019 14:00

C.P. Nieuwland

Na de gestaakte wedstrijd van vorige week staat vandaag de uitwedstrijd tegen het talententeam van ST Sparta/JVOZ VR1 op het programma. De thuiswedstrijden worden veelal in het stadion van Sparta Rotterdam gespeeld. Zo wordt deze wedstrijd dus in een echt stadion gespeeld: Het Kasteel in Rotterdam. Het jonge team van de tegenstander heeft de eerste 2 wedstrijden verloren en dus hebben beide teams nog 0 punten.

Bij de opkomst van de teams uit de catacombe worden de speelsters van Sparta begeleid door een jeugdteam. Deze meisjes worden de ballenmeisjes gedurende de wedstrijd. Direct na de start zien we twee teams die aanvallend willen voetballen en zo krijgen beide teams in de eerste minuten al een corner. De thuisploeg krijgt meer grip op het spel en creëert daardoor enkele kansen, maar weet nog niet te scoren, mede door goed keeperswerk van Tamara. IJFC speelt veel op buitenspel waardoor het speelveld klein is en de tegenstander regelmatig probeert de snelle spitsen in stelling te brengen met lange ballen achter de verdediging. Na bijna een half uur valt het eerste doelpunt, een mooie aanval van Sparta wordt afgerond met een schot: 1-0. Het harde werken van IJFC leidt niet tot kansen en vlak voor rust wordt een snelle uitbraak van Sparta beloond: 2-0 en zo wordt er ook gerust in deze mooie ambiance.

Het publiek wordt in de rust vermaakt door de ballenmeisjes, die net als bij eredivisiewedstrijden, penalty’s nemen.

IJFC start na rust in dezelfde formatie en speelt nog compacter. Dit heeft gelijk effect want in de 47ste minuut kan Laura een bal onderscheppen en direct scoren: 2-1 en brengt zo de spanning weer terug in de wedstrijd. Het hoge tempo zorgt ervoor dat IJFC meer balbezit heeft en ook enkele kansen. Na een kwartier houdt Tamara IJFC in de wedstrijd door bij een snelle counter de bal in een 1 op 1 situatie met een katachtige reactie te stoppen. In het laatste half uur gaat de zon schijnen en worden langs de kant inmiddels de voorbereidingen getroffen voor de avondwedstrijd. In de 78ste minuut raakt Laura geblesseerd en kan niet verder en zo moet IJFC met 10 vrouwen de wedstrijd uitspelen. Ondanks dat IJFC met één speelster minder speelt zijn de beste kansen voor IJFC, maar als de goed leidende scheidsrechter na 54 minuten affluit staat IJFC met lege handen. Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien in een unieke omgeving. IJFC heeft de eerste helft verloren en de tweede helft gewonnen, maar nog steeds 0 punten.

Frappant detail is, dat de avondwedstrijd Sparta - FC Twente ook eindigt met een 2-1 uitslag voor de thuisploeg.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Sportclub Monster.