1e klasse A

7 december 2019 14:30

T.R. Bode (KNVB)

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen de koploper IJzendijke uit Zeeland op het programma. Zij staan ongeslagen bovenaan de ranglijst. De blessurebank is weer uitgebreid waardoor er ook vandaag maar 11 basisspeelsters kunnen worden ingezet.

In deze laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar laat IJFC zich van haar beste kant zien. Er wordt veel druk naar voren gezet door de snelle spitsen, waardoor de tegenstander moeite heeft om een aanval op te zetten. IJFC strijdt voor elke bal, waardoor het spel zich voornamelijk afspeelt voor het Zeeuwse doel. IJFC krijgt meerdere kansen via Lois, Iris, Ellen en Sophie, maar er wordt niet gescoord. De tegenstander heeft in de eerste 40 minuten maar één kans gehad die is ook nog ontstaan door een verkeerde terugspeelbal. Maar dan krijgt IJzendijke een onterechte vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het schot komt op de lat en vanuit de rebound wordt er gescoord: 0-1. Kort daarna komen de IJzendijkse dames op 0-2 door een snelle uitbraak. Op slag van rust nog een grote kans voor IJFC, maar wederom geen doelpunt. Zo wordt er met een 0-2 stand gerust, terwijl IJFC een 2-0 of 3-0 voorsprong had kunnen hebben.

Na rust eenzelfde beeld als voor rust. Een beter IJFC maakt het de koploper in de 1ste klasse erg moeilijk. In de 48ste minuut heeft IJFC een snelle counter via Lois op links. Zij speelt de bal naar de opkomende Kirsten die vanaf 20 meter de bal in het Zeeuwse doel schiet: 1-2. Dit geeft IJFC de kracht om door te gaan en de verdediging van IJzendijke dreigt te bezwijken onder de druk van IJFC. Toch wordt het 1-3 en kort daarna zelfs 1-4. IJFC geeft zich niet gewonnen en in de 70ste minuut onderschept Esmee de bal en speelt naar Iris. Zij gaat goed door en kan zo de 2-4 binnenschieten. Er is nog hoop!. Achterin gaat IJFC nu 1 op 1 spelen en Sharon schuift door naar voren. Dit slotoffensief levert wel kansen op maar geen doelpunten. Zo eindigt de wedstrijd in een 2-4 nederlaag.

IJFC had vandaag voor een stunt kunnen zorgen door de koploper te verslaan. Het goede spel is niet beloond. Volgende week revanche in de 2e ronde van de landelijke KNVB beker in het verre Oldenzaal tegen zondag 1ste klasser FC Berghuizen.