IJFC JO13-1

1e klasse 09

26 oktober 2019 8:30

Y. Leemkuil

In deze editie van de onlangs gelanceerde rubriek team van de week, stellen wij IJFC JO13-1 aan u voor. Het was vroeg uit de veren voor uw reporter met een aanvangstijdstip van 08:30 uur, voor de equipe van Alex Tersteeg, Frank van Veen en Geert Kamperman. Plaats van handeling het nabijgelegen pittoreske dorp Maarssen. Eerstgenoemde was ivm een stedentrip afwezig zijn honneurs werden uitstekend waargenomen door het overgebleven duo.

Het team heeft de beschikking over een heuse team sponsor waardoor zij er op wedstrijddagen en op trainingsavonden professioneel bijlopen. Tegenstander de leeftijdgenoten van OSM’75 (JO13-1). Na de gebruikelijke rituelen vond iets over half negen dan eindelijk de aftrap plaats op het hoofdveld, ivm de schemering ging de veldverlichting aan. IJFC trad aan in de volgende formatie: Simon, Toine, Luuk, Dylan en Arne vormden de defensie. Op het middenveld Sepp, Damian en Lucas. De aanvalslinie bestond uit Siebe, Faisel en Noah. Chris en Duncan moesten nog even geduld hebben voordat ook zij hun kunsten mochten vertonen. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd, naarmate de wedstrijd vorderde werd het krachtsverschil groter, dit werd echter nog niet concreet in een doelpunt omgezet. Het spel golfde op en neer tot de 20e minuut, een noodgedwongen wissel ivm een blessure van Faisel maar toch ook wel een “gouden” wissel. Duncan amper koud in het veld ontving de bal uit een scrimmage en schoot van afstand de bal in de korte hoek,0-1. IJFC domineerde in deze fase de wedstrijd het lukt echter niet de aanvallers in stelling te brengen dit was ook een verdienste van OSM’75.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld met grotendeels IJFC dat balbezit had, echter in de omschakeling was het oppassen geblazen. De ijzersterk spelende Sepp die onlangs de aandacht trok van diverse scouts etaleerde zijn klasse en stuurde met een mooie steekpass de diepgaande Noah aan, met in zijn kielzog drie verdedigers de uitstekend uitgekomen doelman pareerde de inzet van de aanvaller waardoor het geheel tegen de verhoudingen in een magere voorsprong bleef. In de 45e minuut wederom een hoofdrol voor Sepp die Noah aanspeelde hij startte zijn soloactie net voorbij eigen helft en was zijn belagers te vlug af,  uit een haast onmogelijke hoek wist hij behendig met zijn zwakke linkerbeen de keeper te verassen met een bekeken schuiver onder de benen door van de doelman, 0-2. Gezien de verhoudingen een terecht riantere voorsprong. De Maarssenaren probeerden uit alle macht de aansluitingstreffer te forceren de defensie onder aanvoering van Toine gaf echter geen krimp. De jongens werkten hard en streden voor elke meter met voorop in de strijd de altijd ijverige Siebe. En dan wederom een hoofdrol hoe kan het ook anders van Sepp die Duncan de mogelijkheid bood de wedstrijd definitief op slot te te gooien, hij was scherp vandaag en bracht de, 0-3 op het scorebord. Je zou denken dat de wedstrijd gespeeld zou zijn tot het moment dat de scheidsrechter een rol van betekenis ging spelen en met zijn dubieuze en merkwaardige beslissingen een (negatieve) stempel wist te drukken op de toch vrij sportieve wedstrijd zonder noemenswaardige incidenten en of overtredingen. Een gele kaart voor Luuk naar aanleiding voor vermeend commentaar op de leiding met dientengevolge een tijdstraf (10 minuten) met deze numerieke voordeel wisten onze gastheren wel raad in, een scrimmage die hierop volgde wisten zij tot scoren te komen, 1-3,  nog geen reden tot paniek aan IJFC zijde. Als vervolgens vijf minuten later de dienstdoende arbiter besluit een penalty toe te kennen aan de thuisploeg vanzelfsprekend maakte zij hier gretig gebruik van dit buitenkansje, 2-3.

De merkwaardig leidende arbiter telde ook nog eens ruim 8 minuten blessuretijd bij de reguliere speeltijd op, dit gegeven deed ook menig wenkbrauw fronzen. De jongens bleven knokken de laatste minuten en gaven de voorsprong niet meer uit handen en de verdiende punten gingen mee naar IJsselstein. Ondanks het feit dat deze selectie voor het overgrote deel bestaat uit spelers die voor het eerst op een groot veld actief zijn heb ik bij vlagen genoten van het positie en samenspel van deze getalenteerde spelersgroep in deze sterke 1e klasse. Proficiat jongens en staf met het behaalde resultaat.

Ps. wist u dat het voor alle teams van IJFC mogelijk is een wedstrijdverslag te schrijven waarbij u ook leuke foto’s kunt toevoegen? Ervaring is niet noodzakelijk met een dosis enthousiasme kom je daarentegen al ver. U kunt zich aanmelden als teamredacteur een inlogcode is aan te vragen bij de webmaster via [email protected]