IJFC geeft verdiende voorsprong tegen Maarssen in laatste kwartier weg 3-1

Maarssen 1

3 - 1

2e klasse B

7 december 2019 14:30

IJFC speelde een uitstekende wedstrijd tegen het ambitieuze Maarssen, dat met veel aankopen direct door wil stoten naar de 1e klasse. Het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra speelde echt als team, knokte voor iedere meter, maar voetbalde ook veel beter dan Maarssen, tot de 75e minuut. Na de gelijkmaker pakte Mike Maaswinkel de bal uit de goal, maar dat wilde een speler van Maarssen ook. Duikelend over elkaar kwam Mike er met een dikke en gescheurde onderlip uit, maar toen hij zich losrukte vloog zijn hand door de lucht, waardoor de tegenstander licht geraakt werd. Scheidsrechter Koning, toonde hem de rode kaart, voor een slaande beweging. Overigens liep de speler van Maarssen gewoon weg.  Dit was wel de ommekeer van de wedstrijd, want IJFC moest de gelijkmaker incasseren en met tien man verder.

IJFC startte met de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Davey van de Snoek, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit (82 Robin Dambruck ) , Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Erwin van Soolingen, Luciano Poeketi , Nino Poeketi (75 Remco van Liere) en Tim van de Brugge ( 46 Traves Wright ).

Jelle Eissens begon op de bank i.v.m. een zware griep, die hem de hele week op bed hield. Daarnaast kon Traves Wright geen hele wedstrijd spelen a.g.v. rugklachten.

De eerste tien minuten ging gelijk op, maar daarna pakte IJFC het initiatief.  Het eerste schot was van Maarssen, maar die bal werd goed gepakt door Mike Maaswinkel. De volgende kans voor IJFC na een goede passeeractie en een strakke voorzet op Luciano Poeketi. Luciano kon net zijn hoofd niet vol tegen de bal zetten, waardoor de bal net naast schampte. Een minuut later weer een kans voor Maarssen, maar ook die kopbal ging naast. Enkele minuten later opnieuw een grote kans , nu weer voor IJFC. Het was opnieuw Nino Poeketi die een goede voorzet losliet, zowel Erwin van Soolingen als Tom van der Brugge gingen net onder de bal door. Pech voor IJFC.

IJFC nam steeds meer het initiatief en voetbalde beter en slimmer dan Maarssen, dat alleen de lange bal hanteerde. De lange ballen waren geen probleem voor het sterke verdedigingsduo Jeffrey Stigter en Davey van de Snoek, die alle duels wonnen. Daarnaast schakelde Stefan de Wit en Gerben Renes hun directe tegenstanders goed uit, maar kwamen ook met veel aanvallen mee naar voren. Ruben van Rooijen verdeelde het spel perfect en zorgde er samen met Stijn de Bie en Erwin van Soolingen voor dat Maarssen steeds vastgezet werd en vrijwel geen kans creëerde. Soms met drie spelers tegelijk werd er goed gejaagd en regelmatig de bal veroverd. In de 45e minuut een slimme opening van Ruben van Rooijen. Hij zette Nino Poeketi vrij voor de keeper, schuin voor de goal, het schot verdween richting de verre hoek, maar keeper Veeneman kon met de vingertoppen redding brengen. Rust 0-0

In de tweede helft was de eerste kans voor Maarssen, maar de kopbal ging net over. Voor IJFC het sein om weer scherper te gaan voetballen. Dat resulteerde meteen in een goede aanval  via Luciano Poeketi en Erwin van Soolingen, die invaller Traves Wrigth ( knap vrij gelopen) bereikte. Traves bedacht zich geen moment en haalde vol uit,

redding keeper. Een minuut later kon het IJFC legioen opveren. Luciano Poeketi speelde zich geweldig vrij en behield het overzicht en gaf een haarfijne pass op de vrijgelopen Gerben Renes. Gerben schoot de bal ineens in de verre hoek en liet het net bollen. Een fantastisch goal en een meer dan verdiende voorsprong . 0-1

Maarssen raakte wat geïrriteerd en ging steeds meer overtredingen maakte. In de 69e minuut werd Ruben van Rooijen bijna uit de wedstrijd geschopt, de speler van Maarssen had totaal geen intentie om de bal te spelen. Scheidsrechter Koning deed het slechts af met geel.

En dan de 75e minuut. Een onnodige vrije bal op de rand van het strafschopgebied, midden voor de goal. De bal werd net langs de muur geschoten en leek een eenvoudige prooi voor Mike Maaswinkel te worden, maar mede door het gladde veld, verdween de bal onder hem door in het doel. 1-1 . De schermutseling daarna verliep voor IJFC desastreus. Trainer Patrick Hilhorst wisselde Nino Poeketi voor keeper Remco van Liere. Remco was net weer terug van een aantal blessureweken en werd meteen voor de leeuwen geworpen. In de 80e minuut was hij kansloos. De bal werd van de flank voorgegeven en de speler schoot vrij voor Remco, onhoudbaar, in. Opnieuw tegenslag voor IJFC.  Maarssen rook bloed en ging door. Een kopbal werd goed gepakt door Remco van Liere. IJFC probeerde er nog uit te komen, maar dat ging moeizaam. Het kwam de ongelukkige tegenslagen niet meer te boven. Het werd ook nog 3-1 uit een counter en een schot in de kruissing. Uitslag 3-1

Een zeer onverdiende en zure nederlaag. Ook aan Maarssen kant werd toegegeven dat het een gestolen overwinning was. IJFC staat nu op een vijfde plaats en gaat zeker nog stijgen met deze groep spelers. Zaterdag speelt IJFC de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Nieuwland. Nieuwland staat maar 3 punten achter op IJFC en wisselt hele goede wedstrijden af met mindere wedstrijden… We rekenen weer op goede steun van de IJFC supporters. De wedstrijd begint om half drie op Sportpark Groenvliet.