IJFC wint met 2-0 en gaat als poulewinnaar een ronde verder in de beker!

Heukelum 1

Groep 1 023

14 september 2019 14:30

B. Ari (KNVB)

IJFC is met een verdiende overwinning met 2-0 tegen Heukelum een ronde verder gekomen. Met 7 punten uit 3 wedstrijden en 5 goals voor en 0 tegen, is IJFC klaar voor de start van de competitie. Door afwezigheid van Jelle Eissens en de grote concurrentie binnen de selectie, was het team op een aantal posities gewijzigd t.o.v. de wedstrijd tegen VVIJ.

IJFC startte met de volgende formatie:
Mike Maaswinkel, Joël Steiginga (80 Maikel van der Linden), Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Dwight Vlijter (72 Gerben Renes), Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen, Luciano Poeketi, Nini Poeketi en Youri de Kruif (59 Marc van der Klij)

Voor de dadendrang van IJFC maakte het niet uit, want vanaf de eerste minuut pakte IJFC het initiatief. In de 1e minuut speelde Erwin van Soolingen , de slim in het strafschopgebied opduikende Youri de Kruif, Youri nam de bal perfect aan uit de lucht, maar zijn schot werd geblokt.

IJFC drong iets aan en dat resulteerde in de tiende minuut in een goede aanval van IJFC. Ruben van Rooijen speelde Luciano Poeketi aan, die op snelheid zijn man voorbij ging en een strakke voorzet afleverde, maar keeper van t Pad plukte de bal net voor het hoofd van Youri de Kruif weg. Daarna zakte de wedstrijd iets weg, maar de verdediging van IJFC, met Dwight Vlijter, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit en Joël Steiginga, gaf geen kans weg. Uiteindelijk in de 30e minuut opnieuw een grote kans voor IJFC. Luciano Poeketi speelde zich goed vrij en behield het overzicht, legde de bal goed terug op de inlopende Erwin van Soolingen. Erwin haalde vol uit en via de bovenkant van de lat, verdween de bal over de goal. IJFC pakte het initiatief weer helemaal op en creëerde een aantal grote kansen. Eerst een schot uit de draai van Luciano Poeketi, schot geblokt, daarna een goede actie van Nino Poeketi met een prima steekbal op zijn broer Luciano, die een perfect voorzet afleverde op Youri de Kruijf, kopbal net naast en een snelle uitbraak via Ruben van Rooijen en Stijn de Bie dat resulteerde in een schot van Nino, redding keeper.

In de 41e minuut uiteindelijk de bevrijdende en verdiende treffer. Stijn de Bie speelde Youri de Kruif strak in, Youri nam de bal goed aan met zijn rug naar de goal, uit de draai krulde hij de bal in de verre hoek. 1-0.

RUST 1-0

Direct na rust schrok heel IJFC meteen wakker. Mike Maaswinkel schoof een terugspeelbal per ongeluk in de schoenen van Kaplan Semih…. Die twijfelde geen moment en haalde op de rand van strafschopgebied vol uit. Met een katachtige reactie maakte Mike zijn foutje alsnog goed en tikte de bal corner. Dit bleek achteraf ook de enige grote kans voor Heukelum.

Daarna pakt IJFC de draad weer op. Luciano Poeketi schoot net naast , na een goede pass van Youri de Kruif en nog geen minuut later soleerde Ruben van Rooijen langs twee verdedigers, maar zijn schot verdween net in het zijnet.

In de 64e was het wel raak. Ruben van Rooijen draaide een vrije bal voor het doel, Stefan de Wit was alert en schoot de bal strak in het net. 2-0.

De gretig invallende Marc van der Klij trok ten aanval en leverde een perfecte voorzet af op Erwin van Soolingen, zijn kopbal werd gepakt door de keeper. In de 73e minuut een goede actie van de snelle Joel Steiginga, hij omspeelde op snelheid zijn directe tegenstander en schoof de bal langs de keeper, net aan de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor tijd leverde Ruben van Rooijen nog een vlammende schot, redding keeper en in dezelfde minuut een knal van Stijn de Bie, de keeper liet los en Erwin van Soolingen was er als de kippen bij en tikte binnen. Helaas had de grensrechter buitenspel geconstateerd.

In de allerlaatste minuut nog een fantastische aanval van IJFC. Marc van der Klij werd diep gestuurd en leverde een perfecte voorzet op Maikel van der Linden, Maikel kopte de bal goed in , maar de keeper stond op de juiste plek.

De uitstekend leidende scheidsrechter Bora Ari uit Heerhugowaard floot voor het einde van de wedstrijd en IJFC had de verdiende overwinning binnen… en dus een ronde verder.

Zaterdag aanstaande gaat het echt gebeuren met de competitiestart. Dan speelt de formatie van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra de uitwedstrijd tegen Delta Sports in Houten om 15 uur. Delta Sports is een uitstekend elftal met grote ambities, dus IJFC kan zijn borst nat maken. Toch kan het team, na een goede voorbereiding met vertrouwen naar Houten afreizen. We hopen dat veel supporters het team komen aanmoedigen.