IJFC doet zichzelf tekort in stadsderby tegen VVIJ 0-0

VVIJ 1 (zon)

0 - 0

Groep 1 023

7 september 2019 17:00

In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft IJFC zichzelf tekort gedaan. Mede door wat slordigheden in de eindpasses, waardoor er iets te weinig kansen werden gecreëerd, kwam IJFC niet aan scoren toe. IJFC miste ook nog ongelukkig een penalty in de 76e minuut. Met name de voorhoede kwam deze wedstrijd niet echt los, terwijl er juist in de laatste oefen- en bekerwedstrijden op los werd gescoord ( tegen LRC 3-0 en tegen de Meern zon

met 4-1 winst). IJFC dicteerde de hele wedstrijd en probeerde te voetballen, terwijl VVIJ alleen maar met lange ballen kon voetballen op de geblokte spits Vincent de Weger.

IJFC startte met de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Gerben Renes ( 66 Joelle Eisinga), Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij ( 81 Dwight Vlijter) , Stijn de Bie ( 66 Travis Wright), Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Nino Poeketi, Jelle Eissens en Luciano Poeketi.

IJFC begon meteen voortvarend en VVIJ werd in het begin overlopen. VVIJ maakte een aantal pittige overtredingen. De eerste was al in de 1E minuut toen Vincent de Weger aanvoerder Jeffrey Stigter torpedeerde toen de bal al weg was. De verder prima leidende scheidsrechter Frank Tol vond het nog te vroeg om meteen een kaart te geven, maar deze overtreding was het zeker waard.

In de tiende minuut een uitstekende steekbal van Erwin van Soolingen op de snelle Jelle Eissens, Jelle haalde vol uit, maar keeper Joey Swanink ranselde het vlammende schot uit de hoek. Twee minuten later werd Jelle Eissens  door Stijn de Bie voor de keeper gezet. Jelle schoot de bal goed in, maar opnieuw kwam de keeper met ietwat geluk als winnaar uit de bus, de bal vloog via zijn hak net naast het doel. In de 15e minuut een geweldige actie van Ruben van Rooijen. Ruben omspeelde twee tegenstanders en legde de bal van de achterlijn strak terug, Gerben Renes raakte de bal half en de achter hem staande Jelle Eissens zag zijn schot geblokt worden.

Tien minuten later werd Stijn de Bie aangespeeld door Luciano Poeketi, Stijn twijfelde niet en haalde vol uit, de bal vloog net over de lat.

De laatste 20 minuten viel ook IJFC iets terug. Het probeerde nog wel te voetballen, maar VVIJ speelde heel gegroepeerd en verdedigend. In de 44e minuut kwam IJFC nog goed weg, toen een verre ingooi van Tom van de Horst verlengd werd door Vincent de Weger, maar keeper Mike Maaswinkel was op zijn hoede en onderschepte de bal.

RUST 0-0

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. IJFC viel aan en VVIJ hield tegen en probeerde soms met een verre trap gevaar te stichten, maar de verdediging van IJFC ( met Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter en Marc van der Klij)  gaf geen kans weg. In de 61e minuut een goede aanval van IJFC. Stijn de Bie liet een goede voorzet los, Jelle Eissens verlengde de bal met het hoofd op de diepgaande Erwin van Soolingen. Erwin schoot hard in, maar net over. Twee minuten later een goede passeeractie van Nino Poeketi, Nino behield het overzicht en legde de bal slim terug op zijn inlopende broer, maar Luciano kwam een teenlengte tekort.

In de 75e minuut, een spaarzame aanval van VVIJ. Opnieuw een gevaarlijke ingooi van Tom van de Horst, de bal werd opnieuw verlengd en het schot ging net langs de paal. Beetje geluk voor IJFC.

In de 76e minuut het moment van de wedstrijd. Luciano Poeketi zette Jelle Eissens met een slimme steekbal alleen voor keeper Swanink, Jelle ging slim om de keeper heen, maar werd onderuit gehaald door de keeper. Een terechte penalty. Uitblinker Jelle Eissens ging zelf achter de bal staan, maar was iets te gretig om te scoren. Zijn schot verdween tot teleurstelling van hemzelf en de IJFC supporters over het doel. Pech… dit zijn momenten die kunnen gebeuren en eigenlijk een beetje bij deze wedstrijd paste. Niemand van zijn teamgenoten nam hem iets kwalijk…. En dat is ook de kracht van dit team.

Vijf minuten voor tijd kreeg IJFC nog een grote kans, tot drie keer werd een bal ingeschoten en geblokt en uiteindelijk verdween de bal over de achterlijn. IJFC probeerde nog iets te forceren, maar ook het uitstekende schot in de bovenhoek van Ruben van Rooijen, na een goede pass van Joelle Steiginga, werd door Swanink overgetikt.

Na 92 minuten floot scheidsrechter Tol voor het einde van de wedstrijd. IJFC verliet teleurgesteld het veld, VVIJ vierde het als een kleine overwinning.

Na afloop gaf trainer Patrick Hilhorst de mannen nog een compliment. Het team kan met opgeheven hoofd door IJsselstein lopen. Het team voetbalde veel beter dan zijn tegenstander en soms moet je dan wat meer geluk hebben dat er een kans ingaat. Dat lukte vandaag net niet. VVIJ trainer van Herpen gaf aan dat zijn team weinig in te brengen had tegen IJFC en dat ze geluk hebben gehad, maar als je niet scoort, win je niet.

IJFC heeft inmiddels 4 punten uit twee wedstrijden en heeft de leiding in deze poule. VVIJ en Heukelum volgen met 2 punten en LRC staat laatste met 1 punt. IJFC heeft aanstaande zaterdag 1 punt nodig om een ronde verder te komen. Dat zal moeten gebeuren tegen Heukelum. Ook een tweede klasser, net als IJFC. Heukelum speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen LRC. De aftrap is om 14.30 uur en we hopen op veel steun van het IJFC legioen.