Verdiende winst IJFC tegen 1e klasser LRC 3-0

Groep 1 023

31 augustus 2019 14:30

G.J. Nefkens (KNVB)

Verdiende winst IJFC tegen 1ste klasser LRC 3-0

Op een zonovergoten sportpark Groenvliet heeft IJFC in de 1ste bekerwedstrijd direct een visitekaartje afgegeven door met duidelijke cijfers af te rekenen met LRC uit Leerdam. Behalve in de eerste minuten na rust waarin LRC ook wat kansen kreeg was IJFC over de gehele wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Goed combinatie voetbal onder leiding van de uitblinkende Ruben van Rooijen samen met goed georganiseerd en gedisciplineerd verdedigen en snelle verrassende  aanvallen waren voor de IJFC supporters zeer aangenaam te aanschouwen.

Opstelling IJFC; Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Dwight Vlijter (53e Marc van der Kleij), Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Nino Poeketi, Traves Wright (80e Joël Steigenga) , Youri de Kruijff (59e Luciano Poeketi)

Al in de 1ste minuut direct een 1ste kans voor de bedrijvige Jelle Eissens na een slimme pass van Erwin van Soolingen goed gered door de LRC keeper. IJFC ging fel van start en probeerde LRC direct onder druk te zetten. In de 7e minuut was al succes voor IJFC nadat Nino Poeketi dankbaar profiteerde van een foutieve terugspeelbal aan de kant van LRC en net eerder bij de bal was als de LRC keeper; 1-0

Na een klein half uur een gevaarlijke situatie voor het IJFC doel door een te korte terugspeelbal van Stefan de Wit maar Jeffrey Stigter wist samen met keeper Mike Maaswinkel redding te brengen.

Even later een snelle uitval waarbij Ruben van Rooijen met een slimme dieptepass debutant Traves Wright in kansrijke positie zette. Vanaf een meter of 35 probeerde Traves Wright de keeper te verschalken. Helaas verdween de bal net naast.

In de laatste minuten voor rust nog een 3 tal IJFC kansen. Eerst was er na langdurig balbezit over veel schijven 5 minuten voor rust een gekraakt afstandsschot van Ruben van Rooijen. Daarna een vlammend afstandsschot net naast van Nino Poeketi en tot slot van 1ste helft een goede schuiver van Jelle Eissens gered door de keeper.

Rust; 1-0 met de betere kansen van IJFC.

In begin 2e helft mazzel voor IJFC toen een LRC speler in kansrijke positie van dichtbij hard tegen een medespeler aanschoot. In deze fase kwam IJFC kortstondig enigszins onder druk te staan maar het team van trainers Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra wist alweer snel het initiatief over te nemen.

Na een klein uur had Jelle Eissens de 2-0 op zijn schoen toen hij alleen voor de LRC keeper verscheen na geklungel in de LRC defensie maar de keeper wist de bal vakkundig voor de voeten van Jelle Eissens weg te pakken.

LRC stelde hier behoudens een kopbal en een uitval die vakkundig door Marc van der Kleij onschadelijk werd gemaakt weinig tegenover.

Dezelfde Marc van der Kleij had pech toen een vrije trap vanaf een meter of 20 via de binnenkant van de paal het veld weer in stoot. En ook Jelle Eissens had geen geluk bij weer een kans na aangeven van Ruben van Rooijen.

Nino Poeketi had even later meer succes met een hard afstandsschot die buiten bereik van de LRC keeper in het doel verdween; 2-0.

In de laatste fase werd er een IJFC doelpunt terecht afgekeurd wegens duwen maar de 3-0 kon 8 minuten voor tijd toch genoteerd worden nadat Stefan de Wit in een onoverzichtelijke situatie de bal beheerst inschoot. 3-0

Een verdiende overwinning voor een goed combinerend en strijdbaar IJFC dat komende dinsdagavond om 20.30 uur alweer een volgende (oefen) wedstrijd op het programma heeft staan; thuis tegen De Meern (zondag). Volgende bekerwedstrijd is volgende week zaterdag om 17.00 uur uit tegen VVIJ